ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۴۵۳
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۷

رییس جمهوری که کشاورزی می کرد

آمریکای لاتین در سال‌های اخیر رهبران خبرساز و جنجالی داشته‌است که هر کدام داستان‌ها و حواشی سرگرم‌کننده‌ای دارند.
به گزارش تدبیر24 به نقل از همشهری، شاید جنجالی‌ترین این رهبران هوگو چاوز رئیس‌جمهور ونزوئلا بود که اخیرا بر اثر بیماری سرطان درگذشت. خوزه موجیکا کوردانو رئیس‌جمهور اروگوئه یکی دیگر از رهبران خبرساز این منطقه است. او به‌خاطر سبک زندگی‌اش و حالا دستور قانونی کردن ماری‌جوانا که برای نخستین بار در جهان صورت می‌گیرد، خبرساز شده‌است. موجیکا را فقیرترین رئیس‌جمهور جهان می‌دانند.

او که از سال2010 با پیروزی در انتخابات قدرت را در دست دارد، از اقامت در کاخ ریاست‌جمهوری خودداری کرده و در خانه‌ای که متعلق به همسر سناتورش است زندگی می‌کند. موجیکا رئیس‌جمهور چپگرای اروگوئه 90درصد از حقوق 12هزار دلاری خود را به مؤسسات خیریه می‌دهد. او همچنین از یک فولکس‌واگن برای رفت‌وآمد استفاده می‌کند.

او و همسرش از طریق کشاورزی در مزرعه‌شان زندگی خود را تأمین می‌کنند. موجیکای 87ساله پیش از ریاست‌جمهوری وزیر کشاورزی بود و قبل از آن هم در پارلمان حضور داشت. او در گذشته عضو گروه‌های چریکی چپگرای اروگوئه بود. براساس قانون پیشنهادی او که در مجلس هم به تصویب رسیده، اروگوئه نخستین کشور جهان خواهد بود که کشت، توزیع و خرید و فروش ماری‌جوانا در آن قانونی است.

او اخیرا در مصاحبه‌ای با شبکه خبری الجزیره ضمن دفاع از این تصمیم، آن را اقدامی برای همگانی شدن قانونی کردن ماری‌جوانا در آمریکای لاتین برای مقابله با کارتل‌ها و قاچاقچیان در این منطقه خواند. او همچنین گفته‌است که بیش از نیازش پول به‌دست می‌آورد و منتقدانش را به‌خاطر فقیر خواندن او، افرادی بی‌ارزش خواند. مردم اروگوئه به رئیس‌جمهور لقب پدر بزرگ می‌دهند و او را یک چریک می‌دانند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: