تدبیر24 : دمیدن روح امید و نشاط در جامعه یکی از مهمترین اتفاقاتی بود که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید رخ داد. تلاش شبانه روزی رییس جمهور منتخب برای فراهم کردن زمینههای حل مشکلات مردم نیز از همان ساعات نخست پیروزی در انتخابات آغاز شد و تا امروز که ترکبیت نهایی هیات دولت شکل گرفته و وزرا و معاونین در جایگاههای خود مستقر شدهاند ادامه دارد. وجود کوهی از مشکلات عظیم بر سر راه دولت یازدهم و خزانه خالی به یادگار مانده از دولت پیشین گوشهای از چالشهای پیش روی دولت است که به گفته اغلب کارشناسان برای حل آنها به زمان و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری زیادی نیاز است.
در این میان شاید تنها عاملی که توان دولت و مردم را برای پشت سر نهادن این مشکلات افزایش میدهد ((امید)) است و شاید به همین دلیل است که شخص معاون اول رییس جمهور نیز در برنامههای خود از ((پاسداشت امید)) نام میبرد، و این رویکرد هم اکنون در تمام زیر مجموعههای دولت مشاهده میشود. بر همین اساس است که وزرا و معاونین به صورت شبانه روزی در حال انجام مسئولیتهای خطیر خود هستند و از امید ایجاد شده در جامعه محافظت میکنند. لذا از سایر نهادهای دولتی و حاکمیتی نیز انتظار میرود با اصلاح عملکرد خود افزون گر روح امید در جامعه باشند. یکی از مهمترین ارگانهایی که میتواند نقش موثری در این خصوص ایفا کند رسانه ملی میباشد.
عملکرد رسانه ملی در خصوص پاسداشت امید تا به امروز توام با ابهاماتی بوده به صورتی که در چند مورد موجب اعتراضهایی از سوی وزرا و مسئولین دولتی را در پی داشته است. چندی پیش احمدپور نجاتی که زمانی قائم مقام سازمان صدا و سیما بوده در گفتوگویی با روزنامه آرمان اظهار داشت: ((مهمترین رکن ساختار نظام یعنی دولت آیا نباید به گونهای در رسانه ملی مطرح شود که شائبه یک بام و دوهوا برای افکار عمومی به وجود نیاید؟ هر دولتی با دولت قبل و بعد از خود از لحاظ موقعیت حقوقی و سهم حقیقی از شرایط یکسانی باید برخوردار باشد. ما شاهد بودیم در دورهای رفتار صداو سیما با دولت همچون رفتار یک پدر دلسوز بایک فرزند نازک نارنجی بود که از گل به آن نازکتر نمیگفت. این روند حتی پس از دولت احمدینژاد ادامه دارد و به اساس اصل بیطرفی نمیپردازد. صدا وسیما به رغم همه واقعیتهای ملموس که هر انسان منصفی بر آن اذعان دارد، آمار مشکلات اقتصادی دولت احمدینژاد را به موقع ودرست منعکس نمیکند و همچنان با دفاع و توجیه به عملکرد خود در حمایت از دولت احمدینژاد ادامه میدهد. اما در دولتی که از نظر منزلت حقوقی فرقی با دولت قبل از خودش ندارد رفتار صدا و سیما با دولت مانند رفتار یک پدر با فرزند سرراهی است.
این روش عملکرد موجب شد رییس جمهور در آخرین جلسه هیات دولت انتقاداتی را به عملکرد رسانه ملی وارد کند. اما موضوعی که ذهن مخاطبین رسانه ملی را به خود مشغول میسازد این است که این عدم هماهنگی میان رسانه ملی و دولت ناشی از چیست؟ متاسقانه پاسخ روشنی در این باره تا کنون به دست نیامده اما برخی از صاحب نظران معتقدند که معاونت سیاسی صدا و سیما در حال انجام یک تصویه حساب قدیمی با دکتر روحانی است، چرا که ایشان در زمان تبلیغات انتخابات ۲۴ خرداد در چند مورد انتقادات جدی و محکمی از عملکرد رسانه ملی مبنی بیطرف نبودن مطرح کردند. البته عدهای نیز بر این گمانند که اگر دولت یازدهم در شروع فعالیتهای خود لایحه واگذاری نمایشگاه بین المللی به صدا و سیما را از مجلس شورای اسلامی پس نمیگرفت امروز از حمایت بیشتری در برنامههای رادیو وتلویزیون برخوردار بود.
این عدم همراهی رسانه ملی با دولت منتخب مردم را میشود به سادگی از برنامههایی که با محوریت این معاونت همچون گفتگوی ویژه خبری و سوالات مطرح شده از مهمانهای دولتی و خط مشی برنامهها و شیوه انتشار اخبار دولت جدید سر می زند را دید و چنانچه تدبیر مناسبی برای این امر اندیشیده نشود، حمایت رسانه ملی از دولت تدبیر و امید درک نخواهد شد. بر همین اساس دو عملکرد برای رفتار رسانه ای دولت پیشنهاد می شود:
1- تا زمانی که انتظارات رسانه ای دولت توسط معاونت سیاسی سازمان فراهم نشود دولت نیز متقابلا در برنامه های تولیدی معاونت سیاسی صداو سیما حضور پیدا نکند.
2- حضور در دیگر برنامه ها و ظرفیت های سازمان صدا و سیما که همراهی با دولت را درکارنامه رسانه ای خود دارند.