تدبیر24: به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اینترنتی دویچه وله، مصرف سرانه ماهی در سطح جهان بیش از هر زمان دیگری شده است. سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) گزارشی در این باره منتشر کرده و در آن اعلام کرده که در سال 2014 میلادی مصرف ماهی به نسبت کل جمعیت کره زمین 20 کیلوگرم برای هرنفر بوده است.
در گزارش سازمان خواربار و کشاورزی در باره شرایط این تعداد ماهی مصرف شده در سال 2014 آمده است که گونه های مختلف ماهی در این سال از دریاها، دریاچه ها و رودخانه ها صید شده یا به صورت آبزی پروری در حوضچه های پرورش ماهی تولید شده اند.
سازمان ملل متحد در این گزارش گرچه از بهبود بعضی شرایط ماهیگیری به نسبت سال گذشته یاد کرده، اما نگرانی شدید خود را از صید بیش از حد انواع ماهی در دریاها اعلام کرده است.
در این گزارش آمده است که شاخه صنعتی آبزی پروری که هدف اش از جمله پرورش آبزیانی چون ماهی و میگواست، در سطح جهان به شدت توسعه یافته. تولیدات آبزی پروری ها از سال 2009 تاکنون یک سوم افزایش یافته و به 74 میلیون تن رسیده که حدود سطح ماهی گیری در سال 2014 با 93 میلیون تن بوده است.
1. 3 میلیارد نفر از جمعیت جهان با تغذیه ماهی، یک پنجم پروتئین مورد احتیاج خود را تامین می کنند. به همین علت است که گزارش سازمان ملل متحد در باره ماهیگیری حد نگران کننده است. گفته می شود که منابع ماهی جهان به خاطر افزایش ماهیگیری بی رویه می تواند به شدت کاهش یابد.
آن چه نگرانی کارشناسان را بیشتر کرده آمارهای متفاوت سازمان های وابسته به سازمان ملل متحد است. سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد سطح ماهیگیری بیش از حدِ قانونی را در دریای مدیترانه و دریای سیاه 59 درصد اعلام کرده است.
اما کمیسیون ماهیگیری که حتی زیر نظر سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد فعالیت می کند، این رقم را 85 درصد اعلام کرده که بسیار نگران کننده است. این کمیسیون حتی حدس می زند که درصد ماهیگیری بیش از حدِ قانونی در دریای مدیترانه و دریای سیاه حدود 91 درصد باشد.
این آمار متفاوت در حالی است که سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد بر این نظر است که سالانه حدود 26 میلیون ماهی به طور غیرقانونی صید می شوند و این رقم در هیچ آماری ثبت نمی شود. سازمان معتبر تحقیقی 'دریای دوروبر ما' صید غیرقانونی ماهی را حتی 32 میلیون تن اعلام کرده است.