ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۶۴۸۶۹
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۴

رفع تبعیض‌های جنسیتی اولین گام نمایندگان زن خواهد بود

تدبیر24 :او 46 ساله، دکترای زبان و ادبیات عرب و دارای دو فرزند پسر است و همسرش نیز از کارمندان وزارت امور خارجه است.

ذوالقدر که بیشترین سابقه‌اش در حوزه تدریس زبان و ادبیات عرب در مدارس و دانشگاه های مذاهب اسلامی و الزهرا بوده در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا، به سابقه عضویت خود در حزب اسلامی کار  اشاره کرد و گفت: من از طریق این حزب وارد لیست امید شدم. در این لیست بر سهمیه 30 درصدی زنان تاکید شد و نهایتا هشت خانم در فهرست تهران قرار گرفتند.

این نماینده مجلس با اشاره به سابقه نمایندگی پدر خود نیز گفت: پدر من در ادوار دوم، سوم و هشتم نماینده مجلس بوده و لذا با شرح وظایف نمایندگان آشنایی دارم. بارها به مجلس رفته‌ام و با محیط مجلس و کار نمایندگان غریب نبودم. حضور من در این عرصه نیز با تشویق‌های پدرم صورت گرفته است.

ذوالقدر ادامه داد:  من معتقد هستم ما خانم‌ها این وظیفه را داریم که برخی باورهای غلط را از بین ببریم و خواسته‌ها و مطالبات زنان جامعه را در مجلس مطرح کنیم. ما شاهد این هستیم که در مجالس اکثر کشورهای عربی قانونی برای زنان می گذرانند بدون اینکه نظر آن‌ها را دریافت کنند. ما می‌خواهیم چنین وضعیتی در ایران وجود نداشته باشد بلکه خانم‌ها بتوانند در هیأت‌ها و مجامع حضور پیدا کنند چرا که بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس با ابراز امیدواری از حضور فعال خود در مجلس دهم اظهار کرد: ضعفی که در مجالس گذشته وجود داشته حضور کمرنگ خانم ها بوده البته بخشی از این امر به خاطر تعداد بسیار کم نمایندگان زن بوده و اینکه آن‌ها همواره اقلیت کوچک در مجلس بوده اند. خوشبختانه در دوره دهم تعداد نماینده زن قدری افزایش پیدا کرده است و علاوه بر این اتحاد و انسجامی هم بین زنان مجلس دهم وجود دارد.

وی با تاکید بر ضرورت پرهیز از سیاسی کاری در مجلس دهم خاطر نشان کرد: اولین گامی که زنان نماینده می‌توانند بردارند اصلاح قانون در برخی زمینه‌هاست به هر حال خیلی از قوانین ما مردسالارانه است. در یک سری از قوانین اجحاف به زنان صورت گرفته است، لذا باید تبعیض‌های جنسیتی برداشته شود.

ذوالقدر در ارزیابی خود از ترکیب مجلس دهم نیز گفت:‌ من به این مجلس با دید مثبتی نگاه می‌کنم و فکر می‌کنم می‌توانیم جو مجلس را در ثبات و آرامش نگه داریم و ان‌شاء‌الله  با همکاری دولت طرح‌ها و لوایحی را به نفع مردم و در جهت خدمت به آن‌ها به تصویب برسانیم.

وی مسأله اشتغال را مشکل اساسی جامعه ایرانی عنوان و خاطر نشان کرد: امیدواریم مجلس دهم مسائل اقتصادی و حل مشکل اشتغال را در دستور کار خود قرار دهد. ما هم‌چنین باید به مشکلات کارگران و کارمندان نیز رسیدگی کنیم و برای بهبود وضعیت معیشتی آن‌ها گامی برداریم.

این نماینده مجلس با تاکید بر ضرورت تسهیل امر ازدواج در کشور یادآور شد: معتقدم باید کارگروه‌هایی تشکیل شود که آسیب‌های خانواده را مورد بررسی قرار دهد تا ببینیم چه عواملی باعث افزایش آمار طلاق در کشور و یا ازدواج در سنین بالا می‌شود. این‌ها مسائلی است که باید به دقت مورد کارشناسی قرار گیرد و در کمیسیون‌های مختلف و فراکسیون زنان به آن پرداخته شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: