ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۵۵۱۱
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۳

افزایش تنش در روابط آنکارا – برلین

مخالفت ترکیه با بازدید معاون وزیر دفاع آلمان و گروهی از نمایندگان مجلس آن کشور از پایگاه اینجرلیک و اقدام برلین در احضار کاردار ترکیه به وزارت خارجه آلمان، روابط «ملتهب» دو کشور در دوره اخیر بر سر موضوع شناسایی نسل کشی ارامنه در مجلس آلمان را «متشنج» کرده است.
تدبیر24 : روزنامه حریت ترکیه روز شنبه از احضار «افق گزر» کاردار سفارت ترکیه در برلین به وزارت خارجه آلمان و ابراز ناراحتی دولت خانم آنگلا مرکل از مخالفت آنکارا با اعزام گروهی از نمایندگان مجلس و معاون وزیر دفاع آلمان به پایگاه اینجرلیک خبر داد.
مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه روز جمعه خبر مخالفت ترکیه با سفر نمایندگان مجلس آلمان به پایگاه اینجرلیک را تایید کرد و گفت: این موضوع بُعد سیاسی دارد و آنکارا قصد اجازه سفر این گروه به ترکیه را ندارد.
رالف براکسیپ معاون وزیر دفاع آلمان قصد داشت در اواسط ژوئیه به همراه گروهی از نمایندگان مجلس این کشور از نیروهای آلمانی مستقر در پایگاه اینجرلیک در قالب نیروی ائتلاف بین المللی ضد داعش بازدید کند.
حریت در تارنمای خود نوشته است: سوزان چبلی سخنگوی وزارت خارجه آلمان به کاردار سفارت ترکیه در برلین گفته که مصمم به انجام این سفر هستیم و ترکیه باید این اجازه را صادر کند.
پایگاه اینجرلیک در آدانا در 250 کیلومتری مرز سوریه قرار دارد و یکی از بزرگترین پایگاه هایی است که آمریکا در قالب قرارداد همکاری نظامی و اقتصادی، استفاده گسترده از آن برای عملیات نظامی خود در خاورمیانه دارد. نیروهای آمریکایی و آلمانی و چند کشور عربی نیز در قالب ائتلاف بین المللی ضد داعش در این پایگاه مستقر شده اند.
تصمیم اخیر پارلمان آلمان در شناسایی نسل کشی ارامنه در قالب وقایع 1915 میلادی در دوران عثمانی، خشم شدید آنکارا را برانگیخته و ترکیه اعلام کرده بود که این اقدام تبعاتی برای آن کشور خواهد داشت.
آلمان بزرگترین شرکت تجاری ترکیه است و حدود شش میلیون تن از ترک های این کشور در آلمان زندگی می کنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: