ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۶۲۲۱۹
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۶

عضو اتاق بازرگانی تهران: اقتصاد احتیاجی به دخالت دولت ندارد

تدبیر24 : عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به قرار گرفتن در پسابرجام می گوید: برداشته شدن محدودیت‌ها از جانب غرب، باعث می‌شود که مردم دیگر شاهد «چه کنم چه کنم»، «انتظار» و البته عدم تصمیم گیری نباشند. همچنین تاکید، این است که رکود در اقتصاد فقط دلایل بیرونی ندارد و تصمیم‌های غلط، فساد و... در خود نمایی مشکلات اقتصادی سهم مهمی دارند.

حمید حسینی در گفت و گو با آستان ادامه می دهد: در شرایط جدید اگر فضا به گونه‌ای باشد که نقدینگی ۸۰ هزار میلیارد تومانی در مسیر تولید قرار بگیرد و به جای سپرده شدن به دلالان و واسطه‌ها، به بخش سرمایه گذاری تزریق شوند هم در رونق اقتصادی تاثیرگذاری قابل توجهی خواهد داشت و هم اینکه دولت می‌تواند ارز را تک نرخی کند تا از این طریق امکان مقابله لازم با فساد و دلالیسم را داشته باشد. البته این شرایط، به شرطی است که از جانب سیستم مدیریتی و نظام این اراده مشاهد شود که با اعمال تغییر، فضای تصمیم گیری اقتصادی را به سمتی هدایت کنند تا توسعه محقق شود. در غیر اینصورت تحت هیچ شرایطی نمی‌توان نسبت به بهبودی وضعیت امید داشت و پسابرجام هم نمی‌تواند چاره کار باشد.

این چهره اقتصادی اصلاح طلب افزود: باید این در نظر گرفته شود که اقتصاد حالا که تحریم ها برداشته شده اند، احتیاج چندانی به دخالت دولت ندارد و به همین دلیل، لازم است تا ساز و کاری ترتیب داده شود که فضا را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند، چرا که مشکل اصلی اقتصاد در ایران، نفوذ غیر لازم دستگاه‌های دولتی در تصمیم گیری و اجرای برنامه‌ها است. دخالت دولت در شرایطی مشاهده می‌شود که قانون نانوشته‌ای در اقتصاد اینطور حکم می‌کند که فعالیت بخش خصوصی تحرکات فساد آورد و دلالیسم را با محدودیتهای قابل توجهی مواجه می‌کند که ناگفته پیداست، در این صورت اهداف اقتصادی امکان تحقق بهتر و بیشتری پیدا خواهند کرد و لذا اقتصاد سیر در مسیر صعود را تجربه خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: