ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۶۷۱۹۸
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۵

مقامات اتحاديه اروپا در راه تهران

 تدبیر24:  «سفارت هلند ميزبان نماينده دفتر اتحاديه اروپا در تهران است.» اين موضوع كه پيشتر مورد تاييد مسئولان وزارت امور خارجه قرار گرفته بود از سوي خانم سوزانا ترستال سفير هلند در تهران نيز تاييد شد كه«يك ديپلمات رابط اتحاديه اروپا با ايران به همراه يك كارمند در سفارت‌مان حضور دارند.» اينكه گشايش دفتر اتحاديه اروپا در تهران نيازمند طي مراحل قانوني و اداري است هم چندي پيش از سوي دكتر ظريف وزير امور خارجه كشور مطرح شد و اگر اين گشايش انجام شود، يعني «تعامل مجدد و تدريجي» اروپا و ايران در دوران پسابرجام. يعني افزايش سطح همكاري‌هاي اقتصادي و سياسي، اجتماعي و فرهنگي ايران با اين اتحاديه، مقابله با موج ايران هراسي‌اي كه برخي از كشورها عليه ايران به راه انداخته‌اند و از همه مهم‌تر جلب اعتماد شركت‌هاي اروپايي جهت سرمايه‌گذاري در ايران. در واقع حضور مستمر نمايندگان اتحاديه اروپا در ايران و مشاهده واقعيت‌هاي موجود در كشور به ترسيم ديدگاه منطقي و عقلاني و صد البته مثبتي خواهد انجاميد كه قطعا متفاوت از نگاه‌هاي ايران هراسانه‌اي است كه متاسفانه در سال‌هاي گذشته عليه ايران شكل گرفته بود. اين تعامل همچنين به جهانيان نشان مي‌دهد كه ايران اندك هراسي از تعامل و ارتباط با جهان ندارد و اگر اين تعاملات در چارچوب‌هاي قانوني و از پيش تعيين شده باشد با روي باز به استقبال آن خواهد رفت. در واقع ماهيت اين نگرش را بايد در دولت روحاني و رويكردهاي دستگاه ديپلماسي كشور در دولت يازدهم جست‌وجو كرد و قطعا ارتباط موثر و دوجانبه با كشورهاي اروپايي ارجحيت دارد به ارتباط با كشورهايي كه نام شان هم به سختي مي‌توان به خاطر آورد و در دولت قبل الي ماشاا... بودند. به هر روي به نظر مي‌رسد اين تعامل در آستانه قوت گرفتن است و طبق پيش بيني‌هاي خانم سفير براي شش ماه آينده ملاقات‌هايي در سطح مقام‌هاي اتحاديه اروپا از سفارت هلند در تهران كه فعلا ميزبان نمايندگان اتحاديه اروپاست، انجام خواهد شد و اميدواريم دفتر اتحاديه به زودي باز شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: