ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۶۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۶

جمع آوری کالاهای بدون کد شبنم

مجری طرح شبنم با تاکید بر اینکه طرح شبنم از نظام توزیع حذف نشده است، گفت: اگر کالایی کد شبنم نداشته باشد، جمع‌آوری شده و به نفع دولت مصادره می‌شود.
تدبیر24: محمود علایی در پاسخ به این سوال که آیا الزام طرح شبنم در نظام توزیع همچنان وجود دارد؟ اظهار داشت: الزام دریافت ایران کد و طرح شبنم از فرایند تجاری کشور حذف شد، اما این به معنای حذف کالا از نظام توزیع کشور نیست، چرا که همچنان طرح شبنم در نظام توزیع کالا وجود دارد و همان طور که رئیس سازمان تعزیرات هم اعلام کرده است، اگر کالایی بدون طرح شبنم در کشور توزیع شود، جمع‌آوری شده و به نفع دولت مصادره می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود الصاق کد شبنم باعث توقف کالا در گمرکات و همچنین افزایش بروکراسی می‌شود، گفت: هیچ کالایی به دلیل نداشتن طرح شبنم متوقف نشده است، چرا که الصاق طرح شبنم مربوط به زمان قبل از توزیع کالا است یعنی کالا پس از ورود به کشور و پس از آنکه وارد انبار شد، پیش از خروج از انبار باید برچسب شبنم آن الصاق شود.

مجری طرح شبنم گفت: از کل کالایی که مشمول طرح شبنم می‌شود، حدود 4 تا 5 درصد واردات کشور است و عمده کالاهایی که ملزم  به دریافت طرح شبنم هستند، مربوط به اولویت‌های 6 و 7 بوده است.

وی افزود: واردات رسمی موبایل در سال 82 حدود 30 میلیون دلار بوده است اما در سال  91 حدود 176 میلیون دلار بوده است، یعنی 6 برابر شده است، لذا فکر می‌کنم اگر بر اساس شاخص بررسی ‌ها صورت بگیرد، بهتر است.

علایی گفت: کل وارد کنندگان موبایل 70 میلیون تومان پول برچسب شبنم داده‌اند، اما ظرف یک سال 400 میلیارد تومان واردات رسمی موبایل افزایش پیدا کرده است که در کنار این باید دریافت عوارض گمرکی و عوارض ثبت سفارش کالا را هم محاسبه کنیم که همه اینها درآمدهایی است که در نهایت به نفع دولت است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: