ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۶۶۹۵۹
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰

واگذاري مميزي به ناشران قطعي است

 تدبیر24اين روزها بار ديگر صحبت از تفويض مميزي به ناشران مطرح شده است. البته اين قانون سال گذشته به تصويب رسيده بود، اما به دليل مخالفت برخي از ناشران دچار تعليق شد. اين طرح موافقان و مخالفان خود را دارد. بايد ديد اين مساله چطور قرار است اجرايي شود. در اين باره محمد سلگي، مدير اداره‌ كتاب به ايلنا گفت: كليت اين بحث از گذشته مطرح بود و سال گذشته به تصويب رسيد. بعضي از ناشران با اين مساله موافق و برخي ديگر مخالف هستند، يا اينكه معتقدند اين اتفاق، كارشان را سخت مي‌كند. او در رابطه با مخالفت و موافقت ناشران در اين باره بيان كرد: ما هنوز تحقيقي در اين باره نكرديم يا گزارش جامعي ارائه نشده است كه بدانيم ناشران موافق يا مخالف هستند. گزارش‌هايي كه از اين موضوع وجود دارد، موردي بوده است و جمع‌بندي مشخصي نداريم. مدير اداره كتاب وزارت ارشاد با اشاره به اينكه بخشي از كار دولت، تفويض است، گفت: كار مميزي بسيار سخت و پيچيده است، اما برخي از ناشران، خود داراي هيات علمي هستند. مثلا تعدادي از ناشران دانشگاهي مانند دانشگاه تهران، داراي كميته‌هاي مختلفي هستند. اين كميته‌ها زيرنظر اساتيد مختلف به ارزيابي كتاب‌ها مي‌پردازند. قطعا اين اقدامات گام به گام انجام مي‌شود و مشكلات و موانع آن به تدريج خود را نشان مي‌دهد.سلگي با بيان اينكه كار تفويض مميزي را از ناشراني شروع مي‌كنيم كه هيات علمي دارند، گفت: هر هياتي كه تشكيل مي‌شود، زيرنظر هيات نظارت خواهد بود. در بحث تفويض مميزي به استان‌ها هم به همين شكل برخورد شده است. در يك ماه گذشته كار مميزي به استان يزد، استان خوزستان و اخیرا هم استان همدان واگذار شد. ما در هركدام از اين استان‌ها كارگروه‌هاي نظارتي داريم كه براي بررسي كارها در استان‌ها تشكيل شده است. در رابطه با ناشران هم همينطور است. كارگروه‌هاي نظارت بر ناشران را هم همين هيات‌ها معرفي مي‌كنند. وي ادامه داد: يكي از قوانين اين است كه در ابتداي امر مي‌خواهيم كار را به ناشراني واگذار كنيم كه مساله كمتري دارند و مي‌توانند تكاليف ما را به خوبي انجام دهند و باعث به وجود آمدن مشكلي نشوند. تفويض مميزي به ديگر ناشران نيز با يك فاصله زماني انجام مي‌شود. سلگي همچنين با اشاره به اينكه كل كار ارشاد درباره مميزي به ناشران تفويض نمي‌شود، بيان كرد: اين كار نيازمند زمان است و تفويض به اين صورت است كه ما در گام اول ترجيحا مميزي را به ناشران دولتي و عمومي و همچنين ناشراني كه در طول فعاليت خود داراي هيات علمي و كادر مجرب بوده‌اند، واگذار كنيم. به همين جهت، بررسي تفويض‌ها را به صورت آزمايشي و دوره‌اي انجام مي‌دهيم و اين دوره چيزي بين شش ماه تا يك سال خواهد بود. اگر عملكرد ناشران در اين دوره مثبت بود به فعاليت خود ادامه خواهند داد و در غير اين‌صورت برنامه‌هاي ديگري وجود خواهد داشت.
برچسب ها: تدبیر24 ناشر
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: