ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۷۹۳۲
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۲

تصمیم درست دولت فراموش نشود

این که تولید نفت به حدود ۳ میلیون و ۸۵۰ بشکه در روز رسیده است، حاکی از تلطیف فضای جهانی در رابطه با ایران است.
   تدبیر24: علی بیگدلی-این که گفته می‌شود دولت حسن روحانی همه تخم مرغ هایش را در سبد سیاست خارجی گذاشته است، باید اذعان داشت که کار درستی انجام شده است. همین چند سال پیش بود که به دلیل سیاست‌های نادرست دولت گذشته درب بازارهای جهانی و محافل سیاسی به روی ما بسته شده بود و به خاطر عدم رعایت موازین بین‌المللی از سوی آن دولت، هیچکس خواهان برقراری مناسبات سیاسی و تجاری با ایران نبود و در برهه‌ای که ارتباطات بین‌المللی نقش مهمی در پیشرفت و تعالی کشور ایفا می‌کنند، ایران به مثابه جزیره‌ای منزوی شده بود و با قیمت سخاوتمندانه نفتی که به فروش می‌رسید روزگار می‌گذراندیم. دولت روحانی و رویکرد سیاست خارجی اش در وهله اول حالت انزوا و انقباض را به حالت انبساط بدل کرد و آن چهره عبوس که در ذهن جهان تصویرسازی شده بود، به چهره‌ای خندان بدل گشت. درست است که بگوییم برجام بزرگ ترین دستاورد دولت یاردهم است؛ چرا که کشور را از انزوا درآورد، ایران را نماد مذاکره و مصالحه به جهان معرفی کرد و تنش‌های جهانی و منطقه‌ای علیه ایران را تا حدودی کاهش داد. یادمان هست که با حصول توافق برجام بسیاری از هیات‌های بلندپایه از کشورهای اروپایی در راستای انعقاد قراردادهای تجاری و سرمایه گذاری به ایران آمدند تا عصر جدیدی از روابط و تعامل با ایران را رقم بزنند. اگر امروزه شاهدیم که نتایج مثبت برجام حاصل نشده است، یکی از دلایل آن علاوه بر بدعهدی آمریکا، کارشکنی عده‌ای است که خود را دلواپس نامیدند و با ایجاد تشویش، رغبت سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به بازارهای ایران را از میان بردند و در این راه دولت آمریکا با عدم صدور اجازه به شبکه‌های بانکی در نقل و انتقالات ارز، کمک کرد تا با توان بیشتری برجام را بکوبند. این که تولید نفت به حدود ۳ میلیون و ۸۵۰ بشکه در روز رسیده است، حاکی از تلطیف فضای جهانی در رابطه با ایران است. کسانی که اقتصاد را مستقل از سیاست و مستقل از مناسبات جهانی می‌دانند سخت در اشتباهند. تا زمانی که سیاست خارجی اصلاح نشود و ادبیات جدیدی در مناسبات جهانی جایگزین ادبیات قدیم نگردد، گشایشی در اقتصاد بروز پیدا نمی کند و تا زمانی که شرایط برای سرمایه‌گذاری خارجی در کشور فراهم نشود، تکان‌های سازنده‌ای دراقتصاد حاصل نخواهد شد. نباید اجازه داد دستاوردهای دولت روحانی زیر سوال برود و با هجمه به آن خدمات اش را منکر شوند. گذاشتن تخم‌مرغ‌ها در سبد سیاست خارجی تصمیم درست دولت بوده و این همان موضوعی است که نباید فراموش کرد.
* تحلیلگر مسائل بین الملل
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: