تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۶۸۳
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۷
اکبر ترکان در گفت‌وگو با آرمان:

افراطیون بدانند اعتدالگرایان رای آوردند

بالاخره انتظارها به پایان رسید. مراسم تحلیف واعلام کابینه برای اخذ رای اعتماد دولت اعتدال وامید نزدیک ونزدیک تر شده است. گمانه‌زنی‌های متعددی برای اینکه چه کسانی در کابینه دکتر روحانی حضورخواهند داشت و چه کسانی به مراسم تحلیف روحانی خواهند آمد، در رسانه‌ها منتشر می‌شود اما اینها فقط گمانه‌زنی است. هیچ کس به‌اندازه ژنرال‌های روحانی به او نزدیک نیستند و هیچ کس بهتر از آنها نمی‌داند همراهان دولت امید چه کسانی خواهند بود. تحلیل آنها به واقعیت نزدیک‌تر و آنها آشناتر به روحیات دکترحسن روحانی هستند. ژنرال‌های روحانی می‌دانند که او تسلیم سر مقاله‌های تند برخی رسانه‌ها و شاخه و شانه کشیدن‌های اقلیت تندرو نمی‌شود. یکی از این ژنرال‌ها، مهندس ترکان است. ترکان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دولت اول سازندگی و وزیر راه در دولت دوم بود. ترکان از اول تیر ۱۳۶۰ تا ۴ مرداد ۱۳۶۱ استاندار ایلام و از ۱۵ تیر ۱۳۶۲ تا ۱۴ بهمن ۱۳۶۳استاندار هرمزگان بوده‌است. مهندس ترکان در کابینه اول محمود احمدی‌نژاد به مدت ۴ سال معاونت وزارت نفت را بر عهده داشت که سرانجام در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ از کار برکنار شد. همچنین، وی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ به عنوان قائم مقام و معاون ستاد انتخاباتی حسن روحانی شروع به فعالیت کرده است. با وی گفت‌وگویی در زمینه ترکیب کابینه وحضور مهمانان در مراسم تحلیف انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

برخی از اشخاص در رسانه‌های خود اقدام به انتشار مطالبی در مورد کابینه می‌کنند واز نمایندگان مجلس می‌خواهند تا اعضای کابینه را رد صلاحیت کنند. آیا آقای روحانی تحت تاثیر این فضا سازی‌ها و فشارهای رسانه‌ای قرار گرفته است؟

خیر؛ من کاملا در جریان شکل‌گیری کابینه دکتر روحانی هستم، ایشان به تمام آرمان‌ها وگفتمان‌هایی که در انتخابات مطرح کرد وفادار مانده است و با انتخاب چهره‌هایی معتدل و متخصص نشان داده که به آرمان‌ها و وعده‌هایی که در جریان مبارزات انتخاباتی مطرح کرده، وفادار است. آقای روحانی کوشش کرده از چهره‌هایی متخصص ومعتدل برای پست‌های اجرایی کشور استفاده کند. چهره‌هایی مانند آقایان چیت‌چیان، آخوندی، زنگنه و... نشان‌دهنده به‌کارگیری افراد صاحبنام و متخصص درکابینه است. درحوزه آموزش هم افرادی مدیر و دانشمند را برای کابینه معرفی کرده است، در آموزش وپرورش جناب آقای دکتر نجفی و آموزش عالی‌جناب آقای جعفر نیلی منفرد افراد صاحبنام و توانمندی هستند که در کابینه حضور خواهند داشت، اینها افراد متخصص و مطلعی هستند، همانطور که آقای روحانی قول داده بوداز چهره‌های اعتدالی و مردمی در دولت تدبیر وامید استفاده کرده‌اند.

استقبال نمایندگان از معرفی افراد کابینه تاکنون چگونه بوده است؟ آیا تحت تاثیر تبلیغات تندروها قرار گرفته‌اند؟

استقبال بسیار خوبی از افرادی که تاکنون معرفی شده، انجام شده است. تک تک نمایندگان از انتخاب‌های آقای روحانی به شدت استقبال کرده‌اند، حتی نمایندگانی که در جریان انتخابات از آقای دکتر روحانی حمایت نکردند از کاندیداهای دیگر حمایت کردند، از انتخاب‌های آقای روحانی برای اعضای کابینه بسیار استقبال کردند و امید آن می‌رود که با همکاری نمایندگان ملت؛ کابینه آقای روحانی رای اعتماد مجلس را کسب کند. من فضای حاضر را شاهد همکاری و هماهنگی کامل بین اعضای دولت و نمایندگان مجلس می‌دانم و مطلعم مردم از برقرار شدن این فضا بین سران کشور بسیار خوشحال هستند. تا آنجایی که من اطلاع پیدا کردم اکثریت نمایندگان مجلس با کابینه روحانی که کابینه اعتدال وامید است، موافقند وهمکاری گسترده‌ای با دولت خواهند داشت.

نظر شما راجع به حضور آقای خاتمی در مراسم تحلیف چیست و به نظر شما آقای روحانی چه واکنشی نسبت به این اظهارات خواهند داد؟

انتقادم به دولت‌های نهم و دهم این بود که عملکرد دولت‌های گذشته پس از انقلاب را نقد کردند، هم دولتهای گذشته پس از انقلاب و همه شخصیت‌های انقلاب را نقد کردند که درست نبود. آقای دکتر روحانی توصیه کردند که حتی اگر آقای احمدی‌نژاد هم رفتند، دولت برایشان دفتر تاسیس کند. یعنی آقای احمدی‌نژاد به‌رغم اینکه عملکرد کاملا موفقی در دوران مسئولیت خود نداشته است، باید شأن و جایگاهش حفظ شود. به تبع اولی آقای خاتمی هم چهره قابل اغماضی نیست و به عنوان رئیس‌جمهور سابق ایران، حضور ایشان می‌تواند مفید باشد.

تعدادی از نمایندگان افراطی مجلس نسبت به حضور رئیس دولت اصلاحات اظهار نگرانی کرده بودند. آیا احتمال می‌دهید مجلس موافق حضور خاتمی نباشد؟

افراطیون که رای نیاوردند، بلکه این جناح اعتدال بود که رای آورد. تعداد نمایندگان تندرویی که در مجلس وجود دارد، حداکثر 50-40 نماینده است که حرکت‌هایشان در مجلس مورد استقبال قرار نمی‌گیرد. باید متوجه باشند که این جناح اعتدال بود که پیروز انتخابات شد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: