رسانه ها ظرفیت گسترده ای در نقش آفرینی در حوزه زنان دارند و می توانند بسیار بیش از این افکار عمومی را نسبت به حقوق بانوان حساس کنند.
تدبیر24 :عبدالرضا هاشم زائی در گفت و گو با خبرنگار تدبیر24 گفت : رسانه ها از طریق حساس کردن افکار عمومی حتی می توانند نمایندگان مجلس، تصمیم گیران دولتی و مسئولان نهادهای ذیربط را به سمتی سوق دهند که در قانونگذاری و تصمیم گیری، توجه بیشتری به مسایل زنان داشته باشند.
وی گفت: البته نمی توان انتظار داشت تمام مسایل و مشکلات حوزه زنان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، صرفا از طریق بازنمایی رسانه ها مورد توجه قرار گیرد بلکه دستگاههای ذیربط نیز همزمان یا حتی پیش از رسانه ها باید با اگاهی نسبت به مسایل حوزه زنان، نسبت به حل این مسایل کمر همت بگمارند.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه ممکن است به صورت شعاری مردسالاری وجود نداشته باشد ولی عملا نشانه های ان همچنان در جامعه ما مشهود است و ضرورت دارد که رسانه ها ریشه های ان را واکاوی کرده و تحلیل کنند.
هاشم زائی گفت: اگر رسانه ها به رسالت خود در حوزه تبیین جایگاه زنان و بازنمایی واقعی هویت زنان بدرستی عمل کرده بودند، طبیعتا تنگناهای موجود به شدتی که هم اکنون وجود دارد، وجود نمی داشت و بخشی از این تنگناها برطرف می شد. اما هم اکنون شاهد هستیم این تنگناها نه فقط برطرف نشده بلکه حتی بخشی از حقوق بانوان که در قانون اساسی ذکر شده، پیاده سازی نمی شود.
وی برگزاری جشنواره هایی همچون جشنواره "زن، خانواده و رسانه" را در این زمینه راهگشا توصیف کرد و گفت : متاسفانه در حوزه بانوان حتی چند همایش هم برگزار نشده است که به معرفی جایگاه رفیع بانوان و معرفی زنان موفق در حوزه های علمی، فرهنگی، اقتصادی و دانشگاهی بپردازد.
نماینده مردم تهران در خانه ملت با تاکید بر اینکه فرهنگ سازی و ایجاد توازن در میزان توجه رسانه ها به مسایل حوزه زنان روندی تدریجی دارد تاکید کرد: فرهنگ سازی یکی از وظایف مهم رسانه هاست اما سایر نهادهای فرهنگی نیز باید در کنار رسانه ها به بازنمایی درست هویت زنان و تبیین جایگاه زنان در جامعه یاری رسانند.