ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۵۰۶۶
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۴

طیب‌نیا: عده‌ای درصدد تغییر جهت مسیر انتخابات ریاست جمهوری هستند

تدبیر24 :وزیر اقتصاد و دارایی گفت: عده‌ای در حال تلاش برای تغییر دادن جهت مسیر انتخابات ریاست جمهوری هستند.
مراسم معارفه ناصر همتی رییس جدید بیمه مرکزی با حضور علي طيب‌نیا وزیر اقتصاد و دارایی

وزیر اقتصاد و دارایی اظهار کرد: انتخابات ریاست جمهوری اکنون چند ماه است که آغاز شده و عده‌ای در حال تلاش برای تغییر دادن جهت مسیر انتخابات هستند.

به گزارش ایسنا، وزیر اقتصاد و دارایی که بعد از ظهر امروز دوشنبه ۲۴ خرداد در جلسه شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی سخن می‌گفت اظهار کرد: چون در حال نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری هستیم عده ای تلاش می‌کنند دولت در کار خود موفق نشود و اعتماد مردم به دولت سلب شود. اگر مردم اعتمادشان را به دولت و مسئولان از دست بدهند دولت با عدم توفیق مواجه خواهد شد.

او توضیح داد وقتی بانک مرکزی می‌تواند تورم را کنترل کنند که مردم برای بانک مرکزی اعتبار قائل باشند. اگر اعتماد مردم به دولت سلب شود برای عموم مردم نیز ضرر و زیان ایجاد می‌شود.

او همچنین درباره دستاوردهای دولت در گذشته توضیح داد: اکنون دولت برجام را به ثمر رسانده، نرخ تورم را کاهش داده و کاهش نرخ تورم در اقتصاد ما کار کمی نبوده است. اینکه با وجود کاهش قیمت نفت تورم کاهش می‌یابد و با رکود بیشتری مواجه نمی شویم از اقدامات دولت است.

او اضافه کرد:  در سال گذشته قیمت نفت پایین آمد ولی طبق اعلام مرکز آمار ایران در سال گذشته رشد اقتصادی کشور +۱ بود مسلم است که رشد اقتصادی سال ۹۳ از سال ۹۴ کمتر شده است ولی در نظر داشته باشید که طبق روندهای تاریخی اقتصادی ما باید با توجه به وضعیت موجود رشد اقتصادی به مراتب منفی تری داشتیم و اگر این اتفاق نیفتاده است به دلیل مجموعه‌ی سیاست‌های اقتصادی‌ای بود که اتخاذ شد.

او افزود: درباره رشد اقتصادی سال آینده نیز تردیدی نداریم که پنج درصد قطعاً محقق می‌شود. نگرانی ما این است که اگر پنج درصد از طریق افزایش تولید نفت صورت بگیرد فراگیر و پایدار نخواهد بود و در اشتغال تأثیر معناداری نخواهد داشت.

طیب نیا همچنین گفت: باور ما این است که بخش خصوصی ما به درجه‌ای از بلوغ رسیده است که به جای انتقاد کردن برنامه‌های ایجابی بدهد. اکنون انتظار ما از بخش خصوصی و دانشگاه این است که به جای نقد کردن راهکار و برنامه ارائه بدهد.

او درباره اقداماتش در وزارت اقتصاد توضیح داد: در سال‌هایی که به وزارت اقتصاد آمده ام اولین کاری که انجام دادم این بود که همه مدیران وزارت خانه را که در شرکت های تابعه مسئولیت داشتند برگرداندم.

او اضافه کرد: همچنین درباره حقوق و مزایا ساماندهی ‌هایی را از قبل انجام دادیم و بخشی را در دست انجام داریم.

اکنون مشکل ما این است که مسائلی از این قبیل از مردم سلب اعتماد کند و برای اقداماتی که ما می‌خواهیم انجام دهیم مشکل ایجاد کند.

او در خطاب به بخش خصوصی گفت: اکنون ما می‌خواهیم ارز را تک نرخی کنیم و به بخش خصوصی پیشنهاد می‌دهیم که برنامه های خود را برای تک نرخی کردن ارز با کمترین هزینه ارائه دهد. من فکر می‌کنم که در دولت گوش شنوایی برای این موضوع وجود داشته باشد.

وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در جمع خبرنگاران اظهار کرد : دولت در سال جاری بنا دارد رشد اقتصادی را در اقتصاد ایران نهادینه کند به طوری که بتوانیم از وضعیت کندی رشد اقتصادی خارج شده و به رشد حداقل 5 درصدی در سال  جاری دسترسی پیدا کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی ما در سال جاری که فرآیند رشد را با مشکل مواجه کرده تنگنای اعتباری است، تصریح کرد: تنگای اعتباری با بالا بودن نرخ سود بانکی، میزان عرضه اندک تسهیلات و نهایتا انحراف نقدینگی مرتبط است.

طيب نيا همچنين گفت: انحراف نقدینگی به معنای آن است منابع و وجوهی که بانک ها به صورت تسهیلات ارایه می کنند به بخش تولید واقعی اصابت نمی کند. بنابراین به دنبال آن هستیم که حجم منابع قابل وام دهی در سیستم بانکی را افزایش داده و نرخ سود را به سمت نرخ مناسب هدایت کنیم تا توليد به آن عمل كند منابع نیز به سمت تولید واقعی هدایت شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی نرخ سود مناسب را نرخی دانست که فاصله منطقی با تورم داشته باشد و گفت:  قاعدتا نرخ سود سپرده و تسهیلات باید اختلاف دو تا سه یا سه تا چهار درصدی با تورم داشته باشد.

طیب نیا تاکید کرد: خود بانک ها هم از سودهاي بالایی که پرداخت می کنند ناراضی هستند.


به گفته وزیر اقتصاد در شرایطی که نرخ سود تسهیلات بالا باشد مطالبات بانک ها غیر جاری می شود و همچین در نرخ سود بالای سپرده موجب می شود که هزینه تجهیز منابع افزایش یابد بنابراین خود بانک ها به این نتیجه رسیده اند که باید به کاهش نرخ سود کمک کنند.
برچسب ها: تدبیر24 طیب نیا
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: