ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۶۸۲۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۵

واکنش وزارت علوم به «تک‌جنسیتی شدن دانشگاه‌ها»

  تدبیر24: سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزرات علوم، در واکنش به نقل قول منتسب به وی مبنی بر اینکه قرار است دانشگاه‌ها را تک جنسیتی کنیم، گفت:‌ هفته گذشته دیداری با مراجع تقلید در قم داشتیم، درباره بحث‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و علمی گفت‌وگو کردیم، اما در مورد تک‌جنسیتی کردن دانشگاه‌ها اظهار نظری نکردم. بنابراین اینکه گفته شده قرار است دانشگاه‌ها را تک جنسیتی کنیم، صحت ندارد؛ از نگاه ما حضور زنان در دانشگاه‌ها یکی از نشانه‌های موفقیت نظام جمهوری اسلامی ايران است و پس از انقلاب همواره حضور زنان در دانشگاه‌ها رو به رشد بوده است.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه برخورد غیرطبیعی و غیرعلمی در ارتباط با مساله حضور زنان در دانشگاه‌ها مورد تایید نیست، افزود: سیاست وزارت علوم بر عدالت و رویکرد علمی به بحث‌های آموزشی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی است؛ ما معتقدیم هم بانوان و هم آقایان حضورشان در دانشگاه‌ها مغتنم است و طبعا باید زمینه‌ای ایجاد شود که حداکثر بهره‌وری و امکانات لازم برای شکوفایی استعداد موجود در عرصه علمی فراهم شود.
 
وی با بیان این مطلب که نگاه‌های کلیشه‌ای و سطحی به این مسائل از نظر ما مورد قبول نیست، افزود: چیزی که از قول من نقل شده، مبتنی بر یک بی‌دقتی و اشتباه رسانه‌ای بوده است و در دیدار با مراجع بحثی که داشتیم، استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی بود، در این دوره برخی از علمای مراجع، در مورد فضای مجازی بحث‌های خوبی داشتند و ما هم تاکید داشتیم از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باید استفاده شایسته‌ای شود و به عنوان یک ابزار رسانه‌ای جدید باید زمینه استفاده حداکثری از آن فراهم شود؛ همانطور که در مسائل اجتماعی و شهری ممکن است آسیب‌هایی وجود داشته باشد، در حوزه رسانه‌ای و فضای مجازی ممکن است آسیب‌هایی را به همراه داشته باشد.
 
هاشمی همچنین در واکنش به هجمه برخی رسانه‌ها به وزارت علوم گفت:‌ سال آخر دولت است و شاهد هستیم هجمه‌های رسانه‌ای در حوزه وزارت علوم در حال افزایش است. علاوه بر هجمه‌ها، شاهد بی‌دقتی و بی‌صداقتی در نقل اخبار مشاهده می‌شود. اخیرا هم درمورد فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها از قول من سخنان اشتباهی نقل شده بود. آن چیزی که در دانشگاه‌ها مدنظر ما بود، قانون‌مندی و زمینه جلب مشارکت و حضور سلایق مختلف در دانشگاه‌هاست و هر چیزی که غیر از این نقل شده یا مبتنی بر بی‌دقتی بوده یا به دلیل بی‌صداقتی است و من متاسفم که موارد بی‌صداقتی و بی‌دقتی بیشتر می‌بینیم و بخشی از اینها معطوف به وزارت علوم بوده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: