تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۶۲۸۴۰
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۰

اولین رییس جمهور متولد «کره جنوبی» !

تدبیر24 :این خانم رییس جمهور، اولین رییس جمهور کره جنوبی است که در کشور خودش به دنیا آمده! تعجب نکنید،‌ مساله فقط این است که تا همین شصت، هفتاد سال پیش اصلا کشوری به نام کره جنوبی وجود نداشت،‌ در نتیجه 17 رییس جمهور قبلی این کشور همه متولد کشوری با نامی به غیر از «کره جنوبی» بودند.

«پارک گون هی»، رییس جمهور 64 ساله کره جنوبی، فرزند بزرگ خانواده سه فرزندی «پارک چونگ هی» ژنرال ارتش و رییس جمهور وقت است، پدرش از 1963 تا هنگام مرگش در 1980 رییس جمهور بود، او محدودیت‌های زیادی بر آزادی‌های مدنی اعمال کرد اما در دوران او کشورش رشد اقتصادی چشم‌گیری را هم تجربه کرد.

«پارک» یک ساله بود که خانواده‌اش به پایتخت مهاجرت کردند؛ جایی که او در آن ماند و تحصیلاتش را تمام کرد، بعد هم لیسانس مهندسی برق‌ گرفت‌، و این زمانی بود که به فرانسه رفت تا زندگی در کشوری دیگر را تجربه کند و در دانشگاه گروبل درس بخواند؛ اما زمانی که درگیری‌های سیاسی در کشورش بالا گرفت و به ترور مادرش انجامید، دختر بزرگ خانواده ناچار شد به خانه برگردد. کسی که این ترور را انجام داده بود،‌ یک مرد متولد ژاپن بود که در توضیح هدفش از این کار گفته بود به دنبال وحدت دو کره بوده است!

بعد از این اتفاق بود که دختر بزرگ خانواده در نبود مادرش،‌ بانوی اول کره جنوبی شد، و تا زمانی که پدرش توسط رییس سازمان اطلاعات خودش ترور شد در این سمت باقی ماند.

در 1998 او در یک انتخاب سراسری به عنوان رییس مجمع عمومی حزب ملی که بزرگترین حزب کره جنوبی است انتخاب شد،‌ اما در انتخابات سال 2002 به دلیل مجموعه‌ای از بحران‌های سیاسی و اقتصادی که دولت کره را درگیر کرده بود،‌ حزب او دراین انتخابات اکثریت خود را در مجلس از دست داد، اما او باز هم توانست 121 کرسی از مجموع 231 کرسی را به دست بیاورد و با همکاری‌های اقتصادی با دولت باعث شد که حزبش در انتخابات بعدی هم به پیروزی دست پیدا کند. در نتیجه او عملا در سه دوره انتخاباتی که در طول ریاستش به این حزب برگزار شد، همواره با بالاترین میزان رای توانست جایگاهش را حفظ کند؛ اما در 2012 اعلام کرد که دیگر قصد ندارد به عنوان نماینده مجلس فعالیت کند و در نتیجه تنها به هدایت مبارزات انتخاباتی حزبش پرداخت.

در 2007 در سفرش به آمریکا که با هدف بازدید از هاروارد و ام.آی.تی انجام شد،‌ به طور بسیار آشکار اعلام کرد که امیدوار است آمریکا بتواند روابطش با کره را قوی‌تر کند و در راستای نجات این منطقه گام بردارد.

او که از 2008 به بعد به گفته نظرسنجی‌های منظم محبوبیتی رو به افزایش داشت و نفوذش در مجلس هم بسیار زیاد بود سرانجام در انتخابات سراسری ریاست‌جمهوری توانست با اختلافی بسیار زیاد رقیب خود را پشت سر بگذارد و به عنوان اولین رییس جمهور زن کره جنوبی که اتفاقا در زمان حیات این رژیم سیاسی هم به دنیا آمده است سوگند یاد کند.

با این حال او که در سال‌های قبل از سیاست‌های پدرش در برخورد با مخالفان و سرکوب فعالان اجتماعی ابراز تاسف کرده بود در 2012 در نظرسنجی‌ها به عنوان یک سیاست‌مدار محافظه‌کار شناخته می‌شد.

محبوبیت رییس جمهور مجرد کره در دوره‌های مختلف فراز و فرودهایی داشته است اما روابط او با آمریکا، به عنوان یک همراه قدرتمند رو به پیشرفت بوده است. آمریکا پایگاههای متعدد نظامی در کره جنوبی دارد که این مساله باعث می‌شود تقریبا تمامی روسای جمهور این کشور با ایالات متحده رابطه حسنه‌ای داشته باشند. خانم رییس جمهور هم از این قاعده جدا نبوده است، در اولین سفرش در سمت رییس‌جمهور به ایالات متحده در 2013 دو طرف در بیانیه‌ای مبتنی بر همکاری مشترک برای حفظ صلح در شبه جزیره کره تاکید کردند.

مساله کره شمالی که از زمان تشکیل دو کره موجب نگرانی کره جنوبی بوده است،‌ هنوز هم بحث اصلی بین رهبران کره جنوبی،‌ چین به عنوان قدرتمندترین حامی کره شمالی و البته روسیه به عنوان متحد نزدیک چین است، با این حال به نظر می‌رسد کره جنوبی با پشت‌گرمی که به پایگاه‌های نظامی آمریکا دارد،‌ بیشتر ترجیح می‌دهد به سیاست‌های اقتصادی که خانم رییس جمهور آن را «اقتصاد خلاق» توصیف می‌کند بپردازد.

استقبال رسمی از رئیس جمهوری کره جنوبی

از او تا به حال 7 کتاب منتشر شده است،‌ که حداقل دو تای آنها در مورد سابقه خانوادگی‌اش است،‌ با این که به نظر می‌رسد «پارک جونگ هی» هنوز هم خودش را موظف می‌داند که درمورد خانواده‌اش و « دختر دیکتاتور» بودن پاسخ دهد،‌ اما نظرسنجی یکی از روزنامه‌های محافظه‌کار کره جنوبی مدعی است که تقریبا 60 درصد مردم این کشور سابقه خانوادگی او را فراموش کرده‌اند و دیگر او را «دختر دیکتاتور» نمی‌دانند.

گفته می‌شود هدف از این اولین سفر رییس جمهور کره جنوبی به ایران، که از زمان تشکیل این کشور بی‌سابقه بوده است مذاکرات تجاری و هماهنگی برای همکاری‌های بیشتر در حوزه‌های فرهنگی و صنعتی است؛‌ اما تحلیل‌گران،‌ می‌گویند به نظر می‌رسد حالا،‌ علاوه بر آمریکا،‌ چین و روسیه ، ایران هم به مجموع کشورهایی که باید در مورد مساله کره شمالی مورد مذاکره قرار بگیرد، اضافه شده است؛ تمام رفت و آمدهای خارجی رییس جمهور کره جنوبی در سال‌های اخیر گوشه چشمی هم به مساله کره شمالی داشته و بعید است که سفر اخیر به تهران خالی از این توجه باشد.

ایسنا - فاطمه کریمخان
برچسب ها: تدبیر24 کره جنوبی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: