تدبیر24: پس از پیگیریهای خبرنگارانی که پیامک هشدارآمیز را دریافت کردهاند، مشخص شد که وزارت ارشاد، دفتر سخنگوی دولت، نوبخت، دفتر حسامالدین آشنا و علوی وزیر اطلاعات از ارسال چنین پیامی اظهار بیاطلاعی کردند.
همدلی نوشت:«هشدار: هرگونه ارتباط و همکاری با عناصر معاند خارج از کشور و از طریق ایمیل، پورتالهای امن و سایر وسایل ارتباطی عملی مجرمانه و موجب پیگرد قضایی است. ضروری است ارتباطات خود را قطع نمایید. این پیامک به منزله آخرین هشدار امنیتی است.» این محتوای پیامکی بود که روز پنجشنبه برای حدود 700 خبرنگار ارسال شده بود. هنوز معلوم نیست این پیامکها از کجا ارسال شده، اما بسیاری از مسئولان دولت از آن بیاطلاع بودهاند.
ارسال پیامک از چهار تلفن متفاوت
این پیام ابتدا به فعالان حقوق زنان و کودکان و سپس به فعالان حوزه سیاسی از یک شماره شخصی ارسال شد. این در حالی است که با وجود عبارت «هشدار امنیتی» و «پیگرد قضایی» پس از پرسوجو، هیچ مقام امنیتی و قضایی مسئولیت این پیام تهدیدآمیز را به عهده نگرفت و آن را به نوعی اقدام شخصی اعلام کردند. در برخی سایتها نیز عنوان شده است که این پیامک از 4شماره تلفن متفاوت فرستاده شده است. درحالی که روزنامهنگاران، گرافیستها و ویراستاران فعال در روزنامهها و رسانههای اصلاحطلب غالباً این پیامک را دریافت کردهاند، تاکنون خبری از دریافت آن توسط همکاران رسانههای اصولگرا شنیده نشده است. اکثر فعالان رسانهای این پیامک را از ساعت 7بعد از ظهر پنجشنبه دریافت کرده و پیش از آن و از ساعت 5 عصر، توسط برخی از فعالان سیاسی و حزبی دریافت شده بود. فعالان دانشجویی، حوزه زنان، کودکان، حوزه نشر و ادبیات کودک و خانوادههای زندانیان سیاسی نیز آن را پیش از ساعت ۵عصر به وقت تهران دریافت کردهاند.
بیاطلاعی مسئولان دولتی
پس از پیگیریهای خبرنگارانی که پیامک هشدارآمیز را دریافت کردهاند، مشخص شد که وزارت ارشاد، دفتر سخنگوی دولت، نوبخت، دفتر حسامالدین آشنا و علوی وزیر اطلاعات از ارسال چنین پیامی اظهار بیاطلاعی کردند. دفتر شهیندخت مولاوردی نیز تنها به روزنامهنگاران و فعالان حوزه زنان توصیه کرد تا دریافت چنین پیامی را با وکلای خود درمیان بگذارند. برخی از روزنامهنگارانی که این پیامک را دریافت کردهاند، تصمیم دارند امروز (شنبه) با مراجعه به پلیس فتا به دلیل ایجاد ارعاب و تهدید علیه مالکان این 4خط تلفن شکایت کنند. این برای اولین بار است که مسیجهای این چنینی به جای اساماسسنتر از طریق شماره تلفنهای شخصی فرستاده میشود. یکی از این شمارهها دارای حساب در اپلیکشین «ایمو» است.
وکیلی اهالی رسانه را به آرامش دعوت کرد
در این باره «محمدعلی وکیلی» نماینده مردم تهران در مجلس و مدیر مسئول روزنامه ابتکار با اظهار بیاطلاعی از این پیام به برنا گفت: وزارت ارشاد مسئول است و باید طی حکمی به شورای مرکزی فضای مجازی درخواست پیگیری کند.
وی با بیان اینکه ما باید حداقل امنیت روانی و حریم شخصی را برای قشر خبرنگار و رسانه فراهم کنیم، افزود: این پیام از دوحالت خارج نیست یا جنبه خودسرانه و شخصی دارد که زنگ خطری در جامعه رسانه است یا اگر حکومتی و به شکل امنیتی باشد میبایست طی ابلاغیه رسمی قبل از ارسال به وزارت ارشاد اعلام میشد و از این جهت از درجه قانونی ساقط است، لذا من اهالی رسانه و کسانی که پیام را دریافت کردهاند به آرامش دعوت میکنم و امیدوارم خطری آنها را تهدید نکند.
وی دلیل چنین اتفاقی را هرج و مرج قانونی دانست و گفت: اینکه یک نفر میتواند در کشور ما به حریم شخصی تعداد کثیری از اهالی رسانه حتی برای تسویه حساب شخصی دست پیدا کرده و ایجاد رعب و وحشت کند، زنگ خطر امنیتی است. لذا این مسئله باید به شکل جدی و قانونی برای مشخص شدن مرجع صدور پیام پیگیری شود که آیا این پیام دستور قضایی داشته است یا خیر؟ شخصی بوده است یا امنیتی؟ و اگر شخصی بوده است در جهت دستگیری فرد متخلف اقدامی صورت میگیرد و اگر از سوی مرجع امنیتی بوده است دلایل مشخص ارائه شود.