ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۱۸۶
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۸

احتمال بازگشت مجدد پژو به ایران

با مطرح شدن احتمال جدایی پژو از شریک آمریکایی‌اش جنرال موتورز، دست این شرکت فرانسوی برای بازگشت به ایران باز خواهد شد.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایسنا، حدود دو سال پیش با فروش بخشی از سهام پژو - سیتروئن به جنرال موتورز، این شرکت فرانسوی تحت فشار شریک آمریکایی‌اش فعالیتهای خود در ایران را متوقف کرد.

با این حال اخیرا برخی رسانه‌های جهانی از بروز اختلاف بین شرکت پژو و جنرال موتورز خبر داده و احتمال جدایی این دو شرکت را مطرح کرده‌اند. در صورت تحقق این موضوع فشار شریک آمریکایی بر شرکت فرانسوی برداشته شده و پژو می‌تواند مجددا به ایران بازگردد.

اما اختلاف میان جنرال موتورز و گروه پژو - سیتروئن بر سر تغییر در ترکیب سهامداران شرکت فرانسوی رخ داده است. پژو - سیتروئن در حال بررسی خروج از ائتلاف خود با جنرال موتورز است تا از این طریق زمینه را برای همکاری‌های گسترده‌تر با شرکت دانگ فنگ چین آماده کند.

براساس آنچه گزارش شده، هم‌اکنون تردیدهای جدی در زمینه تحقق صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری ناشی از همکاری با جنرال موتورز برای پژو - سیتروئن وجود دارد. این موضوع در کنار پیشنهاد دانگ فنگ چین برای خرید بخش عمده‌ای از سهام پژو، مدیران این شرکت را در زمینه ادامه همکاری با جنرال موتورز دچار تردید کرده است.

پژو - سیتروئن که در اروپا با کاهش فروش مواجه شده است از یک سو به دنبال فروش سهام خود برای افزایش سرمایه است و از سوی دیگر قصد دارد حضور خود در بازار چین (بزرگترین بازار خودروی جهان) را گسترش دهد. این شرکت در گذشته همکاری گسترده‌ای را با دانگ فنگ داشته و قصد دارد با فروش بخشی از سهام خود به این شرکت، سرمایه گروه را به میزان بیش از سه میلیارد یورو افزایش دهد.

از سوی دیگر جنرال موتورز نیز از گسترش همکاری پژو - سیتروئن با دانگ فنگ ناراضی است و با هرگونه تغییر در ترکیب سهامداران مخالف است. جنرال موتورز در چین با گروه SAIC همکاری گسترده‌ای دارد و گسترش همکاری پژو - سیتروئن با دانگ فنگ را که رقیب SAIC است نمی‌پذیرد.

یک سال و نیم پیش جنرال موتورز با پرداخت 320 میلیون یورو، 7 درصد سهام پژو را خریداری و همکاری با گروه پژو - سیتروئن را آغاز کرد. به دنبال آن پژو ارسال قطعه به ایران را متوقف و از بازار بزرگ ایران خارج شد. این موضوع سودآوری شرکت پژو را کاهش داده و منجر به اخراج تعدادی از کارگران فرانسوی شد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: