ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۶۷۸۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۷

13 آبان و حفظ اصول

رئیس‌جمهورمحترم که خودشان فردی انقلابی، باسابقه و متدین هستند بارها در بیاناتشان بر اصول سیاست خارجی و بر خطوط قرمز نظام به طور صریح تاکید کردند. ایشان ...
تدبیر24: به لحاظ تئوریک موفقیت هر کشور در عرصه سیاست خارجی به اجماع داخلی آن برای دستیابی به منافع ملی بستگی دارد. اگر چندصدایی در مدیریت داخلی کشورها مفید و موثر است، در عرصه سیاست خارجی تک‌صدایی مفید است و باید همه جریانات، گروه‌ها و احزاب با یک موضع و با یک صدا در عرصه بین‌المللی حضور پیدا کنند. این مورد به لحاظ تئوریک در سیاست خارجی اثبات شده است. تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران به تعبیر مقام معظم رهبری با یک دیپلماسی فعال وارد عرصه بین‌المللی شد تا بتواند گره‌هایی را که اغلب آنها را معاندین و دشمنان ملت ما به وجود می‌آورند، باز کند. رئیس‌جمهورمحترم که خودشان فردی انقلابی، باسابقه و متدین هستند بارها در بیاناتشان بر اصول سیاست خارجی و بر خطوط قرمز نظام به طور صریح تاکید کردند. ایشان اعلام کرده‌اند که از منافع ملی و اصول سیاست خارجی نظام هرگز عقب‌نشینی نخواهند کرد. رئیس‌جمهور محترم مانند یک انقلابی وارد عرصه شدند. وزیر امور خارجه همانطور که در مذاکره‌ای که با وزیر خارجه آمریکا داشتند و اکنون متن مذاکرات در اختیار کمیسیون امنیت ملی مجلس است نشان داده که محکم روی خطوط قرمز نظام و اصول سیاست خارجی ایستاده است. به همین خاطر نیاز است که تمام فعالان سیاسی کشور با هم در عرصه سیاست خارجی همصدا شوند و از مذاکره‌کنندگان کشور و از سیاست خارجی دولت یازدهم حمایت کنند تا نمایندگان ایران بتوانند، یکصدا و با یک موضع واحد در عرصه بین‌المللی حضور پیدا کند. در مورد راهپیمایی روز جهانی مبارزه با استکبار یعنی 13آبان هم یک نکته باید گفته شود و آن اینکه شعار مرگ بر آمریکا و مقابله با استکبار جهانی شعار اصولی نظام جمهوری اسلامی ایران است و تیم دیپلماسی دولت یازدهم هم با این شعار همراه است. باید ادعا کرد دیپلمات‌های ایران هیچ‌گاه با این شعار مخالفتی نداشته‌اند. باید گفت که دوستان آمریکا و کشورهای اروپایی اکنون به نکته‌ای رسیده‌اند که ایران در 34سال پیش در مورد سفارت آمریکا به درستی استفاده می‌کرد. سفارت آمریکا کانون جاسوسی و توطئه حتی در کشورهای دوست آمریکاست. انقلابیون ایران 34سال قبل بر این نکته و این فعالیت‌ها تاکید می‌کردند و همان موقع بود که جوانان انقلابی سفارت آمریکا را «لانه جاسوسی» نامیدند. باید دانست که مقابله با استکبار جهانی و شعار «مرگ بر آمریکا» از اصول انقلاب اسلامی ایران است اما در دستیابی به هدف‌های عالی نظام نباید اقداماتی را انجام دهیم که به دستیابی ما به منافع ملی کشورمان لطمه وارد کند. مثلا در قضیه سفارت انگلیس حرکتی انجام شد که به ضرر ایران در عرصه بین‌المللی تمام شد. در واقع می‌توان اذعان کرد که تصرف سفارت انگلستان و برخی دیگر از اقدامات نسنجیده بود که در نهایت به منافع ملی کشور لطمه وارد کرد. بنابراین مردم ایران باید در روز 13آبان و مناسبت‌های پیش رو به‌گونه‌ای حرکت کنند که خدای نا کرده راه افراط و تفریط نپیمایند و در عین حال که اصول نظام را حفظ و حتی ذره‌ای از این اصول کوتاه نمی‌آیند سعی کنند اقداماتی را انجام ندهند که مورد سوءاستفاده رسانه‌ها و کشورهای معاند قرار بگیرند و آن سوژه‌ها را به عنوان اتهام به ملت ایران مطرح کنند و درنهایت بدخواهان نظام برای دیپلماسی دولت یازدهم مشکل ایجاد کنند.
* سخنگوی کمیسیون امنیت ملی
سیدحسین نقوی حسینی

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: