ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۵۷۳۲
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۱

نوشته جدید ابراهیم اصغرزاده

تدبیر24: ‌ابراهیم اصغرزاده در اینستاگرام خود نوشت:

سال 60 یعنی 35 سال پیش در ملاقات روحانیون لبنانی #سیدحسن_نصرالله را یک هوا از هم صنفی هایش بلندقامت تر یافتم. بعدا او توانایی خود را در تشکیل هسته اولیه سازمان نظامی سیاسی #حزب‌الله و کسب رهبری سازمان بعد ترور سید عباس موسوی نشان داد.حزب‌الله سازمانی شیعی است که با الهام از ایدئولوژی انقلاب اسلامی در لبنان ظهور کرد. واشنگتن پست حزب‌الله لبنان را ناوهواپیمابر ایران در شرق مدیترانه نامید. آنروزها رژیم اسرائیل با حمایت متحدین فالانژ و اشغال جنوب باعث سرافکندگی لبنان شده بود. اینک ورق برگشته و این حزب الله است که هرسال با یادآوری آزادسازی جنوب لبنان و پیروزی در جنگ 33 روزه سرافکندگی ارتش اسرائیل را به رخ میکشد.
هفت سال پیش حزب‌الله با صدور مرامنامه جدیدی در دفاع از مردم‌سالاری، سیستم دینی بر پایه رأی مستقیم و رضایت مردم نه از طریق اجبار و تحمیل، مواضعش را ترمیم کرد و بازیگرعمده عرصه سیاست لبنان شد. بر این اساس، حزب‌الله بطور جدی پا به عرصه رقابت‌های سیاسی گذاشت و در تمام انتخابات‌ پارلمانی و شهری لبنان حضور فعال یافت.اصلاح طلبان ایران نیز این گروه را واجد مشروعیت سیاسی و مقاومت مشروع را حق آن میشناسند.
حالا درست هنگامی که دولت روحانی در مبارزه با تامین مالی تروریسم واجرایی کردن قانون مبارزه با پولشویی گام مهمی در زمینه شفافیت مالی برداشته و گروه ویژه اقدام مالی را وادار به واکنش مثبت کرده تا با اتخاذ تصمیم که شرح آن به تفصیل در بیانیه ماه ژوئن این گروه آمد برای اولین بار نام ایران را از فهرست سیاه آن موسسه خارج نماید و مانع مهمی از سرراه همکاری تجاری و بانکی بردارد ناگهان حسن نصرالله دراظهاراتی کم‌سابقه اعلام کرد "تمام" منابع مالی وهمه مايحتاج از خورد و خوراك و سلاح و موشك حزب الله از سوی ايران تأمين میگردد! یا با کمک ایران حقوق‌ها را بدون هیچ مشکلی پرداخت میکند.خب جا دارد سوال شود وقتی ﺑﺎﻧﮏ ﻣﺮﮐﺰﯼ ﻟﺒﻨﺎﻥ دهها ﺣﺴﺎﺏ ﺑﺎﻧﮑﯽ ﺣﺰﺏﺍﻟﻠﻪ ﺭﺍ صرفا ﺑﺩﻟﯿﻞ ترس و ﭘرﻫﯿﺰ ﺍﺯ ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻧﻬﺎﺩﻫﺎﯼ ﺑﯿﻦ ﺍﻟﻤﻠﻠﯽ مسدود کرده هدف وی از بیان اظهاراتی که میتواند منجر به تضعیف منافع ملی ایران گردد چیست؟ آیا اعلام رسمی اینکه ﺗﻤﺎﻡ بودﺟﻪ ﻭ ﺗﺠﻬﯿﺰﺍﺕ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﺍﯾﻦ ﮔﺮﻭﻩ ﺍﺯ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻣﯽ‌ﺷﻮﺩ موجب تنش بیشتر خاورمیانه، وارد کردن مستقیم ایران به درگیریهای منطقه، انسداد در گشایش اقتصادی پسابرجام، ایران هراسی، ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺗﺤﺮﯾمهاﯼ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ودرنتیجه ﻭﺧﯿﻢتر شدن اوضاع ﺍﻗﺘﺼﺎﺩ ﺩﺍﺧلی نمیشود؟ قرار بود جاهایی مثل سوریه و لبنان حوزه نفوذ ما باشد نه اينكه ما بشويم حوزه نفوذ سوريه و لبنان !اميدوارم پاسخى منطقى بشنوم
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: