ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۶۴۲۴
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۷

رجبی‌دوانی: چادر متعلق به ایرانیان است نه اعراب

تدبیر24پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: چادر و پوششی که تمام بدن را در برمی‌گیرد، برای فرهنگ ایرانی است و تعلقی به اسلام ندارد.

به گزارش انتخاب ، محمدحسین رجبی دوانی، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام با اشاره به تاریخچه حجاب در ایران اظهار داشت: از دوران هخامنشیان و زمانی که تمدن وارد ایران شد، ایرانیان حجاب را در فرهنگ خود داشتند. این حجاب فقط مخصوص بانوان نبود، بلکه مردان هم پوشیدگی را جزء آداب خود می دانستند.
 
وی ادامه داد: حجاب مردان به شکلی بود که حتی آنان از اینکه دستانشان نمایان شود امتناع می‌کردند، چه برسد به اینکه بانوان آنها در معرض دید همگان باشند.
 
این کارشناس تاریخ اسلام درباره تاریخچه چادر در ایران اظهار کرد: چادر از زمان ساسانیان در ایران ظهور کرد، در آن دوران مردانِ اعیان و اشراف و بزرگان به دلیل غیرتی که به ناموسشان داشتند، نمی خواستند چشم طبقات پایین جامعه به زنانشان بیفتد. درحقیقت چادر و پوششی که تمام بدن را در برمی‌گیرد، برای فرهنگ ایرانی است و تعلقی به اسلام ندارد.
 
وی افزود: در دوره ظهور اسلام مخاطبان اولیه این دین الهی اعراب بودند و به دلیل اینکه آنان آمادگی حجاب را نداشتند، خداوند حجاب را واجب نکرده بود. تا اینکه حادثه‌ای در آغاز حکومت پیامبر(ص) رخ داد و امنیت یک بانوی مسلمان جوان به خطر افتاد، در این زمان آیه حجاب نازل شد که در آن حدود پوشش مشخص شده بود و لباس زنان، همانند لباس مردان بود.
 
رجبی دوانی خاطرنشان کرد: پس از ورود مسلمانان به ایران، عرب‌ها با فرهنگ ایرانیان آشنا شدند و از حجاب بانوان ایران (چادر) تأثیر گرفتند، مسلمانان متعصب عرب در مواجهه با پوشش زنان ایرانی به این نتیجه رسیدند که چادر بهتر از دیگر لباس‌ها انتظار اسلام از حجاب زنان را برآورده می‌کند.
 
وی در پایان گفت: در میان مسلمانان عرب پیش از ورود به ایران، پوششی به نام چادر رواج نداشت به جز حضرت زهرا(س) و فرزندانشان که حجاب ایشان از روی سر تا نوک پا را پوشش می‌داد.
 

منبع: باشگاه خبرنگاران

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: