تدبیر۲۴: نشریه "فارین پالسی"با انتشار گزارشی اشاره کرده که روند فعالیت های هکرهای ایرانی علیه مخالفان سیاسی به خصوص در خارج از ایران رو به افزایش بوده است و آنان به طور فزاینده ای با استفاده از به گفته این نشریه ابزارهای جاسوسی سایبری به جمع آوری اطلاعات پرداخته اند.
به گزارش "سايت روزنو"،نشریه فارین پالسی با اشاره به مهارت های بالای هکرهای ایرانی در هک کردن و جمع آوری اطلاعات از مخالفان سیاسی به خصوص در خارج از کشور می نویسد:"شما این ایمیل را دریافت کرده که درباره اقامت دائم است. باید وضعیت اقامت خود را هر چه سریع تر مشخص کنید". این ایمیلی است که بعدازظهر 9 مارس سال 2016 میلادی به یک فعال سیاسی در خارج از ایران رسید آدرس هم از طرف دولت امریکا به نظر می رسید و به نشانی dhs.gov بود. ایمیل حاوی لینک هایی همراه با جند فرم بود و پس از آن از دانلود و پر کردن فرم توسط کاربر تشکر می کند و در نگاه اول به نظر می رسید که صرفا ایمیلی از سوی دولت امریکا و روال معمول مکاتبات اداری ان است. واقعیت اما این است که این ایمیل از سوی یک هکر که به احتمال زیاد در ایران بوده ارسال شده است. لینک مرتبط با فرم درخواستی نیز حاوی نرم افزار مخربی بود که کارش جمع آوری اطلاعات است".
این نشریه در ادامه می نویسد:"ایمیل های این گونه به شکل گسترده ای برای مخالفان سیاسی خارج از ایران فرستاده شده اند. البته مخالفان بالقوه داخلی نیز از این موضوع مصون نبوده اند. کارشناسان غربی می گویند که هکرهای ایرانی در این زمینه یعنی نصب نرم افزار های جاسوسی مهارت بالایی پیدا کرده اند و میلیون ها کاربر ایرانی را از طریق سرویس پیام گذاری شده تلگرام هدف قرار داده اند".
فارین پالسی در ادامه اشاره می کند که دقیقا مشخص نیست که چه تعداد رایانه با این اقدامات تجت تاثیر قرار گرفته اند اما اشاره می کند که اسناد موجود نشان می دهند که بیش از 200 مورد تلاش برای نقوذ در رایانه ها از نظر فنی وجود داشته اند و 236 رایانه در 27 کشور جهان از طریق بدافزارهای ارسالی آلوده شده اند. این نشریه می نویسد:"این آمار و ارقام قطعا بخش کوچکی از کل فعالیت های هکرهای ایرانی را تشکیل می دهند".
این نشریه در ادامه می نویسد:"این یافته ها نتیجه یک پروژه تحقیقاتی سه ساله است که توسط کلودیو گوارنیری از متخصصان عفو بین الملل و کالین اندرسن کارشناس مستقل امور امنیتی انجام شده است. آنان نتیجه گزارش خود را برای نخستین بار در کنفرانس امنیتی هفته گذشته در لاس وگاس مطرح کردند و انگشت اتهام را مستقیما به سوی تهران گرفتند ومدعی شدند که نهادهایی خاص در ایران مسئول این اقدامات بوده اند. آنان ادعا کرده اند که حتی پس از توافق هسته ای نیز ایران به این رویه ادامه داده است و مدعي شده این کار به احتمال زیاد از سوی نهادهای محافظه کاری انجام می شود که مخالف بهبود روابط تهران و واشنگتن هستند.
این نشریه امریکایی در ادامه می نویسد:"کار بسیار اسان است بدافزاری در قالب نرم افزار و حتی یک فرم ساده درخواستی فرستاده می شود و یک کلیک ساده بر روی آن فایل یا لینک به ظاهر بی خطر سبب می شود تا نرم افزار به آرامی دانلود شده و برقراری تماس با هکر آغاز شود".
این نشریه اشاره کرده که این دو نفر مدعی شده اند که هک فعالان ایرانی در امریکا در ماه مارس 2016 میلادی توسط یک گروه هکری به نام سیما انجام شده است که نرم افزارهای مخربی را ارسال کرده است. این نشریه مدعی است که این اقدامات محدود به اهداف ایرانی نبوده است و شخصیت های مهم خارجی را نیز در بر می گیرد و در این باره می نویسد:"این گروه ایمیلی را به "پیتر بوکارت" یکی از مقام های ارشد در دیده بان حقوق بشر نیز فرستاده است او در حوزه مسائل سیاست خارجی می نویسد و اسناد زیادی در اختیار دارد".
این نشریه اشاره می کند که در یکی دیگر از موارد مرتبط هکرهای ایرانی به وب سایت دانشگاه ناوارا در اسپانیا حمله کرده اند و انان مدعی شده اند که برای یک نشست حقوق بشری از اعضای دانشگاه دعوت بعمل آورده اند اما پس از دانلود فایل پی دی اف اطلاعات را از فرد دانلود کننده می ربودند. این نشریه مدعی است که در یک نمونه دیگر شرکت امنیت سایبری "پالو آلتو" دریافت که هکرهایی از ایران با اسم "infy" کارمندان شبکه خبری فارسی بی بی سی را هدف حمله قرار داده بودند. اندرسون و گوارنیری می گویند که آنان روزنامه نگاران صدای امریکا و ایمیل های شان را نیز با ارسال بدافزار هدف حمله قرار داده بودند.
فارین پالسی در ادامه اشاره می کند که فعالیت Infy محدود به کارمندان بی بی سی نبوده و گروه های تروریستی از جمله سایت مرتبط با جندالله را نیز هدف حمله قرار داده است و هدفش نصب نرم افزار جاسوسی بر روی وبلاگی بوده که بازدیدکنندگان اخبار مرتبط با اقدامات آن گروه را مشاهده می کنند.