آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۶۳۸۹۱
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۰

سیب زمینی فشارخون را بالا می‌برد

تدبیر24 : نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد مصرف سیب زمینی می‌تواند در افزایش احتمال بروز فشارخون بالا نقش داشته باشد.

به گزارش ایسنا، کارشناسان بر این باورند مصرف سیب زمینی با شیوه‌های متفاوت طبخ خطر بالا رفتن فشار خون را افزایش می‌دهد.

محققان دانشگاه هاروارد آمریکا با بیان اینکه مصرف چهار وعده سیب زمینی در هفته یا بیشتر در مقایسه با مصرف این خوراکی تنها یک بار در ماه خطر بالا رفتن فشار خون را بیشتر می‌کند، اظهار داشتند: مصرف سیب زمینی به صورت چیپس این تاثیر را ندارد.

در این مطالعه دکتر «لی بورگی» و تیم تحقیقاتی‌اش به مطالعه بر روی 187 هزار مرد و زن طی مدت 20 سال پرداختند. همچنین در این دوره زمانی از آنان درخواست شد به پرسشنامه‌های مربوط به نوع رژیم غذایی‌شان پاسخ دهند. هیچ کدام از این افراد در شروع مطالعه به عارضه فشار خون بالا مبتلا نبودند.

لی بورگی گفت: سیب زمینی در مقایسه با دیگر سبزیجات از شاخص گلوکز بالاتری برخوردار است که می‌تواند افزایش شدید قند خون را به دنبال داشته باشد. در واقع خوراکی‌های حاوی میزان بالایی از این شاخص می‌توانند در عملکرد سلول‌ها اختلال ایجاد کرده، به التهاب و استرس اکسیداتیو منجر شوند که تمامی آن‌ها مکانیزم مهمی در بروز فشار خون بالا به حساب می‌آیند.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، همچنین در این بررسی مشخص شد مصرف سیب زمینی خود عامل بالا رفتن فشار خون نیست و تنها می‌تواند خطر بروز آن را افزایش دهد.
منبع: ایسنا
برچسب ها: تدبیر24 سیب زمینی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: