ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۰

تولید انژکتور موشک به کمک چاپ سه‌بعدی

ناسا اعلام کرده مجموعه‌ای از آزمایش‌های لازم مربوط به پرتاب اولین سری موتور راکت‌هایی که به وسیله تکنولوژی چاپ سه بعدی ساخته شده به اتمام رسیده و این آزمایش‌ها موفقیت‌آمیز بوده است.
پرینترهای 3D Custom که با استفاده از لیزر لایه هایی از پودر متالیک را به صورت اسپری می پاشند برای خلق و تولید انژکتور سوخت موتور موشک به کار گرفته شده است. به گزارش ناسا این انژکتورها با استفاده از ترکیبی از هیدروژن گازی و اکسیژن مایع تحت تست های گرم مختلفی قرار می گیرند.
ساخت این نوع انژکتورها با استفاده از روش های مرسوم بیش از یک سال طول می کشد، اما با استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی این زمان به کمتر از چهار ماه تقلیل می یابد. مرکز تحقیقاتی Glenn ناسا هدایت تست های موفقیت آمیز انژکتورهای جدید برای کمپانی Aerojet Rocketdyne (کمپانی تولیدکننده پیشرانه راکت و موشک در ایالات متحده) را به عهده داشته است.
تایلر هیکمن، مدیر تست قطعات جدید در مرکز تحقیقاتی Glenn می گوید: اجزای موتور موشک از قطعات ماشینی پیچیده ای هستند که فرآیند تولید آنها نیازمند کار و زمان قابل توجهی است و انژکتورها یکی از گرانقیمت ترین اجزای یک موتور موشکی است. مقامات کمپانی Aerojet Rocketdyne معتقدند تولید این انژکتورها نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی است که به عنوان تولید افزودنی هم شناخته می شود. مقامات ناسا این آزمایش موفقیت آمیز را ستوده و آن را گامی رو به جلو در ماموریت های فضایی دانسته اند.
میخائیل گازاریک، مدیر وابسته به فناوری های فضایی ناسا در واشنگتن می گوید: ناسا متقاعد شده روش تولید افزودنی یا همان چاپ سه بعدی در روی زمین و به طور بالقوه در فضا می تواند انجام ماموریتی جدید را به طور کلی دستخوش تغییر کرده و با استفاده از ابزارهای چاپ سه بعدی هزینه و زمان لازم برای تولید قطعات موتور و حتی کل فضاپیما به طرز قابل توجهی کاهش یابد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: