تدبیر24: انباشت دارو در خانه ها یکی از معضلاتی است که در کشور وجود دارد و افراد به دلیل این مسئله داروها را در کنار زباله های دیگر قرار داده و این مسئله عوارض زیست محیطی فراوانی را به همراه خواهد داشت.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: انباشت دارو در خانه ها یکی از معضلاتی است که در کشور وجود دارد و افراد به دلیل این مسئله داروها را در کنار زباله های دیگر قرار داده و این مسئله عوارض زیست محیطی فراوانی را به همراه خواهد داشت.
دکتر فرشاد هاشمیان روز شنبه در نشست خبری پانزدهمین همایش سالیانه داروسازان ایران با اشاره به وضعیت درمان در کشور افزود: وضعیت درمان و ارائه خدمات کنونی در کشور خوب است. ایران از لحاظ درمانی در منطقه و حتی کشورهای دنیا گاهی سرآمد جهان است.
وی در باره محورهای پانزدهمین همایش سالانه داروسازان اظهار کرد: گاهی بهترین جراحی ها در کشور انجام می گیرد اما به دلیل عدم کنترل درد، افراد رضایت لازم را از جراحی نخواهند داشت.مشکل کنترل درد در سه حیطه بعد از جراحی، بیماران مبتلا به سرطان های بدخیم و دردهای حاد پیش بیمارستانی مثلاً در تصادفات است که تمامی این مشکلات در پانزدهمین همایش سالانه داروسازان مدنظر قرار دارد.
در ادامه نشست دکتر سید حمید خوئی نایب رئیس دوم شورای عالی نظام پزشکی گفت: راه اندازی داروخانه های گیاهی فقط باری بر دوش نظام سلامت گذاشته و عرضه خدمات دارویی را دچار اختلال می کند.
وی اضافه کرد : درمورد راه اندازی داروخانه های طب سنتی همه نهادها و انجمن های مرتبط با داروسازی به طور کلی مخالفت کردند سازمان نظام پزشکی نیز موافق این مساله نیست.
خوئی اضافه کرد: برخی از مدافعان این طرح می گویند که علت مخالفت با راه اندازی داروخانه های طب سنتی در واقع مخالفت با کل علم طب سنتی است این در حالی بوده که طب سنتی ارزشمند است و مخالفت با داروخانه گیاهی به معنای مخالف با طب سنتی نیست.
نایب رئیس دوم شورای عالی نظام پزشکی ادامه داد: به نظر ما نگاه درست در این زمینه این بوده که شاخص های طب سنتی را در طب مدرن جاری کنیم نه اینکه این فضاها را از هم جدا کرد، همچنین لازم است ادبیات طب سنتی با طب مدرن همسو شده و هیچ جای قانون عنوان نشده است که داروساز فقط داروی مدرن را می شناسد.
خوئی با تاکید بر اینکه جداسازی داروخانه های گیاهی و مدرن یک مفهوم من درآوردی و بدون مطالعه است گفت: داروخانه های کنونی 4 تا 5 هزار دارو را به مردم ارایه می دهد ولی با این وجود داری اقتصاد فشل و ناکارآمد بوده لذا مطمئن باشید که با راه اندازی داروخانه گیاهی مسئولان آن داروخانه ها به دولت فشار خواهند آورد که اقتصاد ما نمی چرخد.
وی اضافه کرد: داروخانه های گیاهی پس از مدتی در آستانه ورشکستگی قرارگرفته و تمایل به ارائه داروی مدرن خواهند داشت لذا راهکار درست برگزاری دوره های آموزشی برای دانش پزشک و داروساز در حوزه داروهای گیاهی است.
عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی تهران گفت: اگر قرار باشد 200 داروخانه گیاهی در کشور راه اندازی شود حدود 20 هزار پزشک طب سنتی باید در این زمینه فعالیت کنند، گفت: ولی این تعداد پزشک طب سنتی وجود ندارد همچنین برخی از مراکز طب سنتی خودشان داروکده داشته و اینکه داروخانه گیاهی به سطح شهر بیاید تنها یک بار روی دوش نظام سلامت می گذارد.
وی به راه اندازی داروخانه های گیاهی در عرضه خدمات دارویی اختلال ایجاد می کند گفت: وزارت بهداشت باید با سازمان نظام پزشکی در این زمینه مشورت می کرد و این اقدام انجام نگرفت و ما تنها از طریق رسانه ها متوجه مساله شدیم.
سید علی سبحانیان، دبیر اجرایی پانزدهمین همایش سالیانه داروسازان ایران نیز گفت :در این همایش 60 شرکت داخلی و خارجی آخرین دستاوردهای دارویی و پزشکی خود را عرضه می کنند و مدیریت درد از جمله محورهای اصلی این همایش است.
وی ادامه داد:دراین همایش هزار و 800 داروساز برای شرکت در این همایش ثبت نام کرده و در کلاس های حاشیه ای حضور پیدا می کنند.
سبحانیان افزود : پرسش و پاسخ در حاشیه همایش برگزار شده تا ارتقای اطلاع علمی داروسازان را در راستای کمک به بیماران شاهد باشیم. همچنین نمایشگاه آخرین آورده های دارویی پزشکی و خدماتی شرکت های داخلی و خارجی در حاشیه همایش برگزار می شود.
پانزدهمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان ایران از 3 تا 5 شهریور در سالن همایش های رازی برگزار می شود.