ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۲

نسل کشی مسلمانان در بوسنی

رسانه‎های خبری از کشف بزرگترین قبر دسته جمعی مسلمانانی که به وسیله سربازان صرب و در جریان پاکسازی قومی مسلمانان بوسنی به قتل رسیدند، خبر دادند.
به گزارش تدبیر24 به نقل از رسا، دو دهه پس از آن که سربازان صرب هزاران نفر از مسلمانان بوسنیایی را قتل عام کرده و به پاکسازی قومی مسلمانان پرداختند یک قبر دسته جمعی که گفته می شود بزرگترین قبر دسته جمعی کشف شده از دهه 1990 به این سو است در یکی از مناطق بوسنی کشف شد.
 
این گور دسته جمعی در روستای "توماسیکا" واقع در شمال غربی بوسنی و در منطقه ای واقع شده است که مسلمانان و کروات ها پس از تعقیب خانه به خانه توسط نظامیان صرب به قتل رسیدند.   
 
گلوله های پیدا شده در قبر نشان می دهد که برخی از مسلمانان در همان محل به قتل رسیده اند.
 
قبر دسته جمعی مسلمانان در روستای توماسیکا بیش از 5 هزار متر مربع وسعت داشته و در عمق 10 متری زیر زمین قرار داشته است.
 
شهر پریجدور در بوسنی مکانی است که سربازان صرب ارتدوکس مذهب جنایات جنگی زیادی علیه مسلمانان بوسنیایی و کروات های کاتولیک مذهب در آن مرتکب شدند.
 
اطراف این شهر سه اردوگاه کار اجباری از سوی مقامات صرب ایجاد شده بود و بسیاری از قربانیان در این اردوگاه ها جان خود را از دست دادند.
 
مقامات احتمال می دهند که جسد حدود 1200 نفر مسلمانی که در منطقه اطراف شهر پریجدور مفقود شده اند در قبر دسته جمعی یافت شده در روستای توماسیکا یافت شود.
 
تا پیش از این، کارشناسان گمان می کردند که قبر دسته جمعی مسلمانان در شهر سربرنیتسا که 629 جنازه را در خود جای داده بود بزرگترین قبر دسته جمعی مسلمانان بوسنیایی است.
 
سربرنیتسا یک منطقه مسلمان نشین و تحت حمایت سازمان ملل بود که در ماه جولای سال 1995 میلادی مورد حمله نیروهای صرب به رهبری راتکو ملادیچ قرار گرفت و مسلمانان بسیاری در آن کشته شدند.
 
در طول جنگ بوسنی که بین سال های 1992 تا 1995 میلادی به به وقوع پیوست بیش از 8 هزار مرد و پسر جوان مسلمان در بوسنی به وسیله نیروهای صرب به طرز بی رحمانه ای به قتل رسیدند.
 
کشف قبر دسته جمعی جدید مسلمانان بوسنی با آن که یادآور خاطرات تلخ دوران جنگ است اما امید برخی خانواده ها را برای یافتن اجساد بستگان مفقود شده خود زنده کرده است.
 
مدعیان دروغین حقوق بشر و دموکراسی در طول نسل کشی مسلمانان در بوسنی هیچ واکنش جدی از خود نشان نداده و جوامع بین المللی نظیر سازمان ملل نیز با سکوت خود، راه را برای کشتار هر چه بیشتر مسلمانان هموار کردند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: