ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۰۹۰۱
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۵
ابراهیم اصغرزاده:

بايد از روحانی دفاع کنیم

تدبیر24 :نماینده مجلس سوم گفت: «با توجه به آرای مردم در انتخابات مجلس، انتظار می‌رود مجلس آینده بر مدار اعتدال و عقلانیت پیش رود و تصمیم‌گیری‌ها و مصوباتش بر اساس عقلانیت باشد نه شعار و احساسات. در مجلس گذشته متأسفانه شاهد بودیم برخی تندرو‌ها از مدار عقلانیت خارج شده بودند». ابراهیم اصغرزاده در گفت‌وگو با «انتخاب» با اشاره به ایجاد شکاف عمیق میان اصولگرایان معتدل و سنتی با تندروها  گفت: «یکی از نتایجی که در انتخابات مجلس مشاهده کردیم، فاصله‌گیری بیشتر اصولگرایان معتدل و سنتی از تندروها بود. در واقع  بخش‌های عقلانی و معتدل اصولگرایان که به ارزش‌های دینی و انقلابی اهمیت می‌دهند، خط خود را از تندروها جدا کردند». اصغرزاده ادامه داد: «اصولگرایان سنتی و معتدل و چهره شاخص آنان علی‌لاریجانی، خیلی وقت است که راه خود را از تندروها جدا کرده‌اند. در این انتخابات این شکاف عمیق به صورت روشن‌تر خود را نشان داد». این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه اعتدال جریان اصلی مجلس دهم است، گفت: «جریان اعتدالی در مجلس آینده می‌تواند توازن را در مجلس برقرار کند. برخی از تندروها می‌خواهند بین اصلاح‌طلبان و اعتدالیون تفرقه بیندازند اما تحلیل بنده این است که با توجه به تجربه موفق در انتخابات ٩٢ و همین انتخابات اخیر مجلس، ایجاد تفرقه بین اصلاح‌طلبان و اعتدالیون نتیجه نخواهد داشت». او اضافه کرد: «اصلاح‌طلبان و اعتدالیون در جریان انتخابات به هم نزدیک شدند و در مجلس آینده این نزدیکی ادامه می‌یابد. در آینده نیز عملکرد دولت روحانی می‌تواند به اصلاح‌طلبان و اعتدالیون کمک کند که بدنه اجتماعی را بیشتر به خود نزدیک کنند».
لزوم همكاري اصلاح‌طلبان و اعتدالگرايان
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به همراهی مجلس آینده با دولت برای رفع مشکلات گفت: «میان اصلاح‌طلبان و اعتدالیون باید همکاری وجود داشته باشد. چون درحال‌حاضر دولت روحانی از طرف تندروها تحت فشار است و باید از او جلوی تندروها دفاع کرد. البته در این بین خود دولت روحانی هم باید فعالانه‌تر و بهتر کار کند».
 او با اشاره به مشکلات معیشتی مردم در حوزه اقتصادی بر ضرورت توجه بیشتر دولت در این زمینه تأکید کرد و گفت: «توجه دولت به برجام و رابطه مثبت با جهان امر ضروری است، اما دولت در حوزه خارجی غرق شده است. باید به مسائل داخلی هم توجه بیشتری کند». اصغرزاده با اشاره به سیاست خارجی دولت روحانی، خروج از انزوا و انفعال را لازم دانست و گفت: «دولت می‌تواند با حفظ عزت و احترام و درنظرگرفتن منافع ملی و استراتژی امنیت ملی، رابطه و گفت‌وگوی متقابل با تمام کشورها را به منظور ارتقای منزلت و تأمین منافع کشور در سطح منطقه و جهان در نظر بگیرد».
 او افزود: «به هر صورت تاکنون تیم دیپلماسی دولت یازدهم توانسته است رابطه ایران با دنیا را ترمیم کند. دولت روحانی و تیم دیپلماسی آن تاکنون در این زمینه خوب عمل کرده است اما برخی از تندروها می‌خواهند به دستاوردهای برجام ضربه زده و به آن آسیب وارد کنند و علیه دولت به بهانه‌های مختلف کارشکنی و تبلیغات منفی می‌کنند تا در نهایت مردم را از دولت ناامید کنند».

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: