تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۶۴۴۳۷
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰

هیات رییسه مجلس دهم را بیشتر بشناسید

تدبیر24 :با پایان یافتن رقابت بر سر انتخابات هیات رییسه مجلس دهم، روشن شد که از 12 کرسی هیات رییسه مجلس دهم، 5 کرسی به اصلاح‌طلبان و مابقی به اصولگرایان و مستقل‌ها اختصاص پیدا کرده است.

با توجه به نقش و تاثیر اعضای هیات رییسه مجلس در تصمیمات کلان پارلمان و حتی رابطه قوای مقننه و مجریه در این گزارش صدرنشیان مجلس دهم در سال اول فعالیت آن معرفی شده‌اند:

رییس؛ علی لاریجانی: این سیاستمدار 59 ساله اصولگرا که پیش‌ترها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست سازمان صدا و سیما و دبیری شورای عالی امنیت ملی را برعهده داشته، همزمان با آغاز به کار مجلس هشتم و با اولین ورود خود به عرصه پارلمان توانست به کرسی ریاست مجلس شورا ی اسلامی دست یابد و این کرسی را در ادوار نهم و دهم مجلس نیز حفظ کند.
رییس مجلس شورای اسلامی

لاریجانی متولد نجف اشرف و نماینده مردم قم در در ادوار هشتم،‌ نهم و دهم مجلس است و دکترای فلسفه دارد. او همچنین داماد آیت‌الله شهید مرتضی مطهری است.

او در سال‌های پایانی دولت محمود احمدی نژاد رویکرد انتقاداتی‌اش را به این دولت علنی‌تر کرد اما بیشترین تقابل او با رییس دولت دهم در روز یکشنبه سیاه و در ماجرای استیضاح وزیر کار وقت اتفاق افتاد؛ تقابلی که پیش از این در سطح روسای قوا بی‌سابقه بوده است.

با آغاز به کار دولت حسن روحانی، لاریجانی نقش مهمی را در تنظیم روابط مجلس با دولت ایفا کرد و جلوی تندروی برخی نمایندگان مجلس نهم ایستاد. بیشترین همراهی او با دولت نیز در ماجرای برجام و تصویب مصوبه مجلس در این زمینه به شکل معتدل وهمسو با دولت بود.

در انتخابات دوره دهم مجلس، ائتلاف امید از کاندیداتوری علی لاریجانی در حوزه انتخابیه قم حمایت کرد. البته با تکمیل ترکیب مجلس اصلاح طلبان از ریاست عارف اعلام حمایت کردند اما نهایتا در رقابت بین علی لاریجانی و محمدرضا عارف، لاریجانی موفق به کسب آرای اکثریت نمایندگان شد.

نایب رییس اول؛ مسعود پزشکیان: این سیاستمدار اصلاح‌طلب، 62 ساله، متولد مهاباد و فوق تخصص جراحی قلب است و علاوه بر وزارت بهداشت در دولت سید محمد خاتمی، نمایندگی مردم تبریز در ادوار هشتم، نهم و دهم را نیز برعهده داشته است.

پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 برای کاندیداتوری در این انتخابات ثبت نام کرد اما صلاحیتش تایید نشد.
مسعود پزشکیان

نطق میان دستور او در جلسه علنی مجلس پس از حوادث مربوط به انتخابات سال 88 در مورد تحمل بیشتر مخالفان در مجلس هشتم واکنش‌های زیادی را بین اصولگرایان مجلس به دنبال داشت.

او که در فهرست ائتلاف امید از حوزه انتخابیه تبریز قرار داشت، از سوی فراکسیون امید به عنوان گزینه نایب رییسی به مجلس معرفی و موفق به کسب آرای نمایندگان شد.

نایب رییس دوم؛ علی مطهری: او 59 ساله، متولد تهران و فرزند آیت‌الله شهید مرتضی مطهری است و دکترای فلسفه دارد.

طرح سوال از رییس جمهور وقت(محمود احمدی نژاد) در مجلس هشتم، اظهارنظرهایی در مورد حوادث بعد از انتخابات سال 88 و رفع حصر مهدی کروبی و میرحسین موسوی و همچنین نوشتن نامه به مقامات مختلف کشور در مورد مهمترین مسائل چالشی روز از مهمترین تحرکات وی در سالهای گذشته بوده است.
سخنرانی علی مطهری در دانشگاه هنر اصفهان

نطق نیمه تمام او در ۲۱ دی ماه ۱۳۹۳ درباره ۹ دی و رفع حصر از روزهای پرتنش مجلس نهم بوده است.

مطهری که در ادوار هشتم و نهم مجلس نیز سابقه نمایندگی داشته در دوره دهم هم در فهرست ائتلاف امید قرار گرفت و توانست مجددا نمایندگی مردم تهران در این دوره از مجلس را نیز به عهده گیرد.

او البته در هر سه دوره هشتم، نهم و دهم ردصلاحیت شده و با تجدیدنظرخواهی امکان حضور در رقابت‌های انتخاباتی را پیدا کرده است.

مطهری از سوی فراکسیون امید به عنوان گزینه نایب رییسی مجلس دهم به صحن مجلس معرفی شد و پس از اینکه در انتخابات هیات رییسه موقت با 4 رای اختلاف از کرسی نایب رییسی بازماند، در انتخابات هیات رییسه دائم موفق به دستیابی به این کرسی شد.

دبیر، غلامرضاکاتب: او 54 ساله و متولد گرمسار است و دکترای مدیریت دارد. کاتب که در دوره نهم مجلس از حوزه انتخابیه گرمسار به مجلس راه پیدا کرده بود، در این دوره سخنگویی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس را نیز به عهده داشت.
کاتب

او در انتخابات مجلس دهم به عنوان کاندیدای مستقل از حوزه انتخابیه گرمسار به مجلس راه پیدا کرد.

دبیر، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی: او 45 ساله، متولد فریمان و دارای مدرک دکترای تخصصی جراحی سر و گردن است. او در ادوار هشتم، نهم و دهم از حوزه انتخابیه مشهد به مجلس راه پیدا کرده است.

قاضی‌زاده هاشمی که پسر عموی وزیر بهداشت دولت حسن روحانی است، اصولگرا، عضو و سخنگوی جبهه پایداری نیز هست.

دبیر، اکبررنجبرزاده: او 51 ساله، متولد اسدآباد و دارای مدرک دکترای پزشکی است. رنجبرزاده که سابقه نمایندگی مردم اسدآباد در دوره هشتم مجلس را دارد، در دوره دهم نیز به عنوان کاندیدای اصولگرایان از این حوزه انتخابیه به مجلس راه پیدا کرد.

دبیر، علی‌اصغریوسف‌نژاد: او 57 ساله و متولد ساری است و سابقه نمایندگی در ادوار پنجم و هشتم مجلس را نیز دارد.

یوسف نژاد که مدرک دکترای مهندسی صنایع دارد، معاونت پارلمانی وزیر اقتصاد در دولت حسن روحانی را برعهده داشت و در انتخابات مجلس دهم در فهرست ائتلاف امید قرار گرفت و توانست به مجلس راه یابد.

دبیر، احمدامیرآبادی‌فراهانی: او 43 ساله، متولد قم و دارای مدرک فوق لیسانس مدیریت مالی و برنامه ریزی است.

امیرآبادی که نزدیک به جبهه پایداری است، در دولت حسن روحانی انتقاداتی را به موضوع برجام و رویکرد اقتصادی دولت مطرح کرده است.

او در انتخابات مجلس دهم در فهرست مورد حمایت اصولگرایان از حوزه انتخابیه قم قرار گرفت و توانست با کسب بیشترین رای مردم این حوزه به مجلس راه پیدا کند.

دبیر، محمدعلی وکیلی: او 51 ساله، متولد یاسوج و مدیر مسوول روزنامه ابتکار است. وکیلی مدرک دکترای کلام و فلسفه، دکترای علوم سیاسی و خارج فقه و اصول دارد.

او در انتخابات مجلس دهم در فهرست سی نفره ائتلاف امید قرار گرفت و از حوزه انتخابیه تهران به مجلس راه پیدا کرد.
وکیلی . نماینده

ناظر، محمد آشوری: او 54 ساله و متولد بندرعباس است و تحصیلات خود را تا سطح دکترای مطالعات امنیت ملی ادامه داده است.

آشوری که سابقه نمایندگی در ادوار هفتم، هشتم و نهم مجلس را داشته، در چهار سال دوره نهم مجلس ناظر هیات رییسه بود.

او در مجلس دهم در فهرست مورد حمایت اصولگرایان قرار گرفت و مجددا از حوزه انتخابیه بندرعباس به مجلس راه یافت.

ناظر، بهروز نعمتی: او 48 ساله، متولد اسدآباد و دارای مدرک لیسانس الهیات و معارف اسلامی و کارشناسی ارشد مدیریت استراتژیک است.
بهروز نعمتی

نعمتی که سابقه نمایندگی در مجلس نهم را داشته، در این دوره از اعضای هیات رییسه مجلس و هیات رییسه فراکسیون رهروان ولایت بوده است.

او در مجلس هفتم در فهرست سی نفره ائتلاف امید در تهران قرار گرفت و به عنوان نماینده مردم تهران به مجلس راه پیدا کرد.

ناظر، محمدقسیم عثمانی: او 48 ساله، متولد بوکان و دارای مدرک دکترای حسابداری است.

عثمانی که در ادوار هشتم و نهم مجلس نیز به عنوان نماینده مردم بوکان در مجلس حضور یافته بود، در دوره دهم هم در فهرست مورد حمایت ائتلاف امید قرار گرفت و مجددا نمایندگی مردم بوکان را بر عهده گرفت.

عثمانی تنها نماینده سنی مجلس شورای اسلامی است که شانس حضور در هیات رییسه مجلس را پیدا کرده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: