صادرات نفت ایران به هند در ماه سپتامبر نسبت به ماه اوت دو برابر شد.
به گزارش
تدبیر24 به نقل از رویترز، واردات نفت هند از ایران در ماه سپتامبر از 151 هزار بشکه در ماه اوت به 296 هزار و 100 بشکه در روز رسیده که بخشی از آن به دلیل واردات دو میلیون بشکه نفت توسط شرکت نفت هند از ایران در این ماه است.
پالایشگاه مانگلور در ماه سپتامبر بزرگترین واردکننده نفت ایران بوده و با واردات روزانه 133 هزار بشکه نفت جای پالایشگاه اسار را گرفته است.
پالایشگاه مانگلور در ماه اوت پس از چهار ماه وقفه به دلیل مشکلات بیمه واردات نفت از ایران را از سر گرفت، اما پالایشگاه هندوستان پترولیوم تصمیم گرفته در سال مالی جاری از ایران نفت نخرد.
ایران در ماه سپتامبر چهارمین صادرکننده بزرگ نفت به هند بود و از این لحاظ جایگاه خود را نسبت به ماه اوت که در رده نهم قرار داشت بهبود بخشیده است.
به رغم دو برابر شدن صادرات نفت ایران به هند نسبت به ماه اوت متوسط واردات نفت هند از ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش شدیدی نشان میدهد.
واردات نفت هند از ایران در ماههای ژانویه تا سپتامبر بهطور متوسط 194 هزار بشکه در روز بوده، در حالی که این رقم در دوره مشابه سال قبل 324 هزار بشکه در روز بود.
واردات نفت خام هند از ایران در 9 ماه اول امسال به دلیل کاهش خرید برخی پالایشگاههای هندی که منتظر حمایت دولت هند از شرکتهای بیمه هندی پوشش دهنده پالایشگاههای مصرف کننده نفت ایران بودند، 40 درصد کاهش یافت.
شرکتهای بیمه اروپایی به دلیل تحریمهای غرب علیه ایران بندی را به قراردادها با پالایشگاههای هندی اضافه کردهاند که براساس آن خسارتهایی که هنگام پالایشگاه نفت ایران بروز کند، پرداخت نخواهد شد.
دهلی در واکنش به این بند، تصمیم گرفت یک صندوق دولتی مستقل برای حمایت از شرکتهای بیمه داخلی که این پالایشگاهها را پوشش میدهند، ایجاد کند تا برای جلوگیری از کسری بودجه خود و جلوگیری از بحران ارزی، واردات نفت از ایران را افزایش دهد.
اما این صندوق هنوز فعالیت خود را شروع نکرده و این امر میتواند به کاهش واردات نفت از ایران به میزان بیش از 15 درصد هدفگذاری شده برای معافیت از تحریمهای آمریکا بینجامد.
آمار ماه سپتامبر نسبت به دوره مشابه سال قبل 8.1 درصد کاهش یافته است.
به رغم علایم کاهش تنش در روابط ایران و آمریکا خریداران آسیایی نفت ایران هنوز آمادگی خطر کردن در زمینه افزایش واردات از ایران را ندارند.
مشتریان نفت ایران برای معافیت از تحریمهای آمریکا باید بهطور مداوم خرید نفت از ایران را کاهش دهند.
ژاپن در ماه گذشته چهارمین معافیت شش ماهه از تحریمهای ایران را به دست آورد، اما دیگر خریداران نفت ایران شامل چین، هند و کره جنوبی باید در ماه دسامبر منتظر تمدید معافیت خود باشند.
رویترز به نقل از منابعی که بارگیری نفتکشها را دنبال میکند، مدعی است که صادرات نفت ایران در ماه اکتبر به پایینترین سطح خود طی ماههای اخیر میرسد که نشان میدهد تحریمهای ایران به زودی لغو نخواهد شد.
هند در 9 ماه سال جاری 51 درصد نفت مورد نیاز خود را از آمریکای لاتین وارد کرده و واردات این کشور از عراق در همین دوره 20 درصد افزایش یافته است.
واردات نفت هند در ماه سپتامبر نسبت به مدت مشابه سال قبل قدری افزایش یافته و در ماههای ژانویه تا سپتامبر 11 درصد افزایش یافته است.