تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۶۶۲۶۴
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱

پاتك ائمه جمعه به دلواپسان!

تدبیر24مطهره شفيعي-  رئيس‌جمهور در خردادماه سال جاري گفته بود: «امروز روحانيت بايد مبين خواست مردم و پاسخگوي نيازهاي جامعه و به ويژه نسل جوان ما از لحاظ فرهنگي باشد. جمهوري اسلامي ايران سند افتخار روحانيت و حوزه‌هاي علميه است و دولت يازدهم براي بيان واقعيت‌هاي كشور و نقد منصفانه و دلسوزانه، نيازمند كمك و ياري روحانيون است.» استمداد همراهي حسن روحاني از روحانيون كه ائمه جمعه هم بخشي از آن هستند به جايگاه اين قشر در جامعه باز مي‌گردد. بي‌ترديد در برهه‌هاي مهم و حساس كشور نمي‌توان نقش روحانيت را ناديده يا حتي كمرنگ تصور كرد چرا كه به عنوان يك گروه مرجع تاثيرگذار در كشور حضور دارند. البته در سال‌هاي پيش از دولت يازدهم برخي سعي كردند جايگاه نهاد روحانيت را دستخوش تمايلات حزبي و جناحي خود كنند كه در اين مسير موفق نشدند و پس از انتخابات رياست‌جمهوري سال ۹۲ و برگزيده شدن يك عضو جامعه روحانيت از سوي مردم براي جلوس بر كرسي رياست‌جمهوري، نهاد روحانيت از اهداف غرض آلود مصون شد. اين ارتباط البته دو طرفه بود چنان كه روحاني هم در جايگاه رياست‌جمهوري همواره نهاد مرجعيت را مورد احترام و تكريم قرار داده است و مي‌دهد. از سوي ديگر بايد توجه داشت، از ميان هفت رئيس‌جمهور ايران سه نفر عضو جامعه روحانيت مبارز بوده‌اند، اين معنا نشان مي‌دهد كه اين تشكل روحاني از مهم‌ترين‌ نهادهاي رئيس‌جمهور‌سازدر ايران است.

ائمه جمعه پشتيبان دولت

دولت به خوبي مي‌داند پيوندش با روحانيت چه فوايدي براي كشور دارد و تاريخ هم به خوبي تاثيرگذاري و نقش اين قشر در تحولات مهم را در خود دارد كه بارزترين آن انقلاب اسلامي است. بر اساس همين آگاهي است كه دولت براي اخذ تصميمات مهم سعي در استفاده از ديدگاه ائمه جمعه و روحانيت دارد. مثلا در موضوع توافق هسته‌اي يا برجام برخي از دلواپسان سعي در القاي اين موضوع داشتند كه روحانيت و ائمه جمعه با برجام مخالف هستند اما از آنجا كه روحانيت وظيفه حفظ جامعه از گزند بدخواهان را دارد تدبيري به كار گرفت تا صداي اين دلواپسان را به پايان برساند، چنانكه در آبان ۹۴ تعدادي از ائمه جمعه اينگونه عنوان كردند كه در موضوع برجام بايد ۹ موضوع مدنظر مقام معظم رهبري اجرا شود، مثلا حجت‌الاسلام لطفي امام جمعه تبريز گفته بود:«مسئولان دولتي و خصوصا تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي بايد بدون هيچ‌گونه تعلل و مسامحه‌اي، الزامات نه‌گانه رهبر معظم انقلاب را در برابر آمريكا و اروپايي‌ها جامه عمل بپوشانند.» آنچه از سوي ائمه جمعه درباره توافق هسته‌اي بيان شد در جايگاه توصيه و همراهي با دولت بود و با هوشياري آنها تير دلواپسان كه مدعي مخالفت ائمه جمعه با برجام بودند به سنگ خورد.

