تدبیر24 زمانی که محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت روحانی اعلام کرد که خدمات مستر کارت به ایران آمده برخي رسانه ها به سرعت این موضوع را تکذیب کردند و آن را نشانه ای از تعبیر نادرست دانستند اگرچه یکی از افراد نزدیک به مستر کارت اعلام کرده که آن شرکت آماده خدمات رسانی در ایران و ارائه کارت های اعتباری است.
به گزارش "سايت روزنو"، "المانیتور" با اشاره به جنجال اخیر ایحاد شده بر سر صدور کارت اعتباری بین المللی در ایران می نویسد:"پیش از توافق هسته ای جولای 2015 میلادی، اکثر بانک ها و نهادهای مالی جهان در مورد مواجهه با جریمه های احتمالی دولت امریکا به دلیل ارتباط و معاملات مالی با افراد و نهادهای مرتبط با دولت ایران نگران بودند این روزها اما اخبار بانک ها و نهادهای مالی و همکاری آنان با ایران دیگر آن چنان حساسیت برانگیز نیست.
با این حال، اظهارات اخیر وزیری ایرانی درباره ارائه خدمات مستر کارت به ایرانیان است که باعث ایجاد جنجالی تازه شده است. در تاریخ 13 آگوست چند رسانه ایرانی به نقل از محمود واعظی اشاره کردند که شرکت پست ایران قراردادی را با یک شرکت خارجی برای ارائه خدمات مستر کارت به ایرانیان برای اولین بار امضا کرده است. کارت های اعتباری در بیش از 210 کشور جهان پذیرفته شده است و مستر کارت در ان کشورها به عنوان کارتی معتبر شناخته می شود. این خبر بلافاصله به تیتر مهم خبرگزاری های سراسر جهان تبدیل شد اما شک و تردیدهایی در مورد صحت آن وجود داشت. مستر کارت بلافاصله هرگونه فعالیت و همکاری ای با ایران را تکذیب کرد. این شرکت با انتشار بیانیه ای نوشت:"مستر کارت هیچ گونه فعالیتی با ایران ندارد چرا که هنوز هم تحریم های امریکا علیه شرکت های امریکایی پابرجاست".
المایتور در ادامه می نویسد:"اگرچه این گزارش از سوی وزیر ایرانی اعلام و پس از آن همکاری با مستر کارت که توسط رسانه های ایرانی مورد حدس و گمانه زنی قرار گرفته بود تکذیب شد اما واعظی تلاش کرد تا روشن کند درباره آن چه که او گفته سوء تفاهمی صورت گرفته است.
او در این باره در 21 آگوست گفت:"آن چه ما اعلام کردیم رفع تحریم ها و آغاز دور تازه ای از همکاری های بین المللی در حوزه های مختلف ارتباطات بود و با توجه به این فرصت ایجاد شده شرکت پست ایران قراردادی را به یک شرکت واسطه امضا کرده است که کارت های اعتباری بین المللی را به ایرانیان عرضه می کند. در آن زمان ما به هیچ وجه اشاره ای به مستر کارت نکردیم اما خروجی برخی از رسانه ها اعلام کردند که قرار است خدمات مستر کارت ارائه شود".
براساس اظهارات مقام های ایرانی به نظر می رسد که شرکت ثبت شده در مالزی "ویژن کارت" کارت های اعتباری رسمی را صادر می کند. طبق خبر نوشته شده در سایت آن شرکت نماینده رسمی "ترنس فارکس" ارائه دهنده خدمات مستر کارت در ایران است.
المانیتور در ادامه اشاره می کند که ویژن کارت آماده اشاره کارت های اعتباری با عنوان "ویژن کارت" در همکاری با شرکت پست ایران است و می تواند کارت های اعتباری و قابل شارژ تا سقف 50 هزار دلار را صادر کند. "حامد ذوالفقاری" مدیر اجرایی ویژن کارت به ایرنا گفته است که کارفرمای این طرح یک شرکت خصوصی مالزیایی است که پس از لغو تحریم ها وارد بازار مالی ایران شده است و تمام مجوزهای حقوقی و قانونی ضروری را از مقام های ایرانی دریافت کرده است.
این سایت در ادامه می نویسد:"علیرغم لغو تحریم های وضع شده علیه ایران پس از حصول توافق هسته ای بانک های اصلی اروپایی نگرانی زیادی از مواجهه با تحریم های احتمالی امریکا دارند و به همین دلیل درباره همکاری مالی با ایران محتاطانه رفتار می کنند. آنان هنوز هم با محدودیت های امریکا درباره معامله با ایران مواجه هستند. هنوز هم دسترسی ایران به دلار برای معاملات مالی از سوی امريکا ممنوع است. علیرغم آن که چندین مقام امریکایی و اروپایی درصدد اطمینان دهی به بانک های اروپایی درباره قانونی بودن ازسرگیری همکاری های مالی با ایران بوده اند تفریبا تمام بانک های بزرگ جهانی هنوز هم از معامله با ایران خودداری می کنند. این در حالیست که بسیاری از ایرانیان نیازمند دسترسی به نظام مالی جهانی هستند اما تحت رژیم تحریم های کنونی این امر میسر نیست.
این سایت در ادامه می نویسد:"چندین شرکت هستند که به مشتریان ایرانی خدمات ویزا و مستر کارت را در سال های گذشته ارائه داده اند. این شرکت ها به نام فرد مشتری کارت را صادر کرده اند. حتی خرید کارت های اعتباری از کشورهایی چون امارت و گرجستان با نرخ بالاتر و هزینه های خدمات بیش تر نیز امری مرسوم بوده است.
المانیور در ادامه این گزارش با مدیر اجرایی یکی از شرکت های مستقر در تهران که به طور متناوب به خارج از ایران سفر می کند صحبت کرده است. او که نخواسته نامش فاش شود می گوید:"من درباره ارائه خدمات در ایران امیدواری زیادی دارم برای اولین بار است که ما می توانیم کارت اعتباری بین المللی را به طور واقعی صادر کرده و از سوی دولت مورد پذیرش قرار گرفته است. پیش از این ما اين خدمات را از شرکت های غیر قابل اعتماد دریافت می کردیم و همواره خطر از دست رفتن پول شما یا شارژ بیش از حد کارت وجود داشت".
این سایت در ادامه می نویسد:"علیرغم چالش های موجود در مسیر دسترسی به نهادهای مالی غربی بانک مرکزی ایران گزارش داده که در حال رایزنی با مقام های ویزا و مستر کارت برای امکان پذیری دسترسی ایرانیان به خدمات کارت های اعتباری بوده است. به گزارش روزنو،این سایت می نویسد:"ایران هم چنین اقداماتی را برای دریافت خدمات این کارت ها توسط بانک های اسیایی انجام داده است تا محدودیت های جلوگیری از ورود شرکت های اپراتور جهانی پرداخت الکترویکی به ایران از میان برداشته شوند. برای مثال، شرکتی ترک ارائه دهنده خدمات کارت اعتباری مانند لیزیکو در تفاهم نامه ای امضا شده با ایران در فوریه گذشته به ارائه خدمات پرداخته است. هم چنین سایر شرکت های بین المللی چون "جاپان کردیت بورئو" و "چاینا یونین پی" نیز خدمات مشابه را ارائه می کنند.
این سایت در پایان می نویسد:"علیرغم تکذیب خبر از سوی واعظی شرکت پست ایران پذیره نویسی برای ارائه کارت های اعتباری را در دفاتر منتخب خود در تهران و 170 نمایندگی دیگر در سراسر ایران از اواخر ماه سپامبر آغاز خواهد کرد.