تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۶۴۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۰

تا انحصارگر هست، ما هم هستیم!

تدبیر24 : رئیس شورای رقابت معتقد است در هر کشوری که انحصارگر وجود داشته باشد، وجود سازمان‌هایی مانند شورای رقابت برای دخالت در قیمت‌گذاری و جلوگیری از تضییع حق مصرف کننده، ضروری است.

رضا شیوا در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره‌ سخنان برخی اقتصاددانان که معتقدند شورای رقابت برای جلوگیری از سرکوب قیمت‌ها باید منحل شود، اظهار کرد: وظیفه‌ای که قانون‌گذار به عهده ما گذاشته، این است که زمینه را برای فعالیت‌های رقابتی بازارها ایجاد کنیم. ما هم در تلاشیم که این کار را انجام دهیم و در نظر بگیرید که در تمام دنیا هر کجا که احتمال ایجاد انحصار در بازارها وجود داشته باشد،‌ سازمان‌هایی برای شکست انحصار به وجود می‌آید، مگر اینکه در کشوری انحصار وجود نداشته باشد.

او اضافه کرد: چرا باید زمانی که انحصارگر وجود دارد، ‌سازمانی برای جلوگیری از انحصار وجود نداشته باشد؟ انحصارگر همیشه دنبال سود خود است و اگر کسی بر او نظارت نکند، او با ایجاد انحصار، حق مصرف کننده را تضییع خواهد کرد.

رئیس شورای رقابت همچنین بیان کرد: تاکید می‌کنم شورای رقابت فقط در مواردی در تنظیم دستورالعمل قیمت‌ها دخالت می‌کند که بازار انحصاری باشد. در غیر این صورت در قیمت‌گذاری بازارهایی که رقابت آزاد داشته باشند، دخالت نخواهد کرد.

وی همچنین گفت: البته اکنون این بحث‌ها برای خودرو مطرح می‌شود ولی باید بگویم کسانی که نسبت به قیمت‌گذاری شورای رقابت انتقاد می‌کنند، از وضعیت بازار خودرو خبر ندارند. در ایران برای بازار خودرو به ویژه بازار خودروی کوچک و متوسط هیچ رقیبی وجود ندارد. در نتیجه شورای رقابت مجبور به دخالت است ولی ما در قیمت‌گذاری خودروهایی که رقیب ندارند و در قیمت‌گذاری آزاد هستند، دخالتی نداریم.

شیوا ادامه داد: به نظر من این سخنانی که عده‌ای درباره ماهیت شورای رقابت مطرح می کنند، به این دلیل است که اطلاعات کافی از ماجرا و کارکرد شورای رقابت ندارند و خواهش من این است افرادی که از جریانات مربوط به شورای رقابت و نقش آن اطلاعات دقیقی ندارند در این باره اظهار نظر نکنند.

این اقتصاددان همچنین گفت: الفبای اقتصاد، این موضوع را تایید می کند که وقتی انحصار باشد نمی‌شود بازار را رها کرد وگرنه انحصارگر قیمت را تعیین می‌کند و هر چه بخواهد در حق مصرف‌کننده اعمال می‌کنند. باید شورای رقابت وجود داشته باشد تا زمانی که بازار از انحصار خارج شود و در این صورت بازار رها خواهد شد تا خود مسیرش را پیدا کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: