تدبیر24: بحث این نیست که آقای احمدینژاد در چه جایگاهی قرار دارد که صلاحیت نوشتن به باراک اوباما را داشته باشد، اما رئیس دولتهای نهم و دهم به خوبی میداند که قوه قضاییه در آمریکا مطلقاً تحت تأثیر سایر قوا نیست به عبارتی قوه قضاییه ایالات متحده آمریکا کاملاً مستقل است.
یک کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به نامه احمدینژاد به اوباما تصریح کرد: حتی اگر من و شما هم برای رئیس جمهوری آمریکا نامه بنویسیم اشکالی ندارد چراکه اقدام ما غیرقانونی نیست، اما با این تفاوت که اگر زیباکلام و شما نامهای برای آقای اوباما بنویسیم به ماها میگویند «جاسوس و فتنهگر» و انگهای اینچنینی به من و شما نسبت میدهند.
صادق زیباکلام، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با آنا درباره نامه محمود احمدینژاد به رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، اظهار کرد: بحث این نیست که آقای احمدینژاد در چه جایگاهی قرار دارد که صلاحیت نوشتن به باراک اوباما را داشته باشد، اما رئیس دولتهای نهم و دهم به خوبی میداند که قوه قضاییه در آمریکا مطلقاً تحت تأثیر سایر قوا نیست به عبارتی قوه قضاییه ایالات متحده آمریکا کاملاً مستقل است. ضمن اینکه مشاهده کردیم هفته گذشته دادگاه تجدیدنظر آمریکا چه رأیی را صادر کرد.
وی به رأی دادگاه تجدیدنظر آمریکا اشاره کرد و افزود: دادگاه اول (بدوی) رأی به مصادره اموال بنیاد علوی برای اخذ غرامت به قربانیان بمبگذاری بیروت داده بود، اما دادگاه تجدیدنظر صراحتاً خلاف آن رأی را داد زیرا برای دادگاه تجدیدنظر رابطه بنیاد علوی یا وابستگی آن با جمهوری اسلامی محرز و ثابت نشده بود.
این استاد دانشگاه در ادامه تأکید کرد: دادگاه تجدید نظر ایالات متحده آمریکا گفته بود «اسناد و مدارکی که بنیاد علوی به ما داده حکایت از خصوصی بودن این نهاد دارد پس وابسته به حکومت ایران نیست». بنابراین دادگاه تجدیدنظر رأی دادگاه اول (بدوی) را نقض کرد.
زیباکلام قوه قضاییه ایالات متحده آمریکا را کاملاً مستقل دانست و گفت: با توجه به ماهیت قوه قضاییه آمریکا، آقای اوباما چگونه میتواند درخواست احمدینژاد را اجرایی کند؟
او به هدف اصلی نامه رئیس دولتهای نهم و دهم به اوباما اشاره کرد و افزود: آقای احمدینژاد به خوبی میداند که قوه قضاییه آمریکا مستقل است و زیر نظر حکومت آن کشور نیست، اما برای اوباما نامه مینویسد؛ به این دلیل که احمدینژاد میخواهد از این دسته گلی که در دوران ریاست جمهوری خویش به آب داده است رفع تکلیف و مسئولیت کند.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: همه ما میدانیم که اگر بررسی و تحقیق کارشناسانهای درباره سرمایهگذاری دو میلیارد دلاری در آمریکا صورت میگرفت یا حقوقدانان و افراد با تجربه به رئیس دولت دهم میگفتند که «آقای احمدینژاد این کار را انجام نده» شاید چنین سرمایهگذاری در خاک آمریکا انجام نمیشد. البته آقای احمدینژاد کاملاً خودرأی و در تصمیمات مستبد بود و طبق نظر خودش همه امور را اداره میکرد. به عبارتی اگر باز هم همه هستی و تمام عالم به رئیس دولت دهم میگفتند «نه» احمدینژاد میگفت «آره» و همان کار را انجام میداد.
وی با تأکید بر اینکه «نوشتن نامه احمدینژاد به رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا فقط برای رفع مسئولیت از خود است»، گفت: احمدینژاد میخواهد بگوید «ای مردم ایران، من آن دو میلیارد را از بین نبردم» بلکه «آمریکا و اوباما» مقصر هستند.
زیباکلام به یکی دیگر از اهداف ارسال نامه به رئیسجمهوری آمریکا اشاره کرد و افزود: همه ما میدانیم که آقای احمدینژاد به هر طریقی قصد مطرح شدن در داخل کشور را دارد. احمدینژاد و حامیان وی، شبانهروز برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تلاش و تقلا میکنند، بنابراین وی از طریق سفرهای استانی، نامه نوشتن و ... قصد حضور در رسانهها را دارد که البته اقدامات وی نه تنها هیچ ضرری ندارد بلکه برای او منفعتهای زیادی نیز به همراه خواهد داشت.
این استاد دانشگاه در پایان به عدم واکنش مقامات داخلی به نامه احمدینژاد اشاره کرد و در این باره گفت: یک شهروند ایرانی مانند رئیس دولتهای نهم و دهم علاقه نامه نوشتن به باراک اوباما را داشته است و دلیلی هم ندارد که مقامات و مسئولان به وی واکنش یا اعتراضی نشان دهند. حتی اگر من و شما هم برای رئیس جمهوری آمریکا نامه بنویسیم اشکالی ندارد چراکه اقدام ما غیرقانونی نیست، اما با این تفاوت که اگر زیباکلام و شما نامهای برای آقای اوباما بنویسیم به ماها میگویند «جاسوس و فتنهگر» و انگهای اینچنینی به من و شما نسبت میدهند.