حمايت از عملكرد دولت در فيش‌هاي حقوقي نجومي

اكنون هم بار ديگر ائمه جمعه به حمايت از دولت در براير هجمه‌هاي دلواپسان پرداخته‌اند و بيانيه رئيس‌جمهوري درباره حقوق‌هاي نامتعارف را سند صداقت دولت و نشانگر قاطعيت حوزه ارشد اجرايي كشور در ترميم نواقص نظام اداري و مبارزه با فساد اعلام كردند. امام جمعه اراك در همين راستا گفت: شفاف‌سازي عملكرد دولت تدبير و اميد براي مردم يكي از نكات مورد نظر رئيس‌جمهوري در اين بيانيه است كه فصلي مهم در توسعه اخلاق‌مداري در جامعه و حركت در مسير صداقت و راستي محسوب مي‌شود. آيت‌ا... قربانعلي دري نجف آبادي انتشار فيش‌هاي حقوقي نامتعارف را بهترين فرصت براي اصلاح نظام پرداختي و برقراري عدالت در جامعه دانست و ادامه داد: دولت در شرايط سياسي و اجتماعي بسيار حساسي قرار گرفته و بايد فعاليت خود را براي مردم شفاف‌سازي كند و يك بار ديگر اعتماد عمومي را به دولت يازدهم افزايش دهد. امام جمعه موقت اهواز نيز گفت: پرداخت حقوق‌هاي نامتعارف بي‌شك با آرمان‌هاي انقلاب اسلامي در تضاد بوده و كساني كه اين پول‌ها را دريافت كرده‌اند بايد آن را به خزانه بازگردانند. حجت‌الاسلام ميراحمدرضا حاجتي پرداخت‌هاي نامتعارف را براي حال انقلاب مضر دانست و افزود: باتوجه به اينكه پرداخت‌هاي نامتعارف بسياري از مردم را آزرده كرده در زمان حاضر آنها منتظر برخورد قاطع مسئولان امر و دستگاه‌هاي نظارتي كشور با اين پديده شوم و مضر هستند كه خوشبختانه رئيس‌جمهوري با صدور بيانيه بر اين امر تاكيد كرد. امام جمعه موقت بندرعباس نيز به حمايت از دولت پرداخت و گفت: رئيس‌جمهوري مكتبي و پيرورهبر معظم انقلاب در برخورد با پرداخت‌هاي نامتعارف جدي بوده و همه امكانات را براي اين منظور به‌كار خواهد گرفت. حجت‌الاسلام محمد حسن فروژان‌نژاد افزود: مسئولان در نظام اسلامي متعلق به مردم بوده وعلايق و سليقه‌هاي شخصي را بايد كنار گذارند كه از مواضع رئيس‌جمهوري نيز چنين برداشت مي‌شود. فيش‌هاي نجومي فساد‌ است و نبايد اجازه داد آبروي نظام به وسيله اين تاراج گرفتگان بيت‌المال به يغما رود. وي اظهار داشت: اگر مسئولان چند سال قبل كه رهبري درباره مبارزه با فقر و فساد و تبعيض هشدار دادند توجه مي‌كردند جامعه امروز با معضل فيش‌هاي نجومي روبه رو نمي‌شد. امام جمعه موقت سنندج با مثبت خواندن بيانيه رئيس‌جمهوري درباره حقوق‌هاي نامتعارف گفت: مسئولان نظام اسلامي در راستاي اجراي اين بيانيه و مقابله با فساد آستين همت بالا بزنند. ماموستا محمد امين راستي تاكيد كرد كه پرداخت‌هاي بدون ضابطه تضييع حقوق بيت‌المال محسوب مي‌شود و هيچ گونه همخواني با شريعت مقدس اسلامي ندارد. وي عدالت اجتماعي را يكي از ويژگي‌هاي جامعه اسلامي برشمرد و گفت: لازمه اجراي قوانين اسلامي در جامعه، اجراي عدالت اجتماعي و رفع نابرابري و تبعيض است.

گل دلواپسان به دروازه خودي

حمايت روحانيت و ائمه جمعه از روحاني و عملكرد دولت او در پرونده‌هاي مهم سبب پررنگ شدن حمايت جامعتين از او در انتخابات ۹۶ خواهد شد كه اين احتمال را چندي قبل حجت‌الاسلام مصباحي مقدم عضو جامعه روحانيت مطرح کرد و گفت:«اگر گزينه بهتري نداشته باشيم براي انتخابات رياست‌جمهوري سال بعد حتما با حسن روحاني وارد گفت‌وگو خواهيم شد. اين‌طور نيست كه شرايط آقاي روحاني طوري باشد كه مورد اقبال اصولگرايان قرار نگيرد. اگر شرايط اقتضا كند و كسي به ميدان رقابت با آقاي روحاني بيايد، حتما بايد به‌گونه‌اي باشد كه همه اصولگرايان پشت او باشند كه اگر اين اتفاق بيفتد برنده انتخابات خواهيم بود» با وجود مخالفت برخي اعضاي اين تشكل مانند شجوني براي حمايت از روحاني در سال ۹۶ اما به نظر مي‌رسد چهره‌هاي تاثيرگذار اين تشكل مانند آيت ا... امامي كاشاني و حجج الاسلام مصطفي پورمحمدي، سيد مهدي طباطبايي، سيد رضا اكرمي و برخي ديگر از اعضا براي حمايت از روحاني در سال ۹۶ ترديدي نداشته باشند. نبايد از نظر دور داشت كه با حمايت جامعه روحانيت از روحاني ديگر تشكل هاي اصولگرا كه ميانه رو تلقي مي‌شوند از تصميم آنها تمكين كرده و به حمايت از روحاني بپردازند. به نظر مي‌رسد با توجه به مواردي كه اشاره شد، برنامه‌هايي كه دلواپسان براي تخريب روحاني و دولت او داشتند را مي‌توان گل به دروازه خودشان تعريف كرد و با توجه به اظهارات اخير روحانيت و طيف هايي از اصولگرايي از هم‌اكنون بايد دلواپسان را بازندگان انتخابات ۹۶ خطاب كرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: