ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۴۸۱۶
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۰

چگونه مغز تفاوت واقعیت و خیال را تشخیص می‎دهد؟

تدبیر24 :با تمرین مغز می‎تواند تفاوت‎های جزئی را از هم تمیز دهد اما نمی‎تواند جزئیات این تفاوت را توصیف کند.

اگر شما وارد اطاقک یک توالت عمومی‎ شوید و ببینید که یک بمب به پشت در آن وصل شده، آیا می‎توانید تشخیص دهید که این بمب واقعی است یا غیر واقعی؟ احتمالا فقط فرار می‎کنید و ذهن شما فرمان می‎دهد که کار درست همین است. تشخیص تفاوت بین یک بمب واقعی با نمونه جعلی آن کار دشواری است مگر اینکه شما سال‎ها در کار خنثی کردن بمب مهارت کسب کرده باشید. بعضی اوقات هوشمندترین سیستم‎های کامپیوتری هم نمی‎توانند این کار را انجام دهند.

چگونه مغز انسان تفاوت واقعیت و خیال را تشخیص می‎دهد؟

با تمرین مغز می‎تواند تفاوت‎های جزئی را از هم تمیز دهد اما نمی‎تواند جزئیات این تفاوت را توصیف کند. در یک آزمايش، از انسان و کامپیوتر خواسته شد که با استفاده از سیستم‎های تشخیص سونار موجود در یک زیردریایی سنگ‎ها و مین‎ها را شناسایی کنند. در لحظه، اپراتورهای سونار می‎توانستند بگویند آیا شی مورد نظر سنگ است یا مین، اما نمی‎توانستند علت این تشخیص را توضیح دهند. این در حالی بود که کامپیوترها همچنان در حال تقلا بودند.

این شکل از مهارت‎های مغزی را در تشخیص‌دهندگان حرفه‎ای جنسیت جوجه هم می‎توان یافت. برای چشمان آموزش ندیده جوجه مرغ و خروس شبیه هم به نظر می‎رسد. اما افراد تعلیم دیده و متخصص به سرعت و دقیق جنسیت یک جوجه را تشخیص می‎دهند، اما آنها هم نمی‎توانند تفاوت‎های واقعی را توصیف کنند. بعضی وقتها هم علی‎رغم این که مغز این پتانسيل را دارد که اختلافات را به طور کامل تشخیص دهد، اما امن‎ترین کار این است که بمبی که در یک استادیوم فوتبال جا گذاشته شده است را به حال خود رها کرده و کار را به متخصصان خنثی سازی بمب بسپاریم.

منبع: شبکه
برچسب ها: تدبیر24 مغز خیال
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: