توسعه و حاکمیت جزایر سه‌گانه

توسعه و حاکمیت جزایر سه‌گانه

محمدمهدی محمدی - توسعه جزایر سه‌گانه با استفاده از ابزار هوش مصنوعی از این جهت پیشنهاد می‌شود که باتوجه به بکر بودن منطقه، قابلیت و امکان ساخت شهری هوشمند به معنی واقعی با درنظر گفتن محدودیت ها و امکانات و اهمیت های ذکر شده و همچنین ماهیت جغرافیایی جزیره که امتیاز بالایی در کنترل امنیت سرزمینی دارد
مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی نزدیک‌تر از همیشه

مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی نزدیک‌تر از همیشه

فریبا نباتی - جامعه ما در حال حاضر با مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی همجوار شده است؛ فضایی که در آن افراد از مسئولیت‌های اجتماعی شانه خالی و به‌سمت رفتارهای غیرمسئولانه و آسیب‌زا سوق پیدا می‌کنند.
پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 20
کد خبر: ۶۴۷۷۲
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰

مسائل فرهنگي را نمي‌توان با مامور حل كرد

تدبیر24 :علي لاريجاني پس از جلوس بر كرسي رياست در مجلس دهم براي نخستين‌بار در شبكه خبري حضور يافت و به سوالات خبرنگار شبكه خبر پاسخ داد. وي درباره سخنان اخير مقام معظم رهبري در ديدار نمايندگان مجلس گفت: در تعابير رهبري چند بخش مهم بود؛ يكي اقتصاد که محور آن هم اقتصاد مقاومتي بود. بخشي هم مربوط به مسائل فرهنگي و مجلس انقلابي بود. در بخش فرهنگ، شوراي عالي انقلاب‌فرهنگي مرجعي براي بررسي‌هاي فرهنگي است. قوانين خوبي هم وجود دارد كه با پيشرفت‌هاي امروزي مردمي‌كردن فرهنگ مورد توجه است كه ما گام اساسي در اين زمينه برنداشتيم و دغدغه‌اي در بطن جامعه قرار نگرفته است. وي ادامه داد: آن‌قدر توليدات فرهنگي زياد شده كه بايد براي صيانت از فرهنگ گام‌هاي اساسي‌برداريم. از سوي ديگر عمق فرهنگ نيز بايد بيشتر شود و اين امر به پشتوانه مالي قوي نياز دارد. ولنگاري فرهنگي را بايد مسئولان فرهنگي رصد كنند و بايد كمك شود تا شاهد توليدات پر اهميت‌تري باشيم.

ياد بگيريم كشور را با هزينه زياد اداره نكنيم

رئيس مجلس با بيان اينكه كمك به بخش‌هاي فرهنگي در سال‌هاي قبل كم نبود اما اينكه درست مصرف شده باشد هم مهم است، ادامه داد: در راديو و تلويزيون مديريت متناسبي صورت نگرفت. بحران مالي چالش امروز سازمان صدا و سيماست. همچنين گسترش نيروي انساني هم موضوع قابل توجهي است. بزرگ شدن دولت و خرج منابع براي امور جاري هم مهم است. ۹۰ درصد كل بودجه سال قبل كشور، بودجه جاري بود. اين مساله در موضوع فرهنگ هم تسري پيدا كرده است. سهم فرهنگ از بودجه هم كم نيست و بايد ياد بگيريم كشور را با هزينه زياد اداره نكنيم. وي تاكيد كرد: البته همه مساله اين نيست بلكه نظارت‌ها نيز مهم است و يكي از مناقشات مجلس و بخش‌هاي فرهنگي اين است كه محصولات فرهنگي در قالب درست‌تري باشد. وي با اشاره به اينكه تصور مي‌كنم هفته آينده كميسيون‌هاي مجلس براي كار تشكيل خواهد شد، بيان كرد: يكي ديگر از موضوعاتي كه بايد به آن توجه شود برنامه ششم توسعه است كه دورنمايي از ۵ سال آينده كشور را بايد ترسيم كنيم.

اصل ۴۴ در اجرا منحرف شد

وي با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسي افزود: اين اصل در اجرا منحرف شده و به هدف تعيين شده خود نرسيده است. لاريجاني با اشاره به گزارش‌هاي نظارتي مجمع تشخيص پيرامون اصل ۴۴ عنوان كرد: در ۸ هدف مهمي كه براي اين امر در نظر گرفته شده بود بايد اذعان داشت كه در اكثر موارد در اجرا موفق نبوده‌ايم. مثلا بخش زيادي از شركت‌ها به سهام عدالت داده شد. لاريجاني درباره بحث حجاب و عفاف نيز گفت: شوراي انقلاب فرهنگي قانوني را تصويب كرده كه لازم‌الاجراست. مسائل فرهنگي بايد به اقناع برسد و نمي‌توان با نيرو و مامور آنها را حل كرد. قدري حوصله مي‌خواهد و با بخشنامه‌ها حل نمي‌شود.

علت تعداد كم نمايندگان در كميسيون فرهنگي

رئيس مجلس شوراي اسلامي درباره علت تعداد كم نمايندگان براي كميسيون فرهنگي، اظهار كرد: اين هم يك عارضه است كه هفته آينده تعديل خواهد شد. البته اين مساله به معني نداشتن دغدغه نيست بلكه بخش‌هاي ديگر آن‌قدر فشار مي‌آورد كه نمايندگان اول به سمت آنها مي‌روند. روي كميسيون امينت ملي مثل گذشته فشار براي حضور نمايندگان نيست. وي درباره اينكه گفته مي‌شود مجلس دهم از وجود كارشناسان اقتصادي فقير‌تر شده است، گفت: نبايد در اين مورد زود قضاوت كرد. ما افراد متخصص و با سابقه در اين زمينه داريم. به نظر من اين‌طور قضاوت كردن دقيق نيست. رئيس مجلس درباره تعامل مجلس با مقوله هنر نيز گفت: فكر مي‌كنم ابزارهاي نظارتي درباره هنر متنوع است. در بخشي، كميسيون‌ها با بخش‌هاي فرهنگي ارتباط دارند و در برخي موارد نيز بايد ريشه‌اي‌تر برخورد شود. البته گفت‌وگو‌ها و كمك‌هاي متناسب نيز بايد صورت گيرد. وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا به برنامه اعتقاد داريد، اظهار كرد: نداشتن برنامه وضع را بدتر مي‌كند. داشتن برنامه كمك مي‌كند ذهن‌ها به سمت و سويي حركت كند. در حوزه فرهنگ، گفت‌وگوها و نظارت‌هاي اوليه مي‌تواند موثر باشد. ابزارهايي هم وجود دارد كه بسيار از آنها استفاده شده است. در مجلس قبل شش گزارش تحقيق و تفحص خوانده شد. يك ابزار هم سوال از وزراست. وزير فرهنگ چند بار مورد سوال قرار گرفت. نكته رهبري درباره ولنگاري فرهنگي را بايد جدي گرفت. نقاط كليدي هم روشن است. بخش مهم ديگر رسانه‌هاي جديد است كه بايد سازوكار دقيق براي اين شرايط ديده شود.

مجلس دهم ولایی است

رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين درباره آخرين وضعيت پرونده هسته‌اي و برجام گفت: نااهلي طرف مقابل دليل نمي‌شود كه ما مذاكره را دنبال نكنيم بلكه جنس مذاكره تغيير مي‌كند و به نوعي با حساسيت بيشتري دنبال مي‌شود اما در كل، تمهيداتي كه در برجام براي شرايط مختلف ديده شد مثبت بود اما آمريكايي‌ها در اجرا در مقطعي شروع به حركت خلاف كردند كه با روح برجام موافق نبود و وزارت خارجه نيز آن را دنبال مي‌كند و در خود برجام نيز دنبال‌كردن اين مسائل ديده شده است و وزارت خارجه بايد درباره اين عملكردها و آخرين وضعيت برجام را گزارش دهد و توجه كنيم كه برجام موضوعي است كه براي سال‌ها ادامه مي‌يابد و مرتب بايد رصد شود. وي تاكيد كرد: اگر برجام در اجرا به جايي برسد كه طرف‌هاي مقابل بخواهند تفاوت‌هاي جدي با اصل توافق ايجاد كنند ما ابزارهايي در دست داريم كه آنها را پشيمان كنيم. لاريجاني در پاسخ به اين پرسش كه به نظر وي مجلس دهم اصولگراست يا اصلاح‌طلب، گفت: اين مجلس ولايي است و رابطه اش با رهبري عميق است. همه گروه‌ها به آن معتقدند و ورزيدگي ذهني دارند. خوشبختانه جريان‌هاي سياسي به بلوغ سياسي رسيد‌ه‌اند و در اين كشتي مسائل مشترك بسياري وجود دارد و بايد روي نقاط اشتراك بيشتر تمركز كنيم تا كشمكش‌هاي قبيله‌اي. وي در پايان با بيان اينكه مجلس دهم پتانسيل‌هاي خوبي دارد و بايد تلاش كنيم رويكرد آرام و كارشناسي داشته باشد و غوغا و جنجال را در آن كاهش دهيم، اظهاركرد: عملكرد مجلس در همين چند روز از نظر انضباطي قابل قبول بوده و رسانه‌ها هم بايد كمك كنند. همه توجه كنيم اگر مجلس را در مسائل اصلي انگيزه مند كنيم، مفيدتر است. كشور از گردنه‌هاي مختلفي عبور كرده و لازم است با همگرايي قوا و اقناع مردم، شرايط را براي كارآفريني مهيا كنيم.

برچسب ها: تدبیر24 لاریجانی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: