خبرگزاری خبرآنلاین در یادداشت خود، رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا را با توجه به روحیه تجارت پیشگی مردم این کشور، مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد که خروج از این اتحادیه منطقه ای ظاهری و 'شبه خروج' خواهد بود.
تدبیر24 :در این یادداشت که روز شنبه به قلم نصرت اله تاجیک منتشر شد، آمده است: تحلیل من این بود که بدلیل گردبادهای سیاسی اقتصادی و مخاطرات داخلی و خارجی ناشی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا متوجه این کشور خواهد شد و روحیه تجارت پیشگی مردم این کشور، نتیجه همه پرسی منجر به خودزنی سیاسی انگلیس نخواهد شد.
هم اکنون نیز معتقدم روند خروج و خروجی مذاکرات خروج به گونه ائی خواهد شد که شیر بی یال و دم و اشکمی از کار در خواهد آمد که شبیه خروج است و نه خود خروج! در اینصورت جای سوزنها بر بدن انگلیس و اتحادیه هیچ دردی نخواهد داشت! و از هم اکنون نیز مخالفین خروج زمزمه می کنند که موافقین خروج نگفته اند در صورت خروج دقیقا چه رابطهای باید میان بریتانیا و اتحادیه اروپا برقرار شود.
یعنی انگلیس و اتحادیه اروپائی در اینده شاهد یک رابطه ژله ائی خواهند شد و نه دشمنان در مقابل هم که ما هم فرصت طلائی داشته باشیم و برویم از این آب گل آلود ماهی بگیر یم و...! اصولا' این از هول حلیم توی دیگ افتادن خیلی زیبنده عالم سیاست نیست و لازم است با صبوری تحولات را نظاره و تجزیه و تحلیل کرد. ما در منطقه ای قرار گرفته ایم و ظرفیتها، فرصتها و چالشهائی درون کشور و حکومت و سیاست خود داریم که از بهم ریختگی دنیا چیزی عایدمان نمی شود و بالعکس در پرتو هژمونی آمریکا در منطقه، توازن قوا ناشی از وجود اتحادیه های قوی بیشتر در برهه کنونی برای ما کارساز است تا آشفتگی سیاسی و اقتصادی. از سوی دیگر بدلیل کم بودن وزن سیاست خارجی ایران در اروپا و انگلیس و حجم بالای چالشهای قبلی با این دو، ما بطور مستقیم از این واقعه و خروج انگلیس از اتحادیه سود و یا ضرری ننمائیم. اما بطور غیر مستقیم و از طریق بازار نفت و یا گردبادهای اقتصادی در منطقه و دنیا ، اقتصاد ایران متاثر می گردد. لذا ما باید به دنبال کمینه کردن اثرات اقتصادی غیر مستقیم این تحولات و تاثیرات غیر مستقیم تحولات سیاسی برای کسب منافع حداکثری برای خودمان باشیم.
زیرا درست است که مردم انگلیس رای به خروج این کشور از اتحادیه اروپائی داده اند اما اولا' این روند آنی نبوده و مدت زمان زیادی شاید تا یکی دو سال طول کشیده و نکات فنی بسیار زیادی برای حل و فصل و قانونگذاری در انگلیس و اتحادیه و تهیه متون تفاهم نامه های مختلف دارد. ثانیا' نحوه برخورد دولت انگلیس بسیار فنی و تاثیر گذار است به گونه ای که موافقان خروج درخواست دارند نماینده از سوی احزاب و یا شخصیتهای مخالف ادامه حضور در اتحادیه در هیئت مذاکره کننده عضویت داشته باشند.
با رای مردم به خروج، موافقین منتظرند تا نخست وزیر دستور شروع مذاکرات بر سر چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و ماهیت روابط این کشور با اتحادیه را صادر کند. این روند طولانی و نفس گیر و پیچیده نه تنها شامل لغو قانون جوامع اروپایی مصوب 1972 میشود که قوانین بریتانیا را تابع قوانین اتحادیه اروپا میکند، بلکه باید بالغ بر 80 هزار صفحه از قراردادهای اتحادیه اروپا که در پنج دهه گذشته تصویب شدهاند بطور دقیق بررسی شوند و تصمیم گرفته شود کدام یک از قوانین باید لغو، تغییر و یا نگه داشته شود. راه کار و نحوه همین تصمیم و انتخاب یکی از سه گزینه در جامعه انگلیس که برای هر امر جزئی ساعتها و روزها بحث و بررسی می کنند، خود یکی از مشکلات فرا روی تیم مذاکره کننده است.
منبع: خبرگزاری خبرآنلاین