ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۵۹۴۷
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۱

عقلای اصولگرا خودشان را کنار نکشند

تدبیر24:  یک فعال سیاسی و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه منتقدان توافق هسته ای به خوبی می‌دانند که پایان منازعات هسته ای با نظام بین الملل، چطور افتاده است، گفت:منتقدان توافق هسته ای کاملا نسبت به پایان منازعات هسته ای واقف هستند اما چون بنا را بر سیاه نمایی گذاشته‌اند تا به زعم خود وجهه دولت را خدشه دار کنند، مسئله‌ای به این مهمی (اراده‌نظام برای تفاهم با ۱+۵) را به روی خودشان نمی‌آورند تا بتوانند تحرکات سیاسی  خودشان را همچنان ادامه بدهند.

احمد شیرزاد در گفت و گو با خبرنگار آستان گفت:منتقدان توافق هسته ای خواهند هدف‌های سیاسی خود را محقق شده ببینند. این در حالی است که اگر انتقاد، انتقادی دلسوزانه و بر اساس نظرات کار‌شناسی باشد دولت باید حتما در مقام پاسخگویی برآید.

این فعال سیاسی در ادامه بیان کرد: طبیعی است که آگاهان جریان اصولگرایی، با در نظر گرفتن منافع ملی از سیاست‌های هسته‌ای دولت یازدهم دفاع ‌کنند و به همین دلیل شاهد هستیم که بیشتر دلسوزان این جریان برجام را توافقی در راستای اهداف نظام و کشور تلقی می‌کنند.

وی تاکید کرذ: توصیه من به چهره‌هایی چون علی لاریجانی و دیگر عقلای اصولگرایی این است که خودشان را کنار نکشند و نسبت به نقدهای تخریب کننده واکنش لازم را نشان بدهند تا تحرکات منفی، تاثیر هزینه‌سازی به فضای تصمیم گیری نگذارد.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که " توافق هسته ای چقدر می‌تواند نقطه شروعی برای تعامل با دنیا باشد" اظهار داشت: خیلی  یعنی حتما باید این اتفاق بیفتد تا هم جمهوری اسلامی بتواند منافعش را عملی شده ببیند و هم اینکه جهان از طریق رابطه با ایران هدف‌های خودش را پیگیری کند.

احمد شیراز در پایان سخنانش گفت: ایران باید با الگو قرار دادن مذاکره‌های نفسگیر هسته‌ای که در ‌‌‌نهایت به نتیجه مثبت منجر شد، سعی کند که مشکلات دیگر با نظام بین الملل را حل کند تا از این طریق بتوانیم شاهد فضایی مطلوب‌تر برای اجرایی کردن برنامه‌های راهبردی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی وغيره باشیم.

منبع:آستان

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: