تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۶۲۱۳
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۰

دولت قبلی از من خوشش نمی‌آمد

امیر خادم
تدبیر24: انتخابات ریاست فدراسیون کشتی در حالی برای سومین‌بار لغو شده که گفته می‌شود این‌بار هم به‌دلیل دخالت برخی جریانات سیاسی به تعویق افتاده است. انتخابات سوال‌برانگیزی که دو سال است از ثبت‌نام کاندیدای آن می‌گذرد و نه دولت قبلی قصد برگزاری‌اش را داشت و نه دولت فعلی. موضوعی که امیررضا خادم، یکی از نامزدهای برجسته این انتخابات به‌صراحت به آن اشاره می‌کند. اگرچه وزارتی‌ها با این بهانه که تعداد زیادی از هیات‌های استانی به دلیل داشتن سرپرست حق رای در مجمع را ندارند، انتخابات را لغو کردند اما خادم از مسایل پشت‌پرده دیگری حرف می‌زند. با این حال امروز روز گرفتن رای‌اعتماد سیدرضا صالحی‌امیری، سرپرست وزارت ورزش‌وجوانان از مجلس است و خادم امیدوار است او بتواند سربلند از بهارستان به سئول برگردد تا اوضاع ورزش کشور هرچه زودتر سروسامان پیدا کند. رییس اسبق فدراسیون کشتی که به واسطه تجربه‌ای که در این فدراسیون و تحصیلاتی که در حوزه مدیریت دارد، تنها گزینه‌ای است که به نظر می‌رسد از بین سایر کاندیداها بهتر می‌تواند به روزهای غم‌انگیز کشتی ایران پایان دهد. گزینه‌ای که خودش معتقد است صرفا به دلیل اصرار جامعه کشتی به گود آمده است. پیشکسوت کشتی کشورمان در شرایطی پیش از این نامش برای ریاست فدراسیون کشتی به‌شدت مطرح بود که حالا شنیده می‌شود از او برای ریاست کمیته ملی المپیک هم اسم می‌برند. در ادامه گفت‌وگوی «شرق» را با قهرمان اسبق کشتی آزاد جهان می‌خوانید.


انتخابات فدراسیون کشتی بعد از دوسال قرار بود برگزار شود اما برای بار سوم لغو شد. وزارت ورزش اعلام کرده چون هشت‌تا از هیات‌های استانی سرپرست دارند و حق رای در انتخابات ندارند، انتخابات را لغو کرده تا روسای این هیات‌ها مشخص شود و مجمع با حضور همه هیات‌ها برگزار شود. اما به‌نظر می‌رسد این دلیل قانع‌کننده‌ای نیست چون مجمع انتخابات شنا هفته پیش دقیقا با همین شرایط مشابه برگزار شد؟

آنچه که من می‌دانم این است که فوتبال و کشتی در کشور ما دو رشته‌ای هستند که به دلیل توجه فضای عمومی جامعه به آنها خیلی زود حاشیه‌ساز می‌شوند. همین موضوع هم باعث شده که مجریان ورزش خیلی محتاط‌تر با اتفاقاتی از جمله انتخابات فدراسیون‌های این رشته‌ها برخورد کنند. تصور من این است که دلیل عمده لغو انتخابات کشتی به‌دلیل همزمانی آن با بحث رای اعتماد به وزیر پیشنهادی ورزش است. من به عنوان یکی از نامزدها با صحبت‌هایی که با اعضای مجمع و هیات‌ها داشتم و رویکردی که وزارت ورزش در برگزاری انتخابات داشت و به نظر می‌آمد که این سیستم جدید نمی‌خواهد برخلاف گذشته دخل‌وتصرفی در مجامع داشته باشد، فکر می‌کردم انتخابات فدراسیون کشتی در شرایط عادی و قانونی برگزار می‌شود اما اینطور نشد. به هر حال اینطور استنباط می‌شود که برخی‌ها در آستانه رای اعتماد وزیر، به مسوولان امر اطلاعات غلط دادند و با توجه به موضع‌گیری‌های بعضی نماینده‌های مجلس مبنی بر عدم برگزاری انتخابات فدراسیون‌ها تا مشخص نشدن تکلیف وزیر ورزش، زمینه لازم فراهم شد تا انتخابات کشتی به عقب بیفتد. وگرنه من فکر نمی‌کنم بحث حضور نداشتن سرپرست هیات‌ها در انتخابات در اولویت باشد.

اینطور که شما می‌گویید این حواشی را خود افراد کشتی درست کردند!

بله، کاندیداهایی بودند که مدعی حضور در انتخابات بودند. افرادی که ارتباطات سیاسی دارند و در این جریانات به آنها قول‌هایی داده شده بود. به همین دلیل باوجود اینکه قانونا شرایط حضور در انتخابات فدراسیون را نداشتند اما از وزارت ورزش این انتظار را داشتند که حمایت شوند. با این شرایط چون حضور این افراد در انتخابات غیرقانونی و عدم‌حضورشان هم باعث می‌شد سروصدا به پا شود، وزارت تصمیم گرفت انتخابات را به تعویق بیندازد تا رای‌اعتماد وزیر انجام شود. در غیر این صورت خود نماینده‌های مجلس از مخالفانی بودند که سروصدا به پا می‌کردند. به خاطر این است که می‌گویم بحث سرپرست‌ها در اولویت نیست و قبلا هم بارها انتخابات با این شکل برگزار شده بود و مشکلی ایجاد نمی‌کرد. به هر حال امیدوارم امروز رای اعتماد نماینده‌های مجلس شامل حال آقای صالحی شود و انتخابات در زمان مناسب برگزار شود. هر‌چند در عین حال با حضور رسول خادم در سرپرستی فدراسیون می‌شود نسبت به قبل امیدوارتر بود. حتی اگر فدراسیون کشتی الان در فضای سرپرستی اداره شود اما منابع مالی به آن تزریق شود، می‌توان کار را ادامه داد. چون با حضور رسول، دیگر مشکل مدیریتی نخواهیم داشت.

 فکر می‌کنید صالحی‌امیری ‌رای اعتماد بگیرد؟

اگرچه نماینده‌های مجلس بعد از وزارتخانه شدن دستگاه ورزش کشور نظرشان این بود که حتما یک چهره ورزشی در راس این وزارتخانه قرار بگیرد اما بعدا با رأیی که به حمید سجادی، وزیر پیشنهادی دولت دهم ندادند، نشان دادند خودشان هم خلاف عقیده‌شان عمل کردند، تصور می‌کنم آقای صالحی بتواند رای اعتماد بگیرد. به هر حال اگرچه آقای صالحی‌امیری از جنس ورزش نیست اما این ویژگی را دارد که فردی فرهنگی و دارای چارچوب‌های جدی اخلاقی است. بحث بی‌اخلاقی در ورزش یکی از گمشده‌های ورزش ماست که به نظر می‌رسد با آمدن آقای صالحی‌امیری بداخلاقی و سوءرفتارهایی که مدت‌هاست از سطح عالی ورزش شاهد آن هستیم اتفاق نیفتد. من درخواستم از مجلس این است که با توجه به اینکه وزیر پیشنهادی ورزش طی حضور کوتاه‌مدت دوماه‌و‌نیمه‌اش در وزارتخانه ورزش عملکرد حدودا مناسبی داشته به او رای بدهد تا هرچه زودتر تکلیف ورزش مشخص شود. چون اگر رای نیاورد طبیعتا انتخابات فدراسیون‌ها، کمیته ملی المپیک و جذب منابع مالی مورد نیاز در آستانه بازی‌های مهم آسیایی 2014 کره‌جنوبی در پرده‌ای از ابهام قرار می‌گیرد.

با توجه به اینکه 25آذر زمان انتخابات کمیته ملی المپیک تعیین شده، این روزها شنیده می‌شود که اسم شما هم برای شرکت در انتخابات ریاست کمیته و پست‌های دیگر مطرح است. آیا در این مورد صحبتی با شما شده؟

صادقانه بگویم که هیچ صحبتی از طرف افراد ذی‌صلاح و مسوولان مربوطه در این‌باره با من نشده. خودم هم این موضوع را از اهالی مطبوعات شنیدم. هرچند من در انتخابات دوره قبل کمیته ملی المپیک علاقه داشتم برای ریاست کاندیدا شوم اما با رفتار بسیار بد آقای محمد علی‌آبادی، رییس وقت سازمان تربیت بدنی مواجه شدم و اجازه حضور در مجمع را پیدا نکردم، اما در این دوره فضایی را نمی‌بینم که وارد شوم. چه برای ریاست و چه برای بخش‌های دیگر کمیته. به هر حال تا انتخابات کمیته دو ماهی زمان مانده و باید تا آن موقع منتظر ماند و دید شرایط چطور می‌شود.
 
شما جزو آن دسته از چهره‌های ورزشی بودید که در زمان سرپرستی صالحی‌امیری گفته شد می‌خواهند یکی از معاونت‌های وزارتخانه را بگیرند، اما این اتفاق نیفتاد به‌دلیل فدراسیون کشتی این سمت را قبول نکردید؟

ببینید من دوسال پیش در فضایی برای انتخابات فدراسیون کشتی ثبت‌نام کردم که علاقه‌مند به حضور در دولت نهم و دهم نبودم. هرچند آن دولت هم رغبتی به حضور من نداشت. فقط در آن شرایط چون احساس می‌کردم حضورم برای کشتی موثر است و از طرفی به اصرار خود جامعه کشتی هم آمدم. در آخر هم دیدیم که دولت از حضور من خوشش نیامد و دو سال هم انتخابات را برگزار نکردند. حتی همان موقع هم اعلام کردند که من را نمی‌خواهند و می‌خواهند وضعیت کشتی مشخص شود و کنار بکشم. اما الان علاقه‌مند به حضور در بدنه دولت هستم. چون معتقدم دولت یازدهم، دولت بانشاط و امیدوار است و با افکار و عقاید من هم همسو است. ولی اصراری ندارم در وزارت ورزش معاونتی داشته باشم. به دلیل اینکه در دوره‌‌ای تجربه به من نشان داده بود معاونت‌ها خیلی محلی از اعراب ندارند و نمی‌توانند مثمر‌ثمر و تعیین‌کننده باشند. به عقیده من معاونت‌ها به نوعی جاده صاف کن تفکرات و تصمیماتی هستند که از سطح عالی وزارتخانه به آنها دیکته می‌شود. از طرفی فدراسیون‌ها، باشگاه‌ها و سایر زیرمجموعه‌های ورزش هم چون می‌دانند طرف حسابشان وزیر است از معاونت حرف‌شنوی ندارند. با توجه به این موضوع دوست نداشتم جایی بیایم که عنوان دهن پرکن داشته باشم. با تمام اینها اگر بخواهم بین وزارتخانه و کمیته یکی را انتخاب کنم. اولویتم با کمیته ملی المپیک است. البته اینها همه بستگی به اتفاقاتی که در آینده می‌افتد دارد.

با تمام اینها اما اینطور که دیده می‌شود جامعه کشتی به حضور شما در فدراسیون خیلی امیدوارترند تا کاندیدای دیگر!

من هم به اصرار آنها آمدم و ثبت‌نام کردم.
 
اگر این‌بار هم ثبت‌نام‌ها را باطل کنند آیا دوباره نام‌نویسی می‌کنید؟

نه، دیگر شرکت نمی‌کنم. من دوبار ثبت‌نام کردم اگر رغبتی به حضورم داشته باشند انتخابات برگزار می‌شود. چون اصراری هم به حضور در فدراسیون ندارم و فقط بر حسب وظیفه و فشار جامعه کشتی آمدم. ضمن اینکه فکر می‌کنم اگر قرار باشد انتخاباتی باطل شود بهتر است از طرف خود اعضای مجمع این درخواست به وزارت داده شود. چون آنها هستند که رای می‌دهند و باید نظرشان را پرسید.
سارا گودرزی
منبع:روزنامه قانون

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: