حرف من اين است که مرگ بر آمريکا شعاري نيست که امام نفرمود بگوئيد.امام انتقادهاي زيادي به امريکا داشت و براي مردم روشنگري کرد و اين ...

تدبیر24: استاد اخلاق و نماينده مجلس هفتم، اخيرا دو نامه خطاب به رئيس جمهور نوشته است و در آن درباره خطري که دولت را در مواجهه با منتقدان زمين گير ميکند سخن گفته است. او معتقد است روحاني و همکارانش نبايد در صدد پاسخ دادن به هر انتقادي برآيند. موضوع حفظ يا حذف شعار مرگ بر آمريکا، دفاع از مواضع هاشمي رفسنجاني و سيد حسن خميني از جمله مواردي است که حجت الاسلام سيد مهدي طباطبايي در گفت وگوي خود با خبرآنلاين پرداخته است.موضوع ديگري است که در اين گفت وگو به آن پرداخته شده است. شعاري که طباطبايي معتقد است گره زدنش به اصل نظام يک اشتباه است و براي اين اعتقادش به شعارهاي دهه اول انقلاب اشاره ميکند که در دهه 90 برخي از آنها ديگر در ميان شعارهاي مردم نيست.بخشهايي از گفت وگوي خبرآنلاين با حجت الاسلام سيد مهدي طباطبابي در ادامه ميآيد:
نامه به روحاني
بهطور طبيعي هر قشر و جناح و تفکري در کشور رأي ميآورند طرفين مقابل مخالفتهايي را از خود بروز ميدهند و اين طبيعت ماجراست ولي در اين ميانه بعضي رفتارها و حرفها بوي بهانهگيري و گاهي کينهتوزي ميدهد که اين ماجرا را بسيار پيچيده و خطرناک ميکند به دو دليل: 1. فضاي نقد و تحليل درست را دچار مخاطره ميکند دوم اينکه اختلافات و دشمنيهاي زيادي ايجاد ميکند و مانع رشد و سرعت عمل دولت خواهد شد. از اين جهت بنده به آقاي روحاني نامه نوشتم و تذکر دادم که شما قطعاً با افراد بهانهگير روبهرو خواهيد شد. اول گفتم حدالامکان بهانه بهدست آنها ندهيد. دوم درگير نشويد و بهدنبال پاسخ نباشيد. هرچند ميدانم آقاي روحاني کار بسيار سختي را پيش رو خواهند داشت.
گرهزدن شعار مرگ بر آمريکا به نظام غلط است
معتقدم در اين رابطه اين قدر بحث کردن و اين قدر بد و بيراه گفتن، مصلحت انقلاب نيست. حرف من اين است که مرگ بر آمريکا شعاري نيست که امام نفرمود بگوئيد.امام انتقادهاي زيادي به امريکا داشت و براي مردم روشنگري کرد و اين خود مردم بودند که شعار مرگ بر امريکا دادند يعني مردم با نبوغ و بلوغ خود به اين نتيجه رسيدند و شعار مرگ بر امريکا دادند.من حرفم اين است که امام از ابتدايي که شروع کرد هيچ وقت نگفت بگويد مرگ بر آمريکا. امام خودش را قيم نميکرد. اينها عظمت رهبري و انقلاب است. بنابراين حرف من اين است که در اين زمينه، اين قدر کش دادن لازم نيست.اگر بخواهيم مرگ بر آمريکا به عنوان اصلي از اصول نظام تلقي کنيم، بنده مخالف هستم. من ميگويم اين شعار کاري است که بايد بشود. اما گرهزدن شعار مرگ بر آمريکا به اسم نظام غلط است. اگر روزي نظام به اين نتيجه رسيد که که اين شعار ادامه پيدا نکند،آيا اسلاميت نظام از بين رفته است؟ اين طور نيست. ما بايد بدانيم که اين شعارها يک حرکت انقلاب است که بايد هم باشد و مخالفتي با گفتن آن نداريم، اما بدانيم که شعار مرگ بر آمريکا مبناي اصل نظام نيست. يک مثال براي شما بزنم. مگر ما يک زماني نه شرقي و نه غربي نميگفتيم؟ شرق چه شد؟ ديگر لازم است اين شعار را بگوئيم؟ اگر آن شعار جزو نظام بود، الان هم بايد ميگفتيم ديگر. هر چيزي بايد در زمان خودش باشد. من نميگويم الان زمان دادن شعار مرگ بر آمريکا هست يا نيست.
هاشمي تاريخ زنده انقلاب است
آيت الله هاشمي از دلسوزان انقلاب است. چه بخواهند و چه نخواهند. معتقدم او تغييري دردلسوزي به خودش نداده است، چه ديگران اين را قبول کنند، چه قبول کنند. در زندگي اش هم روشي پيش نگرفته که به نظام آسيب بزند.دليلش هم اين است که همه فحاشيها را تحمل کرده است. اين آدم کسي است که بينشش از اين آقايان که تخريبش ميکنند، بيشتر است.اين مساله شعار بر آمريکا سال 62 در کتاب خاطرات آقاي هاشمي هست. مثلاً اگر ما وارد قضيه پذيرفتن قطعنام 598 بشويم، خيلي حرفها در آن است. آقاي هاشمي تاريخ زنده انقلاب است. حرفش ميتواند سند براي انقلاب باشد. چون امين امام بوده است. اگر بگوييم حرف هاشمي دربار امام درست نيست، فردا در تاريخ انقلاب به چه کساني ميتواند اعتماد کرد. وقتي آقاي هاشمي ترور شد امام فرمود نهضت زنده است چون هاشمي زنده است. برخي از کساني که امروز آقاي هاشمي را نقد ميکنند آن دوران اصلاً به دنيا نيامده بودند، حالا ميخواهند بگويند فلاني انقلابي نيست.من نگراني ام قدرت گرفتن افراد نپخته در کشور است. انقلاب در حال صدمه ديدن از افراد ناپخته و هوچيگر است. کساني که درد و رنج براي انقلاب نکشيدند. متاسفانه برخي از آنها تريبون دار هم هستند و قدرت اجتماعي هم پيدا کردند. به سن اينها نگاه کنيد. يک بار دلم سوخت ايام درگذشت امام خميني(ره) فردي در تلويزيون حرفهايي ميزد که اصلا به سنش نميخورد. من واقعا خودم خجالت کشيدم.بله، منتها من ميگويم گذشته افراد را منکر نشويد. اخيرا در روزنامهها از کسي خواندم که گفته بود آقاي هاشمي از ابتدا هم روحي انقلابي نداشت. من نميدانم چه اغراضي پشت اين حرفها هست. آقاي هاشمي به اذعان هم انقلابيون اصيل يار نزديک، امين و مورد توجه امام بود. حتي مقام معظم رهبري به اين موضوع اشاره کردند.
تقدير از مواضع سيد حسن خميني
ما ميگويم دستاورد بزرگ انقلاب را ذبح نکنيد! اسلام بايد حفظ شود. مراجع بايد حفظ شوند. احکام دين بايد حفظ شوند. همه بايد در اظهارنظرها دقت کنند. وابستگان به امام بدانند امام يک چهر کاملاً مذهبي، ديني و مرجع تقليد و مورد توجه جهان اسلام بود و از خانواد ايشان و وابستگان به ايشان توقع بيشتري در گفتار و نظرياتشان ميرود. من از اظهارنظر سيد حسن آقاي خميني در اين مسئله تشکر ميکنم. ايشان خيلي دقيق از منش امام استفاده کردند. و به درستي مؤسسه و بيت امام را مديريت ميکنند.