این مسأله که بانکداری اشکال دارد، نباید بهگونهای مطرح شود که ته دل مردم را خالی کنیم و چرخه زندگی مردم را دچار مشکل کنیم.
تدبیر24 :عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در مورد رعایت مقررات بانکداری بدون ربا گفت: ضمن احترامی که برای علما قائلم، اما باید بگوییم که برخی از علما بعد از 37 سال فتواهای را صادر میکنند که به نوعی کشور را دچار مشکل میکنند.
غلامعلی جعفرزاده در گفتوگو با «آستان» افزود: برای مثال یکی از بزرگوران اعلام کرده است که حقوق کارمندان این بانکها دچار اشکال است. بعد از 37 سال آیا به تازگی متوجه شدهاند که حقوق اینها دچار اشکال است. اگر هم حقوق این کارمندان دچار اشکال است بهتر است در بانکها را ببندند.
وی همچنین اظهار کرد: اگر بانکهای ما دارای مشکل ربوی هستند بهترین راهکار این است که در آنها را ببندیم، چرا باید مردم را درگیر یکسری مسایل کنم که سردرگم شوند؟ بااینگونه حرفها مردم در اینکه پول خود را در بانکها بگذارند یا نگذارند یا وام بگیرندو نگیرند یا کارمند بانک باشند و نباشند دچار سرگردانی میشوند.
جعفرزاده ادامه داد: بانکهای ما یکشبه به وجود نیامدهاند. بانکها از اول انقلاب متناسب با همین سیستم کار کردهاند. از همه مهمتر حاکمیت این نظام به ادامه کار کردن بانکها مشروعیت داده است و فعلا فعالیت بانکها به این شیوه اشکالی ندارد. اگر جایی اشکالی وجود دارد در بانک را باید ببندند نه اینکه فتوا بدهند و مردم را دچار مشکلات اساسی کنند.
وی با بیان اینکه باید اجماع نظری بروی روند فعالیت بانکداری در کشور صورت گیرد، گفت: اگر مردم از ما که وکلای آنها هستند در مورد ربوی بودن عملیاتهای بانکی بپرسند پاسخ ما به آنها این است که حاکمیت مشروعیت داشته و برای این بانکها مجوز صادر کرده است و مجوزی که حاکمیت صادر کرده برای فعالیت این بانکهاست و با این مجوز فعالیت بانکها اشکالی ندارد.
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: مسأله اینکه عملیات بانکداری اشکال دارد نباید به گونهای مطرح شود که ته دل مردم را خالی کنیم و چرخه زندگی مردم را دچار مشکل کنیم، اگر علما به این نتیجه رسیدهاند که عملیات بانکداری ما مشکل دارد بهتر است فتوا دهند که در بانکها بسته شود و خیال مردم نیز راحت شود.
منبع: آستان