ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۶۴۰۹
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۷

عاقبت جاسوسی از اروپا

در حالی که اروپا در حال ارزیابی واکنشی به اتهامات جاسوسی آمریکا از متحدان نزدیکش است، مقامات آلمانی اعلام کردند که ممکن است کاخ سفید دسترسی به قانونی مهم در رابطه با ردیابی جریان پولی تروریست‌ها را از دست بدهد
به گزارش تدبیر24،‌ به نقل از خبرگزاری فرانسه، در این بین دایان فاینشتاین، رئیس کمیته اطلاعاتی سنا خواستار بازبینی کامل در برنامه جاسوسی آمریکا در واکنش به اتهامات موجود شد.

وی گفت که او نیز مانند باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا از جمع‌آوری تماس‌های تلفنی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان بی‌اطلاع بوده است. وی همچنین گفت که با جاسوسی از رهبران کشورهای متحد آمریکا کاملا مخالف است. این قانونگذار آمریکایی گفت که بدون دشمنی و در شرایط عادی چنین اقدامی در ارتباط با کشورهای دوست درست نیست و اینکه رئیس‌جمهوری آمریکا باید در این خصوص اطلاع رسانی کند.

پس از آلمان، فرانسه و ایتالیا، اسپانیا نیز در گروه کشورهای تحت جاسوسی آمریکا قرار گرفته و روزنامه ال موندو اعلام کرد که تنها در یک ماه 60 میلیون تماس تلفنی در اسپانیا مورد جاسوسی قرار گرفت.

در این شرایط کشورهای اروپایی به دنبال فرستادن پیامی محکم به واشنگتن هستند تا جزئیات بیشتری از اقدام خود را روشن کرده و به آن پایان دهند.

مقامات آلمانی اخیرا به صدور قطعنامه‌ای غیرالزام‌آور در پارلمان اروپا اشاره کرده‌اند که می‌تواند قراردادی را که پس از 11 سپتامبر با آمریکا منعقد شد و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا برای ردیابی پول‌های تروریست‌ها به اطلاعات بانکی دسترسی داشته باشند، لغو کند.

وزیر دادگستری آلمان عنوان کرد، آمریکایی‌ها از این توافق علاوه بر تروریسم برای جمع‌آوری اطلاعات اقتصادی نیز استفاده کرده‌اند.

اما جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت که آمریکا از توانایی اطلاعاتی‌اش برای اهداف امنیتی استفاده می‌کند.

با این حال رهبران اروپایی می‌خواهند از ضربه طولانی مدت به روابط خود با بزرگترین متحدشان خودداری کنند و در آمریکا نیز این موضوع ضربه‌ای به اوباما نزده است زیرا به جای سرزنش کاخ سفید، انگشت اتهام همگی به سوی ادوارد اسنودن، افشاگر آژانس امنیت ملی آمریکا است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: