ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۳۰۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۴

هشدار سیف درباره صندوق توسعه ملی

رئیس کل بانک مرکزی در همایش صندوق توسعه ملی نسبت به دچار شدن صندوق توسعه ملی به سرنوشت حساب ذخیره ارزی هشدار داد.
به گزارش تدبیر24 به نقل از فارس، از جزیره کیش ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی امروز در همایش صندوق توسعه ملی افزود: با روی‌کارآمدن دولت تدبیر و امید تا مرداد‌ماه سال جاری از محل وصولی صادرات نفت و گاز و سود منابع و نیز مانده حساب ذخیره ارزی ۵۵ میلیارد دلار وارد صندوق توسعه ملی شده و از این رقم در مجموع ۲۰ میلیارد دلار از صندوق برداشت شده بود که در قالب خطوط اعتبار اسنادی ال‌سی و مصارف ارزی پرداخت شده بود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اساسنامه صندوق‌توسعه ملی گفت: اعطای تسهیلات این صندوق صرفا باید ارزی باشد اما در ماده ۸۴ قانون برنامه پنجم تغییراتی داده شد که اجازه تبدیل ارز به ریال برای بخش صنعت و معدن به جز مسکن و نیز برای کشاورزی و آب تسهیلات ریالی پرداخت شود.
وی افزود: حساب ذخیره ارزی که قبلا در برنامه سوم توسعه براساس ماده ۶۰ تشکیل شده بود از محل نوسان قیمت نفت منابعی واریز می‌شود که دولت می‌تواند تا ۵۰ درصد از این منابع را در پروژه‌های عمرانی سرمایه‌گذاری کند و از کارکردهای دیگر حساب ذخیره ارزی حمایت از پول ملی در مقابل ارز‌های خارجی بود.
وی افزود: محدودیت‌های درآمد نفتی باعث شد حساب ذخیره ارزی حداکثر ۶ میلیارد دلار منابع پیدا کند.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رویکرد دولت‌های قبلی مبنی بر برداشت مکرر از حساب ذخیره ارزی با هدف توسعه منطقه‌ای گفت: این امر در نهایت موجب تغییر قانون حساب ذخیره ارزی به قانون صندوق توسعه ملی در ماده ۸۴ قانون برنامه پنجم شد. که براساس این قانون حداقل ۲۰ درصد از منابع نفت و گاز وارد صندوق توسعه ملی می‌شود.
سیف افزود: در حال حاضر کسری بودجه دولت و نیز تبدیل ارز های صندوق‌ توسعه ملی به ریال این نگرانی را ایجاد می‌کند که سرنوشت صندوق توسعه ملی به سرنوشت حساب ذخیره ارزی تبدیل شود.
وی افزود: شفافیت بودجه باید رعایت شود و از تبدیل ارز صندوق به ریال خودداری شود وگرنه بیم آن می‌رود که تجربه تلخ حساب ذخیره ارزی در صندوق توسعه ملی مشاهده شود.
وی همچنین به ترکیب هیئت امنای صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: باید ترتیب این هیئت امنا منطقی باشد و از بخش خصوصی نیز در آن حضور داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: