ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۱۰۱۹
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۵
صادق زیباکلام:

اصولگراها سراغ احمدی‌نژاد می‌روند

دکتر صادق زیباکلام مي‌گويد: «محبوبیت روحانی همچنان باقی مانده است و شواهدی در دست نداریم که نشان دهد کسر قابل توجهی از 19 میلیون نفری که در سال 92 به ایشان رای دادند ناراضی هستند و اگر آقای روحانی در دور دوم نامزد شود به وی رای ندهند.»
استاد سياسي دانشگاه در مصاحبه با سايت فرارو گفت: «در مجموع آقای روحانی در حوزه سیاست خارجی با مشکل و تنگنای خاصی روبرو نیست و اتفاقا سیاست خارجی نقطه قوت دولت ایشان بوده است. در این باره می توان به تنش زدایی با غرب و حتی آمریکا و پیشرفت هایی که در منطقه بدست آمده مانند رویارویی با داعش و اینکه داعش را با همکاری با دیگر کشورها در موضع دفاعی قرار داده اند و جلوی پیشروی داعش گرفته شده است اشاره کرد. شرایط بشار اسد نیز به نظر تثبیت شده می رسد.»

وی افزود: «تنها ابر سیاهی که در سپهر سیاست خارجی وجود دارد نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 95 است که ممکن است یکی از نامزدهای تندرو که مخالف برجام است وارد کاخ سفید شود. البته این اتفاق بیش از آنکه برای ایران مشکل آفرین باشد برای اروپا و اقتصاد بین الملل مشکل آفرین خواهد بود چون رئیس جمهور تندرو آمریکا تلاش می کند اوضاع را به قبل از برجام برگرداند که به نظر نمی رسد بتواند موفق شود چون سایر کشورها با توجه به سرمایه گذاری های بلندمدت و سنگینی که در ایران می کنند علاقه ای به از سرگیری تحریم ها نخواهند داشت.»

وی ادامه داد: «لذا حتی اگر یک فرد تندرو هم رئیس جمهور آمریکا شود بازهم خطر خیلی جدی نیست چون احتمال بازگشت به تحریم ها به هیچ وجه زیاد نیست. در سیاست داخلی به نظر می رسد که محبوبیت روحانی همچنان باقی مانده است و شواهدی در دست نداریم که نشان دهد کسر قابل توجهی از 19 میلیون نفری که در سال 92 به ایشان رای دادند ناراضی هستند و اگر آقای روحانی در دور دوم نامزد شود به وی رای ندهند. تنها ابر سیاهی که در آسمان موفقیت روحانی در دور دوم وجود دارد مسئله اقتصاد است. رکود همچنان سنگینی می کند و بسیاری از انبارهای واحدهای خصوصی و دولتی پر از کالا است بدون آنکه مشتری برای آنها باشد. همچنین با جمعیت جوان بیکار بالای 8 میلیون نفر دست و پنجه نرم می کنیم و علایمی نمی بینیم که نشان دهد در سال 95 جهش اقتصادی اتفاق خواهد افتاد.»

وی افزود: «لذا شاید بتوان گفت تنها تهدید برای روحانی تداوم وضع کنونی اقتصاد است. البته نباید فراموش کنیم که اصولگرایان و به خصوص جریان وابسته به احمدی نژاد تلاش خواهند کرد از عدم پیشرفت اقتصادی حداکثر بهره برداری را بکنند و تردید را در دل رای دهندگان بالقوه به روحانی بوجود آورند که روحانی اگرچه در سیاست خارجی موفق بوده اما در اقتصاد داخلی نتوانسته گام های بلندی بردارد. در حال حاضر اصولگرایان با بحران عدم محبوبیت مواجه هستند و سوال مهمی که مطرح است این است که فرض بگیریم روحانی خیلی در زمینه اقتصادی موفق نشود، آنگاه نامزد اصولگرایان چه کسی می خواهد باشد؟ هیچ یک از شخصیت هایی که بتوانند نامزد اصولگرایان شوند از محبوبیت برخوردار نیستند و شاید بتوان گفت جدی ترین آنها قالیباف است.»

وی افزود: «لذا اصولگرایان برای کسب قدرت هیچ چاره ای ندارند که به سمت احمدی نژاد بروند و ایشان را نامزد اصلی خود بکنند؛ در غیر این صورت حتی اگر روحانی خیلی هم در زمینه اقتصادی موفق نباشد هیچ یک از چهره های مطرح اصولگرا پتانسیل رای آوری و رقابت با وی را ندارند. لذا می توان گفت با تداوم وضعیت کنونی اقتصاد، تنها فردی که می تواند روحانی را مورد چالش قرار دهد احمدی نژاد است و از این منظر تصمیم برای اصولگرایان دشوار و سرنوشت ساز خواهد بود.»

زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان به دنبال احمدی نژاد خواهند رفت؟، گفت: «قدرت برای اصولگرایان مانند عسل، شیرین است و بین شیرینی قدرت و عدم انتخاب احمدی نژاد، آنها شیرینی قدرت را انتخاب می کنند و غرور خود را زیر پا خواهند گذاشت و سراغ وی خواهند رفت؛ چون با انتخابات هفتم اسفند متوجه شده اند که نمی توانند در انتخابات 96 پیروز شوند. احمدی نژاد در میان اقشار و لایه های متوسط به پایین جامعه و افراد روستایی و سنتی از محبوبیت کاریزماتیک برخوردار است. خیلی از اصولگرایان هم حاضر نشدند احمدی نژاد را محکوم کنند و به طور مثال جبهه پایداری خیلی راحت پشت سر احمدی نژاد قرار خواهد گرفت.»

وی ادامه داد: «لذا اگرچه من معتقدم احمدی نژاد همین الان حداقل 10 میلیون رای دارد اما این 10 میلیون نفر فقط به احمدی نژاد رای می دهند و حاضر نیستند به فردی حتی شبیه او رای بدهند. بنابراین وقتی اصولگرایان علی رغم همه آن خاطرات تلخی که با احمدی نژاد دارند به دنبال وی بروند، صدا و سیما، ائمه جمعه و جماعات و ... پشت سر وی قرار می گیرند و از آنجا که بالاخره اصولگرایان یک بدنه اجتماعی دارند بر تعداد آن 10 میلیون نفر اضافه خواهد شد.»

زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در انتخابات آینده یک کاندیدای اصلاح طلب هم وجود داشته باشد؟، گفت: «احتمال دیگری که وجود دارد این است که روحانی صرف نظر از اینکه در موضوع اقتصاد موفق بشود یا نشود عنوان کند که یک رسالت تاریخی برای نجات کشور از هسته ای داشته که انجام داده و دیگر اصراری به دور دوم ریاست جمهوری ندارد و آنگاه عارف یا ظریف نامزد اصلاح طلبان شوند. در این صورت آرایش سیاسی بهم می خورد و شانس پیروزی جناح اصلاح طلب خیلی بیشتر می شود.»
برچسب ها: تدبیر24 زیباکلام
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: