تدبیر24 :انتشار خبر مرگ رویانوزای چهار ماهه بر اثر اعتیاد،احساسات عمومی را جریحهدار کرد و تاسفآورتر اینکه در همان روز مرگ این دخترک، نوزاد چهار ماهه دیگری برای درمان اعتیاد شدید بستری شد. دو سال پیش هم دقیقا در همین ایام، عرشیای چهارماهه و معتاد، از جهان بی عاطفهای که اطرافیانش برایش ساخته بودند،کوچ کرد و پرکشید. باید در نظر بگیرید که اینها فقط گوشه بسیار کوچکی از اخبار تلخ نوزادان معتاد شده در کشور است که به صفحات حوادث روزنامهها راه پیدا کرده است، اما معلوم نیست که در زیر پوست شهر، هر روز چند نوزاد معتاد به دنیا میآیند و از دنیا میروند. هیچ آمار دقیقی از نوزادان معتاد در کشور نداریم، اما بد نیست بدانید که بر اساس آمارهای رسمی، سال گذشته فقط ۱۰۰ نوزاد معتاد برای درمان و نگهداری به سازمان بهزیستی سپرده شده اند. البته این نوزادان را باید خیلی خوش شانس به حساب آورد که در گوشه پارک ها، خیابان ها و کپرها پیدا شدهاند و تحت حمایت بهزیستی قرار گرفته اند، وگرنه خیلی از نوزدان معتاد، بیصدا به دنیا میآیند و بیصدا هم از دنیا میروند.
مادران بالقوه نوزادان معتاد
بیشتر نوزادان معتاد از مادران معتاد و کارتن خواب به دنیا می آیند؛ مادرانی که در معرض خشونت های جنسی، تن فروشی و بارداری های ناخواسته قرار دارند. این زنان هم خود به گونهای دیگر، قربانی خشونت های جامعه هستند و اعتیادشان را به نوزاد بخت برگشته ای که در شکم دارند، منتقل می کنند. به گزارش فارس، مسعود حاجی رسولی، پژوهشگر حوزه اعتیاد هشدار میدهد: طبق آمارهای رسمی، حدود ۱۵ هزار معتاد کارتنخواب و بیخانمان در تهران و حومه آن زندگی می کنند که حدود یک سوم آنان را زنان تشکیل می دهند؛ اگر در خوشبینانه ترین حالت فکر کنیم که فقط ۱۰ درصد از این پنج هزار زن کارتن خواب در سن باروری باشند و باز هم اگر در خوشبینانهترین حالت، فرض کنیم که فقط ۱۰۰ نفر از آنها حامله باشد، در نتیجه می بینید که در همین لحظه حداقل ۱۰۰ نوزاد معتاد در تهران در حال تولد است. خیلی از نوزادان معتاد، اگر شانس بیاورند و زنده بمانند، در بازار سیاه خرید و فروش می شوند. حاجی رسولی می گوید: بر اساس اطلاعاتی که به ما می رسد، متاسفانه الان خیلی از نوزادان معتاد با قیمت هایی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان بین متکدیان خرید و فروش می شوند و این نوزادان معتاد را می توان به راحتی در کنار چهارراهها و خیابانها و در بغل زنان کارتنخواب مشاهده کنید. حاجی رسولی برای اثبات معتاد بودن این نوزادان تاکید می کنید: اغلب این نوزادان معتاد در بیشتر اوقات شبانه روز خواب هستند. اگر شما یک نوزاد معتاد را در بغل یک زن متکدی زیر نظر داشته باشید، میبینید که برای چندین و چند ساعت، این نوزاد از خواب بیدار نمی شود، در حالی که اگر آن نوزاد سالم بود، امکان نداشت که با وجود ترافیک، بوق، سروصدای خیابان، گرما و سرمای شدید، مدام در خواب باشد.
ایدز، بیماری طبیعی نوزادان معتاد
بسیاری از این نوزادان معتاد، علاوه بر اینکه از مادر معتاد به دنیا میآیند، بعد از تولد نیز به طور مداوم در معرض دود مواد مخدر اطرافیان هستند و از سوء تغذیه شدید نیز رنج می برند. در بسیاری از اوقات هم برای آرام نگه داشتن این نوزادان معتاد و خمار، مواد مخدر را به نوزاد میخورانند و یا او را در معرض دود مستقیم مواد مخدر قرار میدهند تا نوزاد در بیشتر اوقات شبانه روز در خواب باشد. حاجی رسولی هشدار میدهد که بسیاری از این نوزادان در معرض ابتلا به بیماری ایدز نیز قرار دارند، چون خیلی از مادران این نوزادان معتاد، آلوده به ویروس «اچ آی وی» هستند. در این بین، ناآگاهی و فقر فرهنگی هم قوز بالای قوز می شود، طوری که به گفته این پژوهشگر حوزه اعتیاد، در حالی که علم به درجهای رسیده که میتوان فرزندی سالم از مادران مبتلا به ایدز به دنیا آورد، اما چنین اتفاقی برای این مادران و نوزادان اتفاق نمیافتد، مثلا کافی است مادر معتاد و مبتلا به ایدز، شیرش را به نوزاد معتادش بدهد، آن وقت بیماری ایدز هم به مشکلات اعتیاد نوزاد اضافه می شود. بر اساس آمارهای رسمی سال ۸۶، حدود ۴ درصد جمعیت معتادان کشور را خانم ها تشکیل می دادند، اما در سال ۹۰، آمار زنان معتاد به ۱۰ درصد رسید.