ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۳۲۴۸
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۰

استامینوفن حس همدردی را كاهش می دهد

تدبیر24 :«دومینیك میشكووسكی» پژوهشگر انستیتوی ملی بهداشت آمریكا روز سه شنبه با انتشار گزارشی نوشته است: زمانی كه افراد برای كاهش دردهای جسمانی خود از داروهای حاوی استامینوفن استفاده می كنند، قابلیت و حس همدردی با دیگران را نیز از دست می دهند.
در این گزارش تحقیقاتی آمده است كه پژوهشگران انستیتوی مذكور در جریان این مطالعات نزدیك به 80 دانشجو را وادار به خواندن اخبار ناگواری از قبیل فرورفتن تیغه یك چاقو در استخوان یك فرد و یا مرگ پدر یا عزیزان فرد دیگری كرده و به بررسی واكنش های آن ها پرداخته اند.
بر همین اساس، واكنش احساسی آن دسته از كسانی كه در زمان برخورد با این اخبار از ماده استامینوفن استفاده كرده اند در قیاس با آن هایی كه از 'شبه داروها' یا داروهای ظاهری استفاده كرده اند، نسبت به درد و رنج دیگران در زمان وقوع این اتفاقات، خفیف تر بوده است.
میشكووسكی نوشته است كه در آزمایش دیگری 114 دانشجوی دیگر در معرض صداهای ناخوشایند و گوشخراش قرار گرفته اند و نتیجه آزمایش نشان داده كه میزان گوشخراش بودن این صداها برای مصرف كنندگان استامینوفن بسیار كمتر از مصرف كنندگان شبه داروها بوده است.
در گزارش این مؤسسه همچنین آمده است كه استامینوفن به عنوان ماده اصلی كه در 600 داروی مختلف مورد استفاده قرار گرفته، در آمریكا بیش از هر داروی دیگری مورد مصرف دارد و بیش از 23 درصد افراد بالغ آمریكایی هر هفته آن را مصرف می كنند.
'بالدوین وی' یكی دیگر از پژوهشگران این مؤسسه با اشاره به اهمیت توان همدردی میان انسان ها و نقش مؤثر آن در بهبود روابط اجتماعی، نسبت به اثرات سوء مصرف استامینوفن در روابط میان افراد جامعه آمریكا هشدار جدی داده است.
در این گزارش تحقیقاتی اشاره شده كه بر اساس مطالعات قبلی، وقوع اتفاقات ناخوشایند در دیگران به طور طبیعی در ذهن و مغز كسانی كه ناظر آن ها هستند همان تأثیراتی را می گذارند كه در زمان تجربه مستقیم، این اتفاقات در ذهن آن ها گذاشته شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: