تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۶۲۲۰۵
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۲

هدف زنان از اعتیاد

 تدبیر24 : آمار اعتیاد به مواد مخدر در خانم ها نسبت به آقایان پایین تر است اما متوسط رشد و افزایش گرایش خانم ها به مواد مخدر و مواد افیونی شتاب بیشتری نسبت به آقایان دارد. خانم ها نسبت به مواد محرک مثل شیشه تمایل بیشتری دارند اگر این مسائل متفاوت مثل قلیان را هم اضافه کنیم میزان درصد ابتلای خانم ها خیلی بیشتر از آن چیزی است که در آمارها گفته می شود.
به گفته یک استاد دانشگاه وروان درمانگر، جامعه زنان جامعه پیچیده ای است. نقش‌هایی که زنان در طول زندگی خود دارند نیز از نقش‌های مردان پیچیده‌تر و حساس‌تر است. اعتیاد هم از این قاعده مستثنی نیست و گرفتاری این جامعه به اعتیاد، معضلات و مشکل‌‌های مربوط به خود را ایجاد می کند.
اما نکته ای که حائز اهمیت است تاثیرات بیشتر ناخوشند اعتیاد در زنان به نسبت مردان است. زنان معتاد از آزارهای جنسی و روانی بیشتر رنج می برند و و با توجه به اینکه جنبه و نقش رفتاری و الگو و تربیتی فرزندان برعهده زنان است و در مسائل ناموسی و شأن اجتماعی نسبت به خانم ها حساسیت بیشتری وجود دارد ابتلای یک زن می تواند چندین برابر یک مرد به جامعه آسیب برساند. زن معتاد مجبور است با ابزار مختلف، پول و یا مواد مخدر خود را تهیه کند و گاه در این میان فعالیت های نامشروع برای دست یابی به اهداف، خطری برای جامعه است.
افزایش روابط نامشروع منجر به افزایش بیماری های مقاربتی و هم برای زن و هم برای مرد می شود. از سوی دیگر این فرد معتاد نمی داند با فرزند آینده خود چگونه رفتار کند و به نوعی در تربیت فرزندش دچار انحراف می شود و در نهایت نسل آینده به خطر می افتد.
البته دلایل زیادی برای گرایش زنان به اعتیاد وجود دارد. از حس کنجکاوی تا زندگی با یک مرد معتاد و همچنین راهکاری به نظر ساده برای لاغر شدن به جای استفاده از رژیم مناسب غذایی.
زنان در روابط نزدیک و صمیمانه بیشتر از طریق همسران خود به اعتیاد روی می‌آورند. این در حالی است که گرایش به انحراف در گروه همسالان دختران و زنان، تاثیرگذاری بیشتری نسبت به همین گروه‌ها در میان پسران و مردان دارد. از نظر نابه سامانی‌های روانی هم زنان بیش از مردان از یک تجربه ناگوار تحت‌تأثیر قرار می‌گیرند. رابطه بین اختلال و فشار روانی پس از یک رویداد تلخ و اعتیاد بین زنان و دختران قوی‌تر از این رابطه بین پسران و مردان است.
شاید یکی از دلایلی که هر روز شاهد رشد پدیده اعتیاد میان زنان هستیم، نگرش منفی است که جامعه درمورد زن معتاد و ترس از انگ اعتیاد وجود دارد و همین ار موجب می شود زنان کمتر برای درمان و ترک اعتیاد مراجعه کنند و به همین نسبت ممکن است حمایت کمتری از جانب خانواده و اطرافیان دریافت کنند.
حس انتقام از دیگر عواقب اعتیاد زنان است چرا که آنها دائما فکر می کنند قربانی شرایط جامعه ای شده اند که در آن زندگی کنند و همواره در صدد گرفتن انتقام از جامعه هستند.
اما نکته ای که باعث پررنگ شدن اعتیاد زنان شده است بحث پدیده اجتماعی است که زاییده خود جامعه است. هر پدیده اجتماعی زائیده جامعه است و افزایش آمار اعتیاد در میان زنان ایرانی‌ نیز مانند دیگر مسائل اجتماعی زائیده عوامل گوناگون فردی، خانوادگی و اجتماعی است که باید آن را در سطوح مختلف جامعه بررسی کرد و شاید بتوان همین رواج پدیده اجتماعی را یکی از عوامل مهم اعتیاد زنان نام برد.
شاید عجیب باشد اگر بدانیم زنان روستایی هم مانند زنان شهری به اعتیاد گرایش داشته باشند. اما باید گفت که این موضوع صحت دارد اما درصد زنان معتاد روستایی به مراتب کمتر از زنان جوامع شهری است. زهرا بنیانیان، مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده، در سال ۹۲ در مورد این موضوع گفته بود در طرح شیوع شناسی سال ۹۰ تعداد زنان معتاد شهرها ۹ درصد و روستاها پنج درصد بوده است. البته باید گفت که هر اندازه شهرها کوچک می شوند اعتیاد زنان نیز به همان میزان پنهان می شود. بسیاری از زنان شهرهای کوچک و یا روستاها برای ترک اعتیاد خود مهاجرت می کنند.
جرم زنان زندانی نیز بیشتر در ارتباط با جرائم در حوزه مواد مخدر است. بیشترین سوء استفاده از زنان در جابه جایی مواد مخدر  است، هنگامی زنان به زندان وارد می شوند و بعد از مدتی ازاد می شوند با توجه به نگاه جامعه و فرهنگ عمومی شرایط سخت تری نسبت به مردان دارند. این در حالی است که تنها ۱۲ درصد زنان به جرم سرقت و ۱۰ درصد زنان به دلایل منکراتی راهی زندان می شوند و ۶۰ درصد آنها در نتیجه جرائم مرتبط با مواد مخدر به زندان می روند.
اگر بخواهیم اعتیاد زنان را را به لحاظ روانی مورد بررسی قرار دهیم باید گفت که با تمام انقلاب ها و تلاش زنان برای ثابت کردن خود به عنوان یک انسان که نشان دهنده برابری زنان و مردان است، او همچنان به عنوان یک فرد دوم در جامعه حضور دارد و همچنان نگاه مرد به زن به عنوان یک کالا حکم فرما است و شاید این به لحاظ روانی باعث شود زنان برای مبارزه با این دید رفتارهای مردانه از خود نشان دهند و یا دست به کارهایی بزنند که گفته می شود این رفتار یا این کار مردانه است و به سبب همین موضوع خواسته و ناخواسته به اعتیاد روی می آورند و کم نیستند زنانی که برای ماندن کنار همسر معتادی که حاضر به ترک نیست و پس از چندین بار بازگشت از کمپ های ترک اعتیاد به راه خود پیش می رود با او همگام می شوند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: