ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۷۹۲۸
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۰

ترافيك ديپلماتيك در پاستور!

 تدبیر24: سفيران جديد ايران در آلباني، مجارستان، جمهوري آذربايجان، قرقيزستان، اكوادور، مكزيك و موريتاني قبل از عزيمت به محل ماموريت خود، روز يكشنبه با رئيس‌جمهور ديدار و گفت‌وگو كردند. حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني در اين ديدار، ضمن آرزوي موفقيت براي سفراي جمهوري اسلامي ايران در كشورهاي محل ماموريت خود، بر تلاش و اهتمام آنان در راستاي توسعه، تقويت و تحكيم روابط و مناسبات همه‌جانبه ايران با ديگر كشورها تاكيد كرد. همچنين رئيس‌جمهور در ديدار سفير جديد استراليا در تهران، دوره پسابرجام و لغو تحريم‌هاي ظالمانه عليه ايران اسلامي را فرصتي جديد براي توسعه و تعميق همكاري‌هاي تهران - كانبرا برشمرد و اظهارداشت كه دو كشور بايد هر چه بيشتر از اين فرصت در راستاي منافع دو ملت و اهداف مشترك بهره گيرند. حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني گفت: دو كشور با وجود داشتن روابط سياسي دوستانه، تاكنون نتوانسته‌اند به خوبي از امكانات و توانمندي‌هاي مشترك در حوزه‌هاي اقتصادي استفاده كنند. رئيس‌جمهور در ادامه با اشاره به گزارش‌هاي نگران‌كننده درباره وضعيت پناهجويان در استراليا گفت: اميدواريم استراليا نسبت به پناهجويان در چارچوب قوانين و مقررات بين‌المللي رفتار كند و اين موضوع از نظر انساني براي همه ما حائز اهميت است. روحاني با تاكيد بر ضرورت مبارزه با تروريسم با توجه به شرايط كنوني منطقه و جهان تصريح كرد: تروريسم يك معضل جهاني است و مبارزه و ريشه‌كن كردن اين معضل نيز در گرو يك همكاري جمعي و بين‌المللي است.
تاكيد بر مبارزه با تروريسم
روحاني هنگام دريافت استوارنامه «آصف علي‌خان دوراني» سفير جديد پاكستان اجراي سريع‌تر توافقنامه‌هاي امضا شده ميان دو كشور را براي توسعه و تعميق همكاري‌هاي اقتصادي ضروري برشمرد. رئيس‌جمهور با اشاره به فعاليت گروه‌هاي تروريستي كه به هيچ يك از موازين اسلامي، اخلاقي و انساني تعهدي ندارند؛ بر اهميت همكاري‌هاي مشترك براي تامين امنيت مرزها و منطقه تاكيد كرد و گفت: مبارزه با گروه‌هاي تروريستي كار آساني نيست و استنباط ما اين است كه اراده و قدرت لازم در ارتش و نيروهاي نظامي پاكستان براي مبارزه با تروريست‌ها وجود دارد. روحاني همچنين توسعه روابط فرهنگي دو كشور را خاطرنشان ساخت و اظهار داشت: ايران و پاكستان داراي فرهنگ مشترك هستند و بايد در زمينه مسائل فرهنگي، دانشگاهي، علمي و همچنين كرسي‌هاي زبان فارسي با يكديگر مشاركت بيشتري داشته باشند. رئيس‌جمهور همچنين در ديدار «يوري لازارچيك» سفير جديد بلاروس با اشاره به ضرورت گسترش روابط و تعاملات همه‌جانبه ميان دو كشور به ويژه در زمينه‌هاي سياسي، اقتصادي و تجاري گفت: بايد با برنامه‌ريزي براي حل و فصل هر گونه موانع احتمالي در مسير گسترش روابط اقتصادي دو كشور، اقدام كنيم. روحاني با اشاره به تصميم روساي جمهور ايران و بلاروس در حاشيه اجلاس اوفا مبني بر تدوين نقشه راهي براي توسعه همكاري‌هاي دوجانبه از سوي مسئولان كميسيون مشترك همكاري‌هاي دو كشور اظهار داشت: اكنون كه اين نقشه راه تهيه شده و به امضای مسئولان دو كشور رسيده بايد دو طرف در راستاي اجرايي و عملياتي كردن تفاهمات تلاش كنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: