تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۶۶۶۸۵
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۵

در دوره ما 1+5 قدم به قدم عقب نشینی می کرد

سعید جلیلی دبیرسابق شورای عالی امنیت ملی ایران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:«آلوده دامن‌ها» هر چقدر هم اختلاف داشته باشند نهایتاً در یک جناح قرار می گیرند،ولذا جناح‌های سیاسی قبل از آنکه به فکر غلبه بر رقیب سیاسی باشند باید به حذف عناصر آلوده درون خود اقدام کنند.
 سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  که به دعوت دفتر تحکیم وحدت در نشست سالانه این تشکل در دانشگاه شهید بهشتی حضور یافت سخنرانی کرد که مهمترین بخش های ان به این شرح است:
 
- «آلوده دامن‌ها» هر چقدر هم که اختلاف داشته باشند در نهایت در یک جناح قرار می گیرند.

- بی‌تقوایی سیاسی عدم شفافیت ایجاد می‌کند و باعث می شود یک نفر راجع به موضوع واحد در طول زمان و به تناسب شرایط مواضع متناقض بگیرد و یک جامعه را دچار سرگردانی کند و البته عاقبت چنین رفتاری نیز بی آبرویی است.

 - عدم اصرار بر اشتباه خود نمونه ای از صدق است و اگر کسی متوجه شود در گذشته موضع اشتباهی اتخاذ کرده و امروز حرف خود را اصلاح کند، باید از آن استقبال کرد و آن طرف نیز باید اشتباه خود را جبران کند.

- برخی که در گذشته با مواضع نادرست  خود یک جامعه را دچار اشتباه و تردید کردند، بعد از مدتی بگونه ای مواضعشان تغییر می کند که انگار در گذشته هم موضع امروز را داشته اند و این مساله نمونه ی دوری از شفافیت و صدق است.
 
 - برخی ادعا می کردند اگر در این باره کمی عقب نشینی می کردیم تحریم ها لغو می شد اما همانها امروز می گویند آنطور که توقع بود امریکا به تعهداتش عمل نکرده است! بر مبنا ی چه تحلیل  و محاسبه ای این توقع از سوی برخی چهره های سیاسی وجود داشته است؟ پس امروز باید این افراد شفاف به مردم بگویند که نگاه ما  و توقع ما در این باره اشتباه بوده است.
 
- برخی دیگر در ابتدا گفتند باید بگونه ای عمل کرد که چرخ کارخانه ها بچرخد، امروز می گویند برجام انجام شد تا چرخ تانک ها نچرخد و جنگ نشود! البته باید همان زمان نیز مشخص می شد که نچرخیدن چرخ برخی کارخانه ها چقدر با چرخش سانتریفیوژهای ما ارتباط داشت اما امروز باید شفاف سازی شود که بعد از برجام، آیا چرخ کارخانه ها بهتر می چرخد یا نه؟

 - سال گذشته برخی افرادی که از برجام دفاع می کردند امروز می‌گویند برجام این ایرادات را هم دارد و اصلا قرار نبوده با توافق هسته‌ای چرخ زندگی مردم بچرخد! در حالی که باید پرسید چه کسی وعده حل مسائل اقتصادی را بواسطه توافق هسته ای مطرح کرد و این توقع را در جامعه و مردم بوجود آورد؟

 - بنده سال قبل در مجلس و محیط های دیگر  بر اساس متن برجام، و ان شاالله صادقانه آنچه را فهمیدم بیان کردم و گفتم که این مقدار از تحریم ها باقی می ماند و حتی خاطرم هست یکی از روزنامه ها از قول من تیتر زد که تحریم ها باقی می ماند و از قول دیگری تیتر زد که تحریم ها لغو می شود . خوب  است امروز بررسی شود که آیا تحریم ها باقی مانده یا لغو شده است؟
 
- در برجام خلل و فرج جدی وجود دارد و طرف مقابل برجام را به مثابه ابزاری برای مهار ایران و یک اهرم فشار بر مردم ما می خواهد.که با هم بستگی و انسجام ملی نباید این اجازه را به او داد.
 
 - وی در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری که پرسید شما در سخنان تان گفتید در اندیشه دینی چیزی به نام بن بست وجود ندارد اما به نظر می رسد در مذاکرات هسته ای زمان شما بن بست ایجاد شده بود، گفت: اتفاقا من از شما دانشجویان می خواهم روند تحولات مذاکرات هسته ای در آن دوره را مرور کنید و قضاوت کنید که برای چه کسی بن بست بوجود آمده بود؟ زیرا از سال 87 که گفتگوهای ژنو یک برگزار شد تا بهار سال 92  و مذاکرات آلماتی 2، این 5+1 بود که قدم به قدم عقب نشینی می کرد و همانهایی که قبل سال 84 می گفتند ایران باید تاسیسات هسته ای خود را تعلیق، تعطیل و سپس تخریب کند به جایی رسیده بودند که با ما بر سر غنی سازی 20% مذاکره می کردند و به جای نطنز درباره فردو گفتگو را ادامه می دادند.
 
-  امریکا در سال 87 عقب نشینی کرد. آنها قبل از مذاکرات ژنو یک می گفتند ایران باید قطعنامه های قبلی شورای امنیت را اجرا کند تا ما بر سر میز گفتگو با ایران حاضر شویم اما در عمل حرف خودشان را نقض کردند و نماینده فرستاده و در گفتگوهای با ایران حضور پیدا کردند.
 
- سال 87 در نشست خبری با سولانا وقتی یک خبرنگار پرسید چرا روند مذاکرات به نتیجه نمی رسد و طولانی شده؟ پاسخ دادم دیپلماسی حوصله و صبر می خواهد و مثل قالی ایرانی است! یعنی با ظرافت و به تدریج جلو می رود ولی در نهایت نتیجه آن زیبا خواهد بود و برخلاف آنها که تلاش داشتند با دستپاچه کردن ما پرونده هسته ایران را به یک مساله امنیتی برای جهان جلوه بدهند، ما در این باره عجولانه رفتار نمی کردیم چون  طرف مقابل بود که تلاش داشت با دستپاچه کردن ما سریع به نتیجه برسد و بگوید جامعه جهانی نگران پرونده هسته ای ایران است

- معتقد بودیم بر اساس بیانیه کشورهای عضو اجلاس عدم تعهد که دو سوم جهان را شکل می دادند، پرونده هسته ای ایران کاملا مورد حمایت جامعه جهانی و  صلح آمیز است.

- خود آنها در آن زمان بیان کردند که عقربه ساعت هسته ای ایران تندتر از عقربه ساعت فشارهای به ایران حرکت می کند و علت آن هم این بود که با ملتی مواجه بودند که در برابر تهدیدها و فشارها نمی ترسید و منطقی از حقوق خود دفاع می کرد.
 
- (در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری درباره حضور وی در انتخابات آینده ) انتخابات یک فرصت برای شفاف سازی است  تا کسی مبتنی بر توهمات بحثی را مطرح نکند . دغدغه اصلی ما بیشتر از حضور افراد در انتخابات باید شفاف سازی مواضع افراد و ترویج رویکرد های صحیح برای جامعه باشد تا نزدیک انتخابات رسانه های غربی نتوانند با فضاسازی کاذب و القائات نادرست، مسیر افکار عمومی را منحرف کنند.
برچسب ها: تدبیر۲۴ جلیلی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: