ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۳۲۳۱
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۷

بهارستان خالقی تمام شد؟

ديروز تسنيم خبر داد هيات عالي حل اختلاف قوا نظر شوراي نگهبان را درباره مينو خالقي پذيرفته است و اين احتمالا به معني پايان اميدها براي ورود خالقي به مجلس است.
تدبیر24 :مينوخالقي كانديداي انتخابات دهمين دوره مجلس در شهر اصفهان بود. وي برادرزاده ناصر خالقي وزير كار و امور اجتماعي دولت دوم اصلاحات و پدر وي استاد بازنشسته دانشگاه اصفهان است. مينو خالقي در انتخابات ۷ اسفند از مجموع ۶۷۱۴۷۱ رأي ماخوذه در اصفهان توانست۳۹۹/۱۹۳ رأي كسب كرده و در جايگاه منتخب سوم اصفهان قرار بگيرد. با اين حال در آخرين روز اسفند سال ۱۳۹۴ شوراي نگهبان با ارسال نامه‌اي به استانداري اصفهان از ابطال آراي مينو خالقي خبر داد. تسنيم نوشت که شوراي نگهبان به مستنداتي دست يافته و بر اساس آن صلاحيت خانم مينو خالقي براي ورود به مجلس را رد كرده است. اين دلايل و مستندات به خود مينو خالقي اعلام شده است و شوراي نگهبان بنا به محذورات شرعي و قانوني نمي‌تواند آنها را به‌صورت عمومي منتشر كند. حالا هم هيات عالي حل اختلاف قوا نظر شوراي نگهبان را درباره پرونده مينو خالقي منتخب مردم اصفهان در مجلس دهم را پذيرفت.

ماجرا چه بود؟

مينو خالقي كانديداي انتخابات مجلس دهم از اصفهان بود كه توانست آراي لازم را براي به خانه ملت كسب كند اما شوراي نگهبان آراي او را باطل اعلام كرد كه پس از آن مقامات وزارت كشور و برخي نمايندگان مجلس وعده پيگيري وضعيت او را دادند حتي علي مطهري از استيضاح وزير كشور براي صادر نشدن اعتبار نامه خالقي سخن گفت و اين نماينده چند روز پيش گفته بود: موضوع مينوخالقي به هيات عالي حل اختلاف قوا ارجاع شده است و بايد ببينيم نتيجه به كجا مي‌رسد، نظر هيات حل اختلاف مشورتي است و حكم قاطع نيست. در اين زمينه راه استفسار قانون نيز وجود دارد و مي‌توان هر دو راه را به طور موازي رفت و حتي امكان طرح استفساريه در همين مجلس نيز وجود دارد. كه ديروز تسنيم خبر داد هيات عالي حل اختلاف قوا نظر شوراي نگهبان را درباره مينو خالقي پذيرفته است و اين احتمالا به معني پايان اميدها براي ورود خالقي به مجلس است. اعضاي اين هيات چه كساني هستند؟ مقام معظم رهبري در مرداد سال ۱۳۹۰ دستور تشكيل هيات عالي حل اختلاف و تنظيم قواي سه گانه به رياست آيت ا... هاشمي شاهرودي و عضويت حجت‌الاسلام ابوترابي، سيد مرتضي نبوي، عباسعلي كدخدايي و سيدصمد موسوي را به مدت پنج سال صادر كردند و از مسئولان نظام نيز خواستند ضمن رفع اختلافات احتمالي، كمال همكاري را نيز با اين هيات داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: