تدبیر24 :جعفر شجونی میگوید: «همه ما باید تلاش کنیم حسن روحانی اولین رئیسجمهور چهارساله ایران باشد و نتواند دوباره به ریاست جمهوری دست پیدا کند». او همچنین معتقد است که «اصلاحطلبان چه رای آورده باشند و چه نیاورده باشند «منفور» مردم هستند».
روزنامه «آرمان» نوشته است: حجتالاسلام شجونی عضو جامعه روحانیت مبارز تهران است. او بنا به گفته خود، از همراهان نواب صفوی در دوران مبارزه با نظام پهلوی بوده است. وی پس از انقلاب مسئول اداره کاخ شمس پهلوی و نماینده کرج در اولین دوره مجلس شورای اسلامی و به گفته خودش از بازجویان زندان اوین بوده است. در دوران دولت اول محمود احمدینژاد از حامیان وی به شمار میرفت. او پیشتر رئیس جامعه وعاظ تهران بود که منجر به انشعاب جامعه وعاظ ولایی شد. شیخ جعفر شجونی درباره انتخاب رئیس مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی با «آرمان» گفتوگو کرده و تحلیلهای جالبی داشته که متن آن را میخوانید:
آیتالله جنتی در حالی که به عنوان نفر شانزدهم تهران وارد مجلس خبرگان شدند در نهایت به ریاست این مجلس نیز انتخاب شدند. به نظر شما انتخاب آیتالله جنتی به ریاست خبرگان رهبری چه پیامدهایی برای این مجلس به همراه خواهد داشت؟
روحیه انقلابیگری، تجربه و کاربلدی آیتالله جنتی را هیچکدام از اعضای مجلس خبرگان ندارند. این از بازیهای روزگار بوده که ایشان در انتخابات نفر آخر شدند. در بازیهای روزگار انسانهای صفر کیلومتر ممکن است جلو بیفتند و در مقابل انسانهای باتجربه عقب بیفتند یا از صحنه خارج شوند. قرار گرفتن آیتالله جنتی در نفر آخر انتخابات یک واقعیت است اما حقیقت نیست.در انتخابات رئیس مجلس خبرگان آیتا... امینی هم حضور داشتند. با این وجود آیتالله جنتی با ایشان قابل مقایسه نیست و به همین دلیل نیز اعضای مجلس خبرگان آیتالله جنتی را به ریاست مجلس انتخاب کردند. همین که عناصر ضد انقلاب و رسانههای بیگانه علیه آیتالله جنتی هجمه میکنند بیانگر تاثیرگذاری ایشان در فضای سیاسی کشور است.
به نظر شما چرا آیتالله هاشمی خود را کاندیدای ریاست مجلس خبرگان نکرد؟
آقای هاشمی چون از قبل به این مساله آگاهی داشتند که برای ریاست خبرگان رأی نمیآورند کاندیدا نشدند. ایشان انقلابی بوده اما برخی اعضای خانواده ایشان اقداماتی انجام دادهاند که به ضرر آقای هاشمی تمام شده است.
نبود آیتالله یزدی و مصباح یزدی در مجلس خبرگان چه تاثیری بر رویکرد اصولگرایان خواهد داشت؟
در انتخابات مجلس خبرگان «معرفهها» رای نیاوردند بلکه «نکرهها» رای آوردند. از سوی دیگر در انتخابات مجلس نیز افرادی مانند آقای حدادعادل رای نیاوردند و به جای ایشان چند دختر مجهولالهویه که هیچکس آنها را نمیشناسد رای آوردند و وارد مجلس شورای اسلامی شدند! به نظر من رای نیاوردن اصولگرایان در تهران با نوعی «ترفند انتخاباتی» همراه بوده است. با این وجود اصولگرایان خویشتنداری کردند و نسبت به ترفندهای انتخاباتی صورت گرفته در انتخابات هفتم اسفند اظهارنظر نکردند. این در حالی است که اصلاحطلبان در سال ۸۸ نسبت به نتیجه انتخابات اعتراض کردند و به خیابانها ریختند.
دلیل شکست اصولگرایان در تهران در انتخابات هفتم اسفند چه بود؟ حضور جبهه پایداری در لیست اصولگرایان چه نقشی در این زمینه داشت؟
من جریانی به نام جریان پایداری را نمیشناسم. اگر منظور شما افرادی است که در مجلس نهم حضور داشتند باید عنوان کنم این افراد هم جزئی از جریان اصولگرا هستند. اصولگرایان زمانی ضربه خوردند که برخی مانند آقای ولایتی با آیتالله مهدویکنی پیمان بستند اما پیمانشکنی کردند و منافع فردی را به منافع جریانی ترجیح دادند. جریان اصلی سیاسی کشور جریان اصولگرایی است و بقیه جریانها مانند اصلاحطلبی معنا و مفهومی ندارد. پس از سالها هنوز برای من مشخص نشده که اصلاحطلبان قصد دارند چه چیزی را اصلاح کنند. پس از رحلت حضرت محمد(ص) هر کسی به پادشاهی در یکی از ممالک اسلامی میرسید عنوان میکرد قصد دارد راه پیامبر اسلام را ادامه بدهد اما در واقعیت به دنبال قدرت و منافع شخصی خود بود. کار به جایی رسیده بود که قذافی هم عنوان میکرد من قصد دارم حکومت حضرت علی(ع) را زنده کنم. البته قذافی چهار بار بنده را برای جشن استقلال لیبی دعوت کرد که اتفاقات خاصی نیز در این سفرها برای بنده رخ داد.
جزئیات دیدار شما با قذافی چه بود؟ چه برداشتی از شخصیت وی پیدا کردید؟
یکی از سخنان صحیح محمدرضا شاه پهلوی این بود که میگفت: «قذافی دیوانه است». قذافی ما را به خانه خود برد و از ما پذیرایی کرد. او ما را نگه داشت تا غروب شود و خودش به عنوان پیشنماز بایستد. من که به نیت وی پی برده بودم قصد داشتم پیشنماز بایستم که افراد وی مانع کار من شدند و عنوان کردند قذافی قرار است پیشنماز بایستد. درباره امام موسیصدر از قذافی پرسیدم. او در پاسخ من گفت: امام موسی صدر هنگامی که از لیبی خارج شد، دچار حادثه شده و این مساله هیچ ارتباطی با دولت وی ندارد.
برخی از اصلاحطلبان خود را پیروز انتخابات هفتم اسفند میدانند. به نظر شما در انتخابات هفتم اسفند اصلاحطلبان پیروز شدند؟
اصلاحطلبان چه رای آورده باشند و چه نیاورده باشند «منفور» مردم هستند. در انتخابات هفتم اسفند نوعی ترفند صورت گرفته که باید مورد بررسی قرار بگیرد. اصلاحطلبان در مجالس سوم و ششم ماهیت خود را نشان دادهاند و همه مردم به نیت آنها پی بردهاند. بنده در گذشته با برخی از اعضای جبهه ملی و نهضت آزادی در زندان بودم. این افراد از روحانیت سوءاستفاده میکردند اما در پشت پرده با محمدرضا شاه بده و بستان داشتند. در شرایط کنونی نیز اصلاحطلبان همین وضعیت را دارند. نکته جالب این است که حتی یک نفر از اصلاحطلبان نه شهید شدهاند و نه ترور شدهاند! در نتیجه اصلاحطلبان حتما بده و بستانی داشتهاند که کسی از بین آنها ترور نشده است. بنده خودم بارها بوی ترور را استشمام کردهام. من یکی از افرادی بودم که در لیست ترور منافقین قرار داشتم اما جان سالم به در بردم.
مردم در انتخابات هفتم اسفند بیش از ۱۰۰ نماینده اصلاحطلب به مجلس فرستادهاند. نظر شما درباره عملکرد مردم در اینباره چیست؟
فتنه رایآوری اصلاحطلبان در هفتم اسفند نیز مانند فتنه ۸۸ در تهران اتفاق افتاده است. این در حالی است که در شهرستانهای دیگر مردم به اصولگرایان رای دادهاند و در سراسر کشور منتخبان اصولگرا بیشتر از اصلاحطلبان است. البته به نظر میرسد اصلاحطلبان خوشخیم وارد مجلس دهم شدهاند. با این وجود زد و بندهای پشت پرده که در تهران وجود دارد در شهرستانهای دیگر کشور وجود ندارد.
نظر شما درباره ریاست علی لاریجانی بر مجلس و رقابت وی و محمدرضا عارف چیست؟
لاریجانی از هر نظر از عارف باتجربهتر است. بنده برای خانواده آقای لاریجانی احترام خاصی قائل هستم. عارف معاون اول رئیس دولت اصلاحات بوده که وضعیت مشخصی دارد و در فتنه ۸۸ نقش بارزی ایفا کرد!
در مجلس دهم تعداد نمایندگان زن از همه مجالس بیشتر شده است که همگی نیز به جریان اصلاحات تعلق دارند. ارزیابی شما از این مساله چیست؟
من هیچگونه اعتقادی به اصلاحطلبان مرد ندارم، چه برسد به اصلاحطلبان زن. ایکاش هر ۲۹۰ نماینده مجلس زن بودند و قصد داشتند به کشور خدمت کنند. برخی از زنان که در گذشته در مجلس حضور داشتند پس از مدتی سر از کشورهای خارجی درآوردند و در آنجا کشف حجاب کردند. در نتیجه زنانی که وارد مجلس دهم شدند باشد شأن و جایگاه خود را حفظ کنند.
دونالد ترامپ به صراحت در مبارزات انتخاباتی خود علیه ایران صحبت میکند. به نظر شما در صورتی که وی به ریاست جمهوری آمریکا برسد چه چالشهایی بین آمریکا و ایران به وجود خواهد آمد؟
حضرت امام(ره) فرمودند: «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند». به نظر من هنوز هم جمله حضرت امام(ره) کاربرد دارد و آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. ترامپ هم هیچ غلطی نمیتواند بکند. در شرایط کنونی ایران در زیر دریا موشک دارد که اگر ترامپ اقدامات تنشآفرینی انجام بدهد با همین موشکها وی را از بین خواهیم برد.
برخی از ابتدای دولت آقای روحانی تلاش کردند دولت ایشان یکدورهای باشد و در چهار سال دیگر ادامه پیدا نکند. به نظر شما آقای روحانی موفق میشود؟
همه ما باید تلاش کنیم حسن روحانی اولین رئیسجمهور چهارساله ایران باشد و نتواند دوباره به ریاست جمهوری دست پیدا کند. در شرایط کنونی حسن روحانی رئیسجمهور کشور نیست و بلکه معاون اول هاشمی رفسنجانی است!
در صورتی که احمدینژاد قصد داشته باشد به قدرت بازگردد شما از وی حمایت میکنید؟
من چهار سال اول دولت احمدینژاد از وی حمایت میکردم اما در چهار سال دوم به دلیل حواشی زیادی که دولت وی برای کشور به وجود آورد از وی فاصله گرفتم و حمایت نکردم. من نوکر احمدینژاد نیستم که به وی رای بدهم. احمدینژاد در هشت سالی که رئیسجمهور بود حتی یک بار هم نامی از اصولگرایان نبرد. وی حتی حاضر نبود به دیدار مراجع تقلید قم برود.