ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۶۳۴۴
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۳

آخرین خبر از افراد دریافت کننده یارانه

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه می‌گوید: خانوارهای ایرانیان ساکن خارج از کشور ممکن است جزء دهک‌های پایین درآمدی باشند اما جزء ۳۰ درصد هستند و باید حذف شوند و یا خارجیان ساکن ایران نیز همچنین جزء ۳۰ درصد هستند و باید حذف شوند.
به گزارش تدبیر24، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم در خصوص تفاوت آمار تحت پوشش بین ۳ دهک و ۳۰ درصد در اصلاحیه بودجه سال ۹۲ گفت: ما عدد و رقم را محاسبه نکردیم اما می‌دانیم که این ۲ مفهوم با یکدیگر تفاوت‌های جدی دارند.

وی ادامه داد: وقتی می‌گوییم ۳ دهک یعنی آنهایی که در قالب دهک‌ها قابل طبقه‌بندی هستند را مبنا قرار دهیم اما وقتی می‌گوییم ۳۰ درصداز یارانه‌بگیران از لیست دریافت یارانه حذف شوند، ممکن است این ۳۰درصد در قالب دهک‌ها نگنجند، یعنی ۳۰ درصد از خانوارها از دریافت یارانه کنار گذاشته می‌شوند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: به طور مثال خانوارهای ایرانیان ساکن خارج از کشور ممکن است جزء دهک‌های پایین درآمدی باشند اما جزء ۳۰ درصد هستند و باید حذف شوند و یا خارجیان ساکن ایران نیز همچنین جزء ۳۰ درصد هستند و باید حذف شوند.

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم در خصوص خرج منابع حاصل از حذف ۳۰ درصد مردم از دریافت یارانه نیز گفت: ما با کسری بودجه مواجه هستیم و حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان سالانه کسری داریم لذا ابتدا باید از این راه، کسری بودجه را جبران کنیم و به صفر برسانیم.

وی با بیان اینکه حتما از این منبع، درآمدهای بیشتری حاصل خواهد شد، اظهار داشت: در این باره دو مورد را مدنظر داریم، یکی پوشش بخش بهداشت و سلامت خانوارهاست که خانواده‌های کم‌درآمد جامعه بیشترین کمک مالی را از این طریق خواهند داشت و دیگری نیز خانواده‌های ثروتمند جامعه که تحت پوشش خدمات درمانی نیستند و بیمه خدمات درمانی ندارند که می‌‌توان آنها را هم با منابع حاصل از حذف ۳۰درصد یارانه‌بگیران، تحت پوشش قرار داد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره مصارف دیگر منابع حاصل از حذف ۳۰ درصد گفت: این امکان وجود دارد که اگر منابع بیشتری داشته باشیم به بخش تولید کمک کند و تولید را رونق دهیم.

مصباحی مقدم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا هزینه منابع حاصل از حذف ۳۰ درصد در اصلاحیه بودجه پیش‌بینی شده یا خیر؟ اظهار داشت: خیر، ما در اصلاحیه بودجه وارد جزئیات نشدیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